ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
5 Şubat 2016 Cuma - 06:47

Ala’dan siyaset tanımlaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi olduğunu belirterek, “Siyaset, milleten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır" dedi.

Ala’dan siyaset tanımlaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi olduğunu belirterek, “Siyaset, milleten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır" dedi.

BAKANLAR VAN’DA

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Van'da Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu’ya taziye ziyaretinde bulunan bakanlar, ardından Van Valiliği’ni ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Ala, Van'ın AK Parti iktidarlarında her zaman ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, yaptıkları hizmetlerin önüne engel çıkarmak isteyenlerin hep olduğunu kaydetti.

GÖNÜL BİRLİĞİ

Van'ın terörle anılmaması ve şanına layık şekilde geleceğini inşa etmesi için Vanlılar'la gönül birliği içinde hareket ettiklerini ifade eden Ala, "Önümüze engel çıkarmak isteyenlere karşı hep birlikte durduğumuz zaman çok ciddi şeyler başardığımızın en önemli somut örneği Van'dır. Burada büyük bir deprem oldu. Ama gönül birliği yapınca neler başarılabildiğini herkes gördü. Dünyada örnek bir başarı elde edildi. Kim vatandaştan oy alıyorsa, vatandaştan aldığı yetkiyi hizmete dönüştürme çabası içinde olmalıdır. O çaba içinde olmadan siyaset yapmak anlamsızdır, mümkün de değildir. Terörün topyekun Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu düzeni sağlanacak ve milletimiz bu düzen içinde gelişmesini sağlayacak. İnsanlar çocuklarının üniversitede okumasını, meslek sahibi olmasını istiyor. Kimsenin, ailelerin, annelerin, babaların çocuklarını alıp onları terörist yapmak gibi bir ihanet içinde olmaması lazım. Bunu destekleyen bir siyasi dil kullanılamaz" dedi.

HİZMET ODAKLI SİYASET

Bakan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi olduğunu dile getirerek, "Siyaset, milleten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır. Vatandaşa hizmet etmek isteyenlerin önüne çukur kazmak, onları terör yöntemleriyle, saldırılarla, şiddetle engellemeye çalışmak, vatandaşların iradesine, kimliğine vicdanına saldırıdır" ifadelerini kullandı.

DEMOKRATİK OLGUNLUK

Türkiye'nin bütün meselelerini siyasi platformlarda konuşacak demokratik olgunluğa sahip bir ülke olduğunu söyleyen Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önceden bir sürü yasak vardı. Kültürel haklar önünde engeller vardı. Bunların hepsini kaldırdık. Oy alıp meclise gelenler milletin sorunlarını çözmek için Meclis'te olacaklar. Bütün bu zorlukların, sıkıntıların birlikte aşılacağına eminiz. Bugüne kadar çok engel çıkaranlar oldu. Onların hepsi tarihteki yerini aldı. Bu terörde, millet elbirliği yaptığı sürece, yüreklerimiz birlikte attığı sürece üstesinden gelinecektir. Türkiye, 2023 hedeflerine uygun şekilde yoluna devam edecektir. Vatandaşlarımız bize destek verdiği sürece Van yine kendi şanına layık şekilde tüm alanlarda merkez konuma gelecektir."

Milletten oy alanların bunu hizmete dönüştürmesi gerektiğini söyleyen Bakan Ala, hükümetin belediyelere aktardığı kaynakların hizmette kullanılması gerektiğini vurguladı.

BELEDİYELERE AKTARILAN KAYNAKLAR

Ala, "Van Büyükşehir Belediyesi'ne 2015 yılında 386 milyon lira para aktarmışız. Erzurum'a 381, Denizli'ye 347, Muğla'ya 338, Eskişehir'e 329, Malatya'ya 276, Sakarya'ya 266, Trabzon'a 249 milyon para göndermişiz. Biz Vanlı kardeşlerime hizmet edilsin diye bu parayı gönderiyoruz. Onun için bunun sokakta kaldırım, park bahçe olarak vatandaşın hizmetine sunulması lazım. Birbirimizden farkımız yok. Hiçbir kesinti yapmadan daha da fazlasını gönderiyoruz. O zaman bunun hizmet olarak dönmesi gerekiyor. Bunun yolunu kesmek isteyen teröre karşı hepimizin karşı durması lazım. Bütün millet olarak gereğini yapacağız ve yapıyoruz. Milletimizin de bunu bilmesi ve takip etmesi gerekiyor" diye konuştu.

BAKAN YILDIRIM’IN KONUŞMASI

Bakan Binali Yıldırım ise, AK Parti iktidarından önceki 10 yıllık dönemde Van'a yapılan 28 milyon liralık yol harcamasının 2003-2013 yılları arasında 2 milyar 750 milyon liraya yükseldiğini söyledi. 2003 öncesinde 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna AK Parti döneminde 487 kilometre daha eklendiğine değinen Yıldırım, "Türkiye'de AK Parti iktidarında bölünmüş yol miktarını arttıran iller arasında Van bir numara. Bütün illerde bu hizmetler yerel yönetimlerle gerçekleştirilen projeler. Burada bu işbirliğini sağlayabilmiş değiliz. O yüzden imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bu bize zaman kaybettiriyor. Yerel yönetimler ister yardımcı olsun ister olmasın, engelleri teker teker kaldırarak yolumuzu tamamlayacağız. Varto depreminden sonra 23 yılda afet konutları yapılabildi. Biz, 28 bin konutu bir yılda yaptık ve hak sahiplerine teslim ettik. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüdür. O günlerde 4 saat içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve 5 bakanla Van'daydık. 17 Ağustos depreminde Ankara 2 gün sonra depremin varlığından haberdar oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım, bölge için önemli projeler arasında yer alan Van-Hakkari yolu üzerinde 6 bin 300 metre uzunluğunda iki tünel yapılacağını açıklayarak, bu yolda zaman zaman güvenlik nedeniyle sağlıklı çalışma yapılamadığını, terör örgütü ve ona müzahir grupların çalışmaları engellemeye çalıştığını kaydetti.

2003’TEN BUGÜNE

Van'da 2003 yılından önce havaalanında 3 bin 186 uçuşla 144 bin yolcu taşındığını vurgulayan Yıldırım, "2015 sonunda uçuş sayısı 11 bin 263'e çıktı. Yolcu sayısı 1 milyon 400 bine yükseldi. 2 büyük feribot yaptık. Bunlardan biri geldi. Bu feribotların biriyle 10 bin 500 ton yük taşınacak ve 2 saatte Van-Tatvan arasında geçiş sağlanacak. Buna 400 milyon lira para harcadık. Memlekette huzur, barış, kardeşlik olursa yapamayacağımız hiçbir iş yok. Gelin artık enerjimizi ülkemizin geleceğine, gençlerimizin daha güzel ülkeye ulaşması için aynı yönde harcayalım. Terör örgütünün bilmesi lazım bu yol çıkmaz yoldur, doğru olan Türkiye'nin aydınlık geleceğidir. Geçmişte yaşanan acıları nasıl atlattıysak bunu da aşacağız. Bundan zerre kadar tereddüdümüz yok" şeklinde konuştu.

 

 
‘Yeni anayasa ertelenmez bir ihtiyaç’
 
Cumhurbaşkanı Küresel Vicdana seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO Milletvekillerini ağırladı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası bu hafta Erzurum Milletvekillerinin ziyaretlerine ...
‘Verilen vaadler yerine getiriliyor’
Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Ak Parti İl yönetimi üyeleri, ...
Aydemir: ‘AK sendikacılık, çözümcü sendikacılıktır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Dava’nın 2002’den bu ...
 
120 öğrenciyi sevindirdiler
AK Parti Erzurum Kadın Kolları teşkilatı mensuplarınca 120 öğrenciye kırtasiye ...
Aydemir: Erzurum 2023’e de damga vuracak
Milletvekili Aydemir, Erzurum’un tarih ve kültürel boyutta olduğu gibi ...
‘Kardeşliğin sesi olmayı sürdüreceğiz’
Başbakan Davutoğlu, ‘ Anadolu toprakları kim ne oyunu oynarsa oynasın ...
 
Aydın Şanlıurfalılara seslendi
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından her ay rutin olarak yapılan ...
AK Parti’den Türkmenlere yardım
AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 1 TIR dolusu, giyecek, ...
Ege’deki Dadaşlar’dan birlik vizyonu
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Kurulu'nda siyasilerden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva