ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>EKONOMİ
10 Mayıs 2019 Cuma - 02:36

DOSİAD Mart ayı Ekonomi Bülteni yayımlandı

M.AKDAĞ- ÖZEL- Erzurum son on yıllık perspektifte ekonomik performansı en yüksek 10 il arasına girdi. Erzurum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Siteminin getirdiği güven ve istikrar ortamıyla Türkiye’nin çekim merkezi olan 10 ilinden biri olarak, ekonomide büyük bir atılımı gerçekleştirdi.

DOSİAD Mart ayı Ekonomi Bülteni yayımlandı

Erzurum son on yıllık perspektifte ekonomik performansı en yüksek 10 il arasına girdi. Erzurum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Siteminin getirdiği güven ve istikrar ortamıyla Türkiye’nin çekim merkezi olan 10 ilinden biri olarak, ekonomide büyük bir atılımı gerçekleştirdi.

MART AYI İL EKONOMİK PERFORMANSI

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Mart 2019  ‘Erzurum Ekonomisi Bülteni’ yayımlandı. DOSİAD Araştırma Merkezince gerçekleştirilen analizler perspektifinde, Erzurum ekonomisi raporunda, İl’e ait taşıt, konut, mükellef, kurulan şirket ve şirket sermayeleri, gelir, gider, bütçe dengesi, coğrafi işaret, marka-patent-faydalı model üretimi, ihracat verileri aktarıldı.

DOSİAD ANALİZİ

DOSİAD tarafından kaydedilen analizlere göre, Erzurum’da dolar üzerinden sahnelenen kur oyunları, piyasada kur artışı kılıfıyla yapılan tüketim maddeleri artışları ve girdi maliyetlerinde olduğu iddia edilen artışlara rağmen, il ekonomisi Türkiye’deki ekonomik gelişmelere paralel bir seyir izledi. Konut sektöründe ise Türkiye ortalamasının üstünde bir performans kaydedildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN SAĞLADIĞI İSTİKRAR VE GÜVEN

Dış ve içteki bazı mihrakların ekonomi üzerinde  gerçekleştirmeye çalıştıkları ekonomiyi çökertme planlarına rağmen, Türkiye’de olduğu gibi il ekonomisi alt yapısındaki sağlamlık, hain emelleri engelledi. Erzurum ekonomisinde önceki yıllarda bile görülmeyen denge yakalanırken, ilde kamu yatırımları ve hizmet harcamaları artışını sürdürdü. İlde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gösterilen güven ekonomiye istikrar olarak yansıdı.

POZİTİF SEYİR

Özellikle tarıma dayalı üretim dinamiklerinin yüksek performans sergilediği Erzurum’da emek-yoğun sektörler pozitif bir seyir izledi. Bu durum il ihracat verilerine de yansıdı. Erzurum son on yılın en yüksek ihracat değerine ulaşırken, mart ayı ölçeğinde ithalat düşüş gösterdi. Erzurum yüksek ihracat performansıyla Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde sıra atlayan tek il oldu.

ERZURUM İLK ON’DA

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) tarafından hazırlanan 'İllerararası Rekabetçilik Endeksi'nin son 5 yıllık dönemi kapsayan sonuçları açıklandı. Endekse göre üretim ve ticarette çekim gücünü artıran 10 il Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Bolu, Uşak, Isparta, Erzurum, Kars, Sinop ve Artvin oldu.

ERZURUM’DAN İHRACAT

Erzurum’dan bu yılın nisan ayında 2.4 milyon, ocak – nisan ayları kapsamında ise 7.9 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Nisan ayında İlden yapılan ihracat, mart ayına göre yüzde 10.66 oranında artış gösterdi. İl ihracat değeri yüksekliği bakımından bölge illeri içinde 7’inci sıradan 6’ıncı sıraya yükseldi.

ERZURUM’UN DÖRT AYLIK İHRACATI

Erzurum’dan bu yılın dört ayı bazında en fazla tutarda ihracatın gerçekleştirildiği dönem Nisan ayı oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Erzurum’dan ocak ayında 1 milyon 373 bin dolar, şubat ayında 1 milyon 896 milyon dolar, mart ayında 2 milyon 223 milyon dolar, nisan ayında 2 milyon 460 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi.

35 ÜLKEYE İHRACAT

Erzurum’dan nisan ayında 18, 2019 yılının ilk dört ayında ise 35 ülkeye ihracat yapıldı. Erzurum’dan aylık ve 4 aylık ölçütte en yüksek tutarda ihracat kaydedilen ülke Irak oldu. İlden 8 ülkeye yapılan ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre artış, 5 ülkeye yapılan ihracat ise düşüş gösterdi. Yılın ilk çeyreğinde ilden yapılan ihracat toplamında Irak ihracatı yüzde 19,90’lık oran kaydetti.

ERZURUM DIŞ TİCARET

Erzurum’dan ihracat ve ithalat kaydında gerçekleştirilen dış ticaret tutarı bu yılın ilk üç ayında 10.4 milyon dolara ulaştı. Bölgede dış ticaret değeri geçen yıla göre düşüş gösterirken, Erzurum’da yüzde 9.59 oranında arttı. Türkiye’de ihracat değeri ilk çeyrekte yüzde 2.7’lik artış kaydederken, Erzurum’daki artış oranı yüzde 7.9 olarak gerçekleşti.

ERZURUM DIŞ TİCARET MART VERİLERİ

Ticaret Bakanlığı 2019 Ocak – Mart Dönemi Erzurum dış ticaret verilerini açıkladı. Erzurum’da yılın ilk 3 ayında 4,8 milyon dolarlık ihracat, 5,5 milyon dolarlık ithalat olarak toplam 10,4 milyon dolarlık dış ticaret gerçekleştirildiği bildirildi. Bu yılın ilk 3 ayında ilden gerçekleştirilen dış ticaret 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 9,59 oranında arttı.

ERZURUM MART BAZLI ARAÇ VARLIĞI

Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı şubat  2019’a göre yüzde  0.10, mart 2018’e göre ise yüzde 1.64 oranında artış gösterdi. Erzurum araç varlığı bakımından bölge illeri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

TÜİK ERZURUM VERİLERİ

Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısının 119 bin 904, otomobil sayısının ise 59 bin 282 olduğu açıklandı. 2018 yılının mart ayına göre motorlu kara taşıtı sayısı yüzde 1.64, otomobil sayısı yüzde 1,74, kamyonet sayısı yüzde 1.29,  traktör sayısı ise yüzde 2,68 oranında artış gösterdi. İlde bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı 156.3, otomobil sayısı ise 77.2 olarak hesaplandı.

ERZURUM MART 2019 VERİLERİ

2019 yılı Mart ayı ölçeğinde Erzurum trafiğine 59 bin 282 otomobil, 2 bin 865 minibüs, bin 176 otobüs, 26 bin 990 kamyonet, 5 bin 849 kamyon, 2 bin 822 motosiklet, 729 özel amaçlı taşıt, 20 bin 191 traktör olarak toplam 119 bin 904 aracın kayıtlı olduğu bildirildi. Erzurum’un motorlu kara taşıtı sayısı bölge toplamında yüzde 15.43’lük dilim oluşturdu.

ARAÇ DEVİR

Erzurum’da mart bazında 3 bin 197 araç el değiştirdi. Devri yapılan araçlar içinde yüzde 65.71’lik oranla otomobil ilk sırayı aldı. İlde devri yapılan araç sayısının bölge toplamındaki payı yüzde 16,34 olarak kaydedildi.

ERZURUM MART 2019 DÖNEMİ

TÜİK Mart ayı verilerine göre, Erzurum’da 2 bin 101 otomobil, 62 minibüs, 17 otobüs, 729 kamyonet, 86 kamyon, 16 motosiklet, 12 özel amaçlı taşıt, 174 traktör olmak üzere toplam 3 bin 197 araç el değiştirdi. Devri yapılan araç toplamında otomobil payı yüzde 65.71, kamyonet payı yüzde 22.80, traktör payı ise yüzde 5.44 olarak hesaplandı.

FİNTÜRK ERZURUM

BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2019 yılı  ocak-mart dönemi verilerini açıkladı. Erzurum’da yılın ilk çeyreğinde, dönem bazında faal yurtiçi banka şube sayısı 73 olurken, şube başına düşen nüfus 10 bin 518 kişi olarak kaydedildi.

ERZURUM 2019 DÖNEMSEL VERİLERİ

FİN TÜRK 2019-3’e göre dönemde Erzurum’da kişi başına düşen nakdi kredi tutarı 14 bin 171 TL oldu. Kişi başına takipteki alacağın 527,5 TL olarak kaydedildiği  dönemde kişi başına düşen tasarruf mevduatı 3 bin 404 TL, kişi başına düşen toplam mevduat ise 5 bin 59 TL olarak belirlendi.

ERZURUM TAŞIT VE KONUT KREDİLERİ

Erzurum’da dönem içinde 33 milyon 584 bin TL tutarında taşıt, 884 milyon 583 bin TL tutarında da konut kredisi kullanımı gerçekleşti. Kullanılan tüketici kredisi tutarı ise 1.2 milyar TL, kredili mevduat hesabı tutarı ise 110.9 milyon TL oldu. Bireysel kredi kartları üzerinden kullanılan kredi meblağı ise 524,2  milyon TL olarak kaydedildi.

ERZURUM PATENTTE LİDER İLLER ARASINDA

Erzurum’dan Mart ayında 3, 2019’un ilk çeyreğinde ise 6 patent başvurusunun yapıldığı bildirildi. İlden şubat ayında da 3 patent başvurusu gerçekleşmişti. İlin üç aylık düzeyde patent başvuru sayısı ülke toplamında yüzde 0,49, bölge toplamında ise yüzde 25’lik pay oluşturdu.

ERZURUM İLK 21’DE

Erzurum 3 aylık süreçte, patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından ülke illeri içinde 21’inci sırayı aldı. Patent başvurusunun en yüksek olduğu 21 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa, Konya, Sakarya, Eskişehir, Muğla, Tekirdağ, Mersin, Kayseri, Antalya, Kahramanmaraş, Isparta, Adana, Balıkesir, Samsun, Denizli, Gaziantep, Çanakkale, Hatay, Kütahya, Şanlıurfa, Van, Erzurum olarak açıklandı.

ERZURUM MART AYI MARKA VERİLERİ

Erzurum’da mart ayında 15, üç aylık düzeyde ise 46 marka başvurusu kaydedildi. Ocak ayında 15, şubat ayında da 15 marka başvurusunun gerçekleştiği Erzurum’un bölge başvuru payı yüzde 14,83, ülke başvuru payı ise yüzde 0,16 olarak hesaplandı.

MART AYI BÖLGESEL DAĞILIM

TÜRKPATENT verileri kaydında, DOSİAD Araştırma Merkezince gerçekleştirilen analizlere göre; Mart ayında Erzurum’dan 15, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 24, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 37, Doğu Anadolu Bölgesinden 135, Türkiye’de 10 bin 672 başvuru yapıldı. Erzurum’un mart ayı  bölge başvuru toplamındaki payı yüzde 11.1 oldu.

ERZURUM MART BAZLI İBRAZINDA ÖDENEN ÇEK VERİLERİ

Erzurum zamanında ödenen çek sayısı ve çek tutarı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van’ın ardından 2’inci sırayı aldı.

ERZURUM MART 2019 VERİLERİ

TBB verilerine göre Erzurum’da mart ayında toplam tutarı 190,5 milyon TL olan 4 bin 763, yılın ilk çeyreğinde ise toplam tutarı 817,8 milyon TL olan 24 bin 498 çek ibrazında ödendi. Erzurum’un 3 aylık düzeyde zamanında ödenen çek sayısı KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 73,5, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 41,95, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise yüzde 15,44’lük pay gösterdi.

DOSİAD ÇEK ANALİZİ

TBB verileri üzerinden Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) tarafından gerçekleştirilen analize göre Mart ayında Erzurum’da 4 bin 763, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 6 bin 605, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde 11 bin 399, Doğu Anadolu Bölgesinde 31 bin 329 çek zamanında ödendi.

ERZURUM MART BAZLI KAMU HARCAMALARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 Mart dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Erzurum’da kamu harcamaları toplamı içinde ilk iki sırayı yine eğitim ve sağlık hizmetleri oluşturdu. Yılın ilk çeyreğinde Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 8,29, eğitim giderleri yüzde 27,85’lik dilim oluşturdu.

ERZURUM ÜÇ AYLIK KAMU HARCAMALARI

2019’un ilk çeyreğinde Erzurum’da 453,2 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 185 bin TL çevre, 31,4 milyon TL toplum refah ve iskanı, 134.3 milyon TL sağlık, 52,3 milyon TL din ve kültür, 450,8 milyon TL eğitim, 49,2 milyon TL de sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 1,6 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

DOSİAD 2019 OCAK-MART DÖNEMİ ANALİZİ

Erzurum’da yılın İlk ayında kişi başına 2,1 bin TL tutarında kamu harcaması yapıldı. DOSİAD analizlerinde, kişi başına düşen harcama tutarı ekonomik iş ve hizmetlerde 590,3, toplum refahı ve iskan hizmetlerinde 40,9, sağlık hizmetlerinde 174,9, din ve kültür hizmetlerinde 68,1, eğitim hizmetlerinde 587,2, sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde 64,0 TL olarak kaydedildi.

MART BAZLI ŞİRKET KURULUMU VE ERZURUM

TOBB 2019 Mart ayı ve birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Erzurum’da yılın ilk çeyreğinde kapanan şirket sayısı yüzde 30.76 oranında azaldı.

ERZURUM MART AYI

Erzurum’da Mart ayında 21 şirket, 1 kooperatif, 10  gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşti. Dönemde 3 şirket, 1 de kooperatif tasfiye işlemi gördü. Mart ayında 2 şirket, 1 kooperatif ve  4 gerçek kişi ticari işletmesi ise faaliyetini noktaladı. 2018 yılı mart ayında 25 şirket, 10 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş, 4 şirket, 3 kooperatif tasfiyeye girerken, 3 şirket ve 5 gerçek kişi ticari işletmesi kapanmıştı.

ERZURUM OCAK-MART 2019 VERİLERİ

TOBB Birikimli kurulan ve kapanan şirket verileri Erzurum sonuçlarına göre, ilde bu yılın ilk çeyreğinde 44 şirket, 1 kooperatif ve 19 da gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. 2019’un üç ayında 8 şirket, 4 kooperatif tasfiye işlemi görürken, 9 şirket, 1 kooperatif ve 17 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. 2018 yılının aynı döneminde 57 şirket kurulmuş, 13 şirket ise kapanmıştı.

ŞİRKET KURULUMU BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

TOBB verilerine göre bu yılın ilk üç ayında Erzurum’da 44, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 70, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 137 ve Doğu Anadolu Bölgesinde ise 487 şirket kurulumu gerçekleşti. 3 aylık bazda Erzurum’un kurulan şirket sayısı KUDAKA toplamında yüzde 62,85, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 32,11 ve Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 9,6’lık  pay gösterdi.

ERZURUM MART ÖLÇEKLİ KONUT SEKTÖRÜ PERFORMANSI

Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 oranında azalırken, Erzurum’da konut satışları artış gösterdi.

TÜİK 2019 Mart dönemi Erzurum konut satış istatistiklerini paylaştı. İlde mart ayında 606, yılın ilk çeyreğinde ise bin 754 konut satışı gerçekleşti. 3 aylık ölçekte satılan konut sayısı 2018 yılının ilk üç ayına göre yüzde 0,86 oranında artış gösterdi.

ERZURUM MART 2019 VERİLERİ

Erzurum’da Mart 2019 döneminde 73 ipotekli, 533’ü de diğer yollardan olarak toplam 606 konut satışının gerçekleştirildiği bildirildi. 2018 yılı mart ayına göre ipotekli konut satışları yüzde 52,90 oranında geriledi, diğer yollardan satılan konut sayısı yüzde 29,05 oranında arttı.  2018 yılının aynı döneminde 155 ipotek, 413 diğer yollardan 568 konut satışı yapılmıştı.

ERZURUM OCAK-MART 2019 VERİLERİ              

İlde bu yılın ilk çeyreğinde 142’si ipotek, bin 612’si ise diğer yollardan olmak üzere toplam bin 754 konut satışı yapıldı. 2018 yılının ilk üç ayına göre ipotekli konut satış sayısı 96,13 oranında düştü, diğer yollardan konut satış sayısı ise yüzde 26,03 oranında arttı. Geçilen yılın ilk üç ayında ilde 460 ipotek, bin 279 diğer yollardan bin 739 konut satışı gerçekleşmişti.

ERZURUM MART AYI DENGE VERİLERİ

Erzurum’da 2019’un ilk çeyreği kapsamında kişi başına düşen il geliri 1,4 bin TL, kişi başına yapılan kamu harcaması ise 2,1 bin TL oldu. Erzurum kişi başına düşen il geliri ve kişi başına kamu hizmet harcamaları bakımından KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu istatistik ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ortalamalarını geçti.

KİŞİ BAŞI ORTALAMA GELİR VE GİDER

DOSİAD araştırma Merkezi analizlerine göre kişi başına düşen gelir Erzurum’da bin 453, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde ortalama bin 404, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde ortalama bin 272, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise ortalama bin 626 TL oldu. Kişi başına düşen kamu hizmet harcaması tutarı ise Erzurum’da 2 bin 108, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinde 2 bin 49, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde bin 830, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise bin 852 TL olarak kaydedildi.

ERZURUM  MART AYI VERGİ PERFORMANSI

rzurum yılın ilk çeyreğinde vergi tahsilat oranı yüksekliği bakımından KUDAKA, Kuzeydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ortalamalarını yine geçti. İl tahsilat oranı yüksekliği bakımından Tunceli, Ardahan ve Kars illeriyle birlikte ilk dört il içine girdi.

TAHSİLAT ORANLARI VE ERZURUM

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2019  ocak-mart dönemi verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre tahsil edilen verginin tahakkuk eden vergiye oranı Erzurum’da yüzde 40.47, KUDAKA İstatistik Bölgesinde yüzde 39.34, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 37.86, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 28.94 oldu.

MART AYI ERZURUM FAAL VERGİ MÜKELLEFİ VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı 2019 yılı mart dönemi faal vergi mükellefi verilerini paylaştı. Erzurum’da 10 bin 27 Gelir Vergisi, 8 bin 261 Basit usulde Gelir Vergisi, 3 bin 48 Kurumlar Vergisi, 13 bin 842 Gelir Stopaj vergisi, 7 bin 717 Gayrimenkul Sermaye İradı ve 12 bin 950 katma değer vergisi faal mükellefi bulunduğu bildirildi.

 

 
Erzurum ticaret sektöründe ‘bahar’
 
Erzurum, Nisan ayı sektörel en’leri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ticaret sektöründe ‘bahar’
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ...
Erzurum Bölgede lider il
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde koruyucu ...
Göçerlerin zorlu Ramazan mesaisi başladı
Batman’ın Gercüş ilçesinde, hayvanları için mevsim şartlarına göre sürekli ...
 
DHMİ Erzurum verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ...
Erzurum’dan 35 ülkeye ihracat
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Erzurum’dan nisan ayında 18, 2019 yılının ilk dört ...
Erzurum’dan ihracatta yüzde 10.6’lık artış
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL- Erzurum’dan bu yılın nisan ayında 2.4 milyon, ocak ...
 
Tüketicilerin yüzde 71’i yeni ürünleri deniyor
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Samsun, Malatya, Kayseri, ...
Sekmen: 'İş birliğine hazırız'
Sekmen, Erzurum’un ekonomik ve turizm faaliyetlerini desteklemek adına ...
Narman tarımında fasulye ve mercimek hamlesi
Narman'da baklagil üretiminin artırılması çalışmaları kapsamında fasulye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva