ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 02:59

Cüceloğlu’ndan Kurumsallaşma uyarısı

ETSO ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda sevenleriyle buluşan ünlü iletişim psikolojisi uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, aile şirketlerinin ruhunu kaybetmeden kurumsallaşmanın yolunu bulması gerektiğini söyledi.

Cüceloğlu’ndan Kurumsallaşma uyarısı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda sevenleriyle buluşan ünlü iletişim psikolojisi uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, aile şirketlerinin ruhunu kaybetmeden kurumsallaşmanın yolunu bulması gerektiğini söyledi.

ETSO Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hasan Akal ve Şevket Demir, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Sekreter Av. Harun Delibaş, ildeki KOBİ’lerin temsilcileri, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

SUNUMU İŞERİ YAPTI

Programın açış konuşmasını İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge İşeri yaptı. Konuşmasında, İstanbul Üniversitesi’nde faaliyetlerini sürdüren ve KOBİ’lerin sorunlarına çözüm arayan, KOBİ Geliştirme ve Rekabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KOBİMER) de direktörlüğünü yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. İşeri, “KOBİMER, İstanbul’dan Türkiye’ye, çok anlamlı bir hedef için yola çıktı. Ülke genelindeki, ticaret ve sanayi odalarının destekleriyle, “İşte ve Ailede Şevkle Kazanmak, Özgürce Yaşamak” için Doğan Cüceloğlu Hocamızın, zengin sohbetiyle bizleri buluşturdu. Gaziantep ilimizde başlayan yolculuğumuz, Trabzon, Antalya, Kayseri, Edirne ve Bursa ile devam ederek şu ana kadar yaklaşık 2 bin 200 katılımcıya ulaştı. Erzurum, bu yolculuğun son istasyonu. Bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CÜCELOĞLU İLE SOHBET

Programda daha sonra Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Kültür Üniversitesi Eğitim Uzmanı Polat Doğru ile birlikte salondakilerle hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

İnsanlar arasındaki iletişimin önemine dikkati eken Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, “İki insan birbirinin farkına varınca iletişim başlar. Eğer aynı ortam paylaşılıyorsa iletişim ilişkiye dönüşür” dedi. Konuşmasında, "İster aile içi iletişiminiz ister iş hayatınızda çalışanlarınızla kuracağınız iletişim olsun eğer korku ve güç ortamı oluşturursanız sonuç alamazsınız” diyen Cüceloğlu, “İletişimizi sevgi ve hizmet ortamında kurun. Çalışanlarınızın kendi işini kendi işi olarak görüp şevkle sarılması için korku ve güç değil sevgi ve hizmet ortamı oluşturun" diye konuştu.

AİLE ŞİRKETLERİNİN RUHU

Türkiye'deki birçok aile şirketinin kurumsallaşmaya çalışırken ruhunu yitirdiğini ifade eden Cüceloğlu şunları söyledi; "Aile şirketleri ruhunu kaybetmeden kurumsallaşmanın yolunu bulmalı. Şirketlerinizde korku ve güç değil sevgi ve hizmet hakim olursa sürdürülebilir bir aile şirketi oluşturursunuz. Türkiye'de aile şirketleri sonraki kuşaklara aktarılması konusunda önemli sorunlar yaşıyor. Aile şirketlerinin yüzde 98'i üçüncü nesilde çöküyor. Bütün emekler ve uğraşlar heba oluyor. Boşa giden bu emek, sadece o ailenin değil, aynı zamanda tüm toplumun emeği ve enerjisi" diye konuştu.

Program sonunda İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve KOBİMER Direktörü Prof. Dr. Müge İşeri ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal’a plaket verdi. Akal da, Prof. Dr. İşeri’ye Oltutaşı broş, Prof. Dr. Cüceloğlu ve uzman Polat Doğru’ya Oltutaşı tespih hediye etti.

Programa katılan öğrenciler ise Cüceloğlu ve Polat’la kitaplarını imzalatmak ve fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

 
Altıparmak Samsunlu Öğrencileri ağırladı
 
Doğu’da atletizm atılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘ABİGEM, KOBİ’lere vizyon çiziyor’
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi A.Ş.’nin (ABİGEM) Yönetim Kurulu ...
‘DAP, Doğu’nun kalkınmasında yol haritası’
Yılmaz, 'Erzurum’da ilk defa DAP için bir eylem planı açıkladık. Orada ...
Erzurumlu üreticilerden ‘Ballı’ müjde
M.COŞKUN-Arı işletmecisi Turgut Mollaoğlu, Kar ve bahar yağışının bol ...
 
Erzurum'un Vergi tahsilat oranları açıklandı
Mahmut AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 nisan dönemi ...
Erzurum’da 4 ayda 73 şirket kuruldu
M.AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın ilk dört ayında 73 şirket kuruldu. İlde kurulan ...
Erzurum’da 1 ayda 3 bin 500 araç el değiştirdi
M.AKDAĞ-TÜİK Mart ayı araç devirlerini paylaştı. Erzurum’da mart ayı ölçeğinde ...
 
Sigortacılardan AK Parti’ye teşekkür
M.COŞKUN-İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir ...
Köprüköy’e tarımsal yatırım
Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprüköy İlçesi'nde yapılan 10 bin metrekare ...
Refah da, araç da arttı
M.AKDAĞ-Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 103 bin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva