DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nin açılış toplantısı Malatya'da yapıldı.
Duble Tree by Hilton Otel’de gerçekleştirilen proje açılış toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.
DEMİR’İN SUNUMU
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan’ın proje tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda daha sonra söz alan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, sanayi sektörünün önemli sorunlarından birisinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasında yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek, “Bu konuda 2014-2018 yıllarını kapsayan DAP eylem planında organize sanayi bölgelerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılamaya yönelik 3 adet eğitim merkezi kurulması için başkanlığımız bünyesinde yer alan hedeflerdendir. Bölge sanayisinin gelişmesinde önemli araçlardan birisi de bölge üniversiteleri ile sanayi sektörü arasındaki iletişim ve bağlantının güçlendirilmesi olacaktır” şeklinde konuştu.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise tanıtımı için bir araya geldikleri projenin toplam tutarının 2,1 milyon TL olduğunu belirterek, “Harcama itibariyle çok büyük bir proje değil ancak nitelik itibariyle farklı bir projeden bahsediyoruz. İçinden projeler çıkacak bir projeden bahsediyoruz. Projeler üretecek bir projeden bahsediyoruz. Önemli ve kapsamlı bir analiz çalışması. Doğu Anadolu Bölgemizde girişimcilik ve yenilikçinin altyapısını inceleyecek, buradaki eksiklikleri tespit edecek, bunları gidermeye yönelik bizlere önemli öneriler getirecek, yol haritası oluşturacak bir projeden bahsediyorum” ifadelerine yer verdi.
14 şehir için analiz çalışmasının yapılacağını ifade eden Bakan Yılmaz, yeni bir takım modellemeler, fikirler ve fizibilite çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi. Önlerinde 14 ay gibi kısa bir süre olduğunu dile getiren Yılmaz, “Aslında bu tür kapsamlı bir analiz çalışması için çok uzun bir süre değil. Parça parçada yolda giderken, belirli çalışmalar, analizler tamamlandıkça da bizlerle paylaşılacak. Neticede de kapsamlı bir çalışma ortaya çıkmış olacak. Ondan sonrada bir eylem planıyla bunları peyderpey hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Bakan Yılmaz, yenilikçilik ve girişimciliğin artık kalkınmanın temel dinamiğini oluşturduğunu ifade ederek, “Biz, 'Yeni Türkiye' diyoruz. Yeni Türkiye aynı zamanda yenilikçi bir Türkiye. Girişimci bir Türkiye. Zihni açık bir çerçevelenmiş, kalıplanmış sınırlar içerisinde hareket etmeyen, daha geniş bakabilen, farklı inisiyatifler geliştirebilen bir Türkiye” diye konuştu.