ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>GUNCEL
28 Mayıs 2009 Perşembe - 05:31

“Cumhurbaşkanı yargılanamaz! “

GHA/Baro Başkanı Turan, Cumhurbaşkanlığı’nın, devletin en üst makamı olduğunu vurgulayarak, bu sebepten ötürü yargılanamayacağını söyledi. Turan, “Dokunulmazlık ilkesi, milletvekillerine tanınıyorsa, bu makamdan çok daha güçlü ve devletin de başı olan bir makam yargılanmamalı.”dedi.

“Cumhurbaşkanı yargılanamaz! “

Cumhurbaşkanı’nın yargılanıp yargılanamayacağı yönündeki tartışmalara, Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan da katıldı.
Baro Başkanı Naci Turan, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘kayıp trilyon’ davasıyla nedeniyle yargılanması gerektiği yönündeki hükmünü değerlendirdi.
CUMHURBAŞKANI YARGILANAMAZ
Başkan Naci Turan, Cumhurbaşkanlığı’nın, devletin en üst makamı olduğunu vurgulayarak, bu sebepten ötürü Abdullah Gül’ün yargılanamayacağını söyledi. Turan, “Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı olmadan önceki döneme ait kayıp trilyon davası ile ilgili olarak yargılanması gerektiği yönünde bir karar vermiştir. Alınan bu kararın gereği mümkün olamaz. Çünkü Cumhurbaşkanı, önceki döneme ait suçu bile olsa, dokunulmazlığı sebebiyle yargılanamaz.” dedi.
CUMHURBAŞKANI DEVLETİN ZİRVESİDİR
Cumhurbaşkanlığı makamının dokunulmazlığı ile ilgili olarak yasalarda ve Anayasa’da bir düzenleme bulunmamasına rağmen, milletvekillerinin, dokunulmazlık zırhına sahi olduklarına dikkati çeken Naci Turan, “Dokunulmazlık ilkesi, milletvekillerine tanınıyorsa, bu makamdan çok daha güçlü ve devletin de başı olan bir makam yargılanmamalı. Milletvekillerine tanınan bu ayrıcalık, Cumhurbaşkanı’ndan da esirgenmemelidir. Burada mutlak kıyas yapılmalı ve Cumhurbaşkanı yargılanmamalıdır.” diye konuştu.
TURAN: HAKİMLERİ HEDEF HALİNE GETİRMEK VİCDANSIZLIKTIR
Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, Türkiye’de mahkemelerin her gün yüzlerce karar aldıklarına vurgu yaparak, beğenilmeyen kararların da, temyiz edildiğini ifade etti. Turan, “Şimdi yerel mahkemeler karar alıyor, bu kararlar birbirleriyle çelişebildikleri gibi, bazen de bu kararları bizler beğenmiyoruz. Ama bunun bir yolu var; o da temyizdir. Hakime saldırmak, hakaret etmek, onu hedef göstermek, başlı başına bir hatadır. Ne var ki, bu konuyla ilgili olarak medyanın tavrı manidardır. Aldığı bu karardan dolayı hakimi hedef göstermek ve yıpratmak, akılla ve vicdanla bağdaşmamaktadır.” ifadelerini kullandı.
SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK
Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararla ilgili olarak en son sözü Yargıtay’ın söyleyeceğini vurgulayan Naci Turan, şunları söyledi: “Yargıtay, yerel mahkemelerce verilen kararları denetler, sonuç olarak hukukta ve kararlarda birliği sağlar. Bu konu da, tıpkı diğer çeşitli kararlar gibi denetlenir, değerlendirilir ve son söz söylenir. Önemli olan bu süreçte söz konusu kararı veren hakimi hedef haline getirmemektir.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ejder Tepesi 28 Mayıs 2009 Perşembe 09:46

Sayın Başkan,bu tavrınıza teşekkür ederim.En azından Şehrimiz adına güzel bir demeç.Herhal de böyle olmalı.Bu nazik ve kritik durumlarda bize düşen,milli birlik ve beraberliğimizi korumaktır.Dün,kırkdokuz yıl önce,millete hiz met etmekten başka suçu olmayan,bir fabrikas yon iddiası olan,Vaşingtonun,Ankara'daki giz li devletini bilen,Rahmetli Menderes'in idam yıldönümü idi.Yanlış yapıldı,bu yanlış daha tekrarlanmamalıdır.Bunu kimse tasvip edemez. Bugün otuzbin insanımızı katleden,dörtbin se kizyüzaltı Vatan Evladını Şehit eden,bu Cennet Vatanı yüz milyar dolarlarca maddi sıkıntıya sokan,o insanın idam edilmemesi ve el bebek gül bebek muamelesi görmesi ne kadar düşündürücüdür.İnşallah,bütün bunlar bir daha tekrarlanmaz ve bu Yüce Millet, bu Devlet-i Âli bu topraklarda ilelebed payidar yaşar. Âmin..Âmin...Âmin..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kriz varsa çare de var"
ETBYönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Borsalar Konseyi Üyesi Hınıslıoğlu, ...
Ecdadı böyle mi koruyoruz?
GHA/Erzurum’da Şeyhler Mahallesi’nde, Külhancı Baba Hazretleri’ne ait ...
GSF’den ulusal etkinlik
Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Sempozyumu”na hazırlanıyor. ...
 
Ağaçlandırmada teknolojik yaklaşım
Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılacak olan atlama kulelerinin ...
Kayakyolu karanlığa gömüldü
GHA/Erzurum’un Palandöken ilçesi sınırlarında bulunan Kayakyolu semtinde, ...
Kababaş’tan buruk veda
GHA/ Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi, ...
 
Şehrin nabzı..
SAMET ÖZÜNAL/Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ...
ETB, Erzurum’un gülen yüzü..
TOBB emekli sandığı delege seçimleri ETB’de yapılacak. ETB hizmet binasında ...
Ecdat’a saygı bu mu?
GHA/Tebrizkapı semtinde bulunan ve 1738 yılında yaptırılan Narmanlı Camii, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva