Erzurum’un ekonomik, kültürel, sosyal, iktisadi vb. alanlarda kalkınabilmesini hedefleyen Palandöken 2023 Zirvesi Çalıştayının birincisi, Atatürk Üniversitesi liderliği ve ev sahiplinde düzenlendi.
Çalıştaya, Vali Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile çeşitli kurum yöneticileri ve akademisyenler katıldı.
Erzurum için önemli kararların alındığı çalıştayın birincisi, şehir için vazgeçilmez alanlardan biri olan turizm ve ekonomi hakkında gerçekleşti. Şehrin turizm ve ekonomi potansiyelinin masaya yatırıldığı çalıştayda özellikle kış ve tarihi turizm konusu konuşuldu.
“BU ÇALIŞTAY ERZURUM MARKASINA DEĞER KATACAK”
Her yıl farklı bir temayı sahiplenmesi düşünülen çalıştayın sadece Erzurum için değil, bölgenin, ülkenin ve çevre ülkelerin dikkatini çekecek bir içerikle küresel çapta bir etkileşim sağlaması hedeflendi.
Programda konuşan Vali Okay Memiş, Erzurum’un geleceğinin masaya yatırıldığı Palandöken 2023 Zirvesi Çalıştayının gerçekleşmesinde emeği bulunan ve ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti. Düzenlenen toplantının Erzurum markasına değer katacağını vurgulayan Vali Okay Memiş, çalıştaya katılım sağlayanların bu vesile ile yol haritalarını belirleyebileceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, gerçekleşen çalıştayın küresel ölçekte yaşanan ekonomik faaliyetleri yakından takip etme açısından oldukça yerinde bir adım olduğunu belirterek, Erzurum’un ekonomik ve turizm faaliyetlerini desteklemek adına Büyükşehir Belediyesinin çeşitli iş birlikleri yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Bu konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda sivil toplum kuruluşları, düşünce kuruluşları temsilcilerinin ve akademisyenlerin geniş çaplı katılımıyla ortak bir akla ulaşılacak toplantılar düzenleneceğini ifade eden Rektör Çomaklı, Ekonomi zirvesi projesinin, sadece bölge ülkeleri için değil, aynı zamanda Orta Doğu ile Avrupa arasındaki iletişimi sağlayacak bir köprü işlevine de sahip olması gerektiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Çomaklı: “Özellikle gündeme ilişkin konular başta olmak üzere, küresel ölçekte bölgeyi ve dünyayı ilgilendiren meselelerin konuşulup tartışılabileceği, beyin fırtınaları ile bu meselelere çözümlerin bulunabileceği diyalog temelli, karşılıklı güven esasına dayalı ve herkesin bir arada uyum içerisinde çalışabileceği bir atmosfer oluşturulması hedeflenmektedir.
Üniversite olarak tüm paydaşlarla beraber bu projeyi yürüteceğiz. Ülkemizdeki en köklü üniversiteler arasında yer alan Üniversitemiz; fiziki alt yapısının çok gelişmiş olması ve akademik kadrosunun zenginliği ile zirvenin düzenlenmesinde hem önemli katkılar sunacak hem de bütün imkânları ile projeye destek verecektir. Ekonomi Zirvesinin, iş dünyamız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını ve bu girişimin çok boyutlu bir değişimin ilk adımı kabul edilmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde, Erzurum’un üst düzey yöneticileriyle istişareler yapıldığı toplantıda bir sonraki çalıştay için kararlar alındı.