Desteklediği projelerle Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasını hedefleyen DAP İdaresi, 2016 yılında uygulanmak üzere, DAP İdaresine bağlı illerde üretim ve verimliliği artırmak, istihdam sağlamak ve inovasyona dayalı projeleri desteklemek amacıyla bölge illerine ziyaretler gerçekleştiriyor.
ELAZIĞ VE BİNGÖL İNCELEMESİ
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ merkez ve Bingöl’ün Palu ilçesine giden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, yetkililerle çeşitli temaslarda bulundu. Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk ve Belediye Başkanı M.Sait Dağoğlu ile görüşen Güler, “14 ilin umudu olduğumuzun farkındayız. Bu amaçla, Bölge il ve ilçelerine yakışır projeler için siz paydaş diyaloglarına önem veriyoruz” dedi.
GÜLER’İN DEĞERLENDİRMESİ
Palu Belediye Başkanı M.Sait Dağoğlu’nun, Murat Nehri Sahil Kenarı ve Rekreasyon Alanı Projesi’yle ilgili destek talebini değerlendireceklerini belirten Güler, söz konusu proje alanını ve belediyeye ait seramik atölyesini Belediye Başkanı Dağoğlu ile birlikte gezdi. Daha sonra, Elazığ’a giden DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, burada Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne bağlı Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muhterem Aydın ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ile görüştü.
DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren diyaloglarımızda, istişareler yaparak projelerin hayata geçirilmesine vesile olduk. Yöneticiler olarak koordineli ve uyumlu çalışmanın bölgemize ekonomik kalkınma yönünde değer kazandırdığını biliyoruz. Bundan dolayı her zaman istişare ve bilgi alışverişi ile projelere hayat veriyoruz. Planlama ve koordine etme gibi bir görevimiz olduğu için köprü görevi görmek durumundayız" şeklinde konuştu.
Bugüne kadar ağırlıklı olarak uygulanan Tarım ve hayvancılık altyapısının geliştirilmesiyle ilgili desteklerinin 2016 yılında da devam edeceğini ifade eden Güler, bunun yanında her il ve ilçenin kendine özgü sosyal ve ekonomik gerçeklerinin olduğunu da göz ardı etmemek gerektiğine dikkat çekti. Güler, “Paydaşlarımızla bire bir görüşmelerimizde bu eksiklikleri tespit etmeye çalışıyoruz. Örneğin bu gezimizde öne çıkan öncelikli eksikliklerin kültürel varlıkların korunup, bu dokunun devam ettirilmesi ve sosyal yaşam alanlarının artırılması gibi başlıklar yer almaktadır.” dedi.