Geçtiğimiz yıl Doğu Anadolu Bölgesi’nde 4 bin ton çay satışı gerçekleştiren Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğü, iddiasını 2011 yılında da sürdürdü. Çaykur Genel Müdürlüğü’nün, 2011 yılının ilk üç ayı için 759 tonluk satış hedefi belirlediği Erzurum Bölge Müdürlüğü, 737 ton çay satışıyla başarılı bölgeler arasına girdi.
SARIAVCI ÇAY SATIŞ BİLANÇOLARINI AÇIKLADI
Çaykur Erzurum Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki çay satışlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl 5 bin tona yakın çay tüketiminin gerçekleştirildiği bölgede, yılsonu hedeflerinin de, yine 5 bin ton olduğunu açıklayan Sarıavcı, 2011 yılının ilk üç ayı için belirlenen hedefi büyük ölçüde tutturduklarını bildirdi. Çaykur Genel Müdürlüğü’nün, Ocak, Şubat ve Mart ayları için belirlediği çay satış hedefinin 759 ton olduğuna dikkati çeken Sarıavcı, belirlenen süre içerisinde satışını yaptıkları çay miktarının 737 ton olduğunu söyledi. Hedefi büyük ölçüde yakalamış olmaları nedeniyle başarılı bölgeler arasında bulunduklarını kaydeden Bölge Müdürü Sarıavcı, 2011 yılında sadece Erzurum için belirledikleri satış hedefinin ise, bin 200 ton olduğunu ifade etti.
Erzurum’la birlikte 10 ilin bağlı bulunduğu Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün, kaliteli ürün çeşitleriyle çay piyasasının hakimi olduğunu dile getiren Sarıavcı, “Çaykur’un geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde yaptığı satış miktarı 125 bin ton oldu. Bu yıl rakamın daha da artması bekleniyor.” dedi.
ERZURUM’DA EN ÇOK SATAN ÇAY, ‘TİRYAKİ’ MARKASI
Öte yandan Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı, Çaykur’un piyasaya sunduğu organik çayın da, çok büyük bir ilgiyle karşılaştığını söyledi. Erzurum il genelinde çay tutkunlarınca tercih edilen başlıca markanın ‘Tiryaki’ olduğuna dikkati çeken Sarıavcı, organik çay satışlarının da, şimdilik yüzde 2 düzeyinde olduğunu söyledi. Çaykur’un organik çayının mutlaka denenmesini tavsiye eden Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı, vatandaşlara kaçak çay uyarısında da bulundu.
Türkiye’ye kaçak çayın Suriye, İran ve Irak gibi ülkelerden sokulduğuna dikkati çeken Çaykur Erzurum Bölge Müdürü Sarıavcı, milli servete darbe vurulmaması için kaçak çay piyasasıyla topyekün bir mücadele gerektiğini kaydetti. Ülkeye kaçak yollarla sokulan çayın, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler gösterebileceğine vurgu yapan Sarıavcı, “Netice itibariyle çay yaprağından elde edilen bu ürün, çeşitli kontrollerden geçirilmemekte ve insan sağlığı açısından sakıncalarına müdahale edilememektedir. Bu nedenle halkımız kaçak çayların tüketimi konusunda duyarlı davranmalı, piyasaya sürülen bu mamullere ilgi göstermemelidir. Sonuçta kaçak tüketilen her bir bardak çay, ülke ve bölge ekonomisine vurulan bir darbe niteliği taşıyor.” dedi.