Hastaların, daha çok C vitamini açısında zengin bitkileri tercih ettiğine işaret eden Daloğlu, "ramazan ayında satışlarımız durma noktasına geldi. Baharat satışlarımız arttı. Hava değişimi dolayısıyla grip vakaları artabiliyor. Grip için daha çok adaçayı, okaliptüs, mentol, nane, hatmi, papatya, anason, fesleğen, biberiye, gül ve menekşe karışımını, göğüs ağrıları için çam kozası, papatya, hatmi, meyan kökü, mersin yaprağı, karabaş otu ve alıç çiçeği karışımını, vücuda zindelik vermesi için de ıhlamur, ayva yaprağı, karanfil, zencefil, havlucan, kuşburnu ve yapraklı tarçın karışımını öneriyoruz. Tabii bu karışımlara her bitkinin ne kadar oranda katılması gerektiği de önemli "dedi..
ALIM GÜCÜNÜN DÜŞÜKLÜĞÜ EN BÜYÜK ETKEN
Vatandaşın alım gücünün düşük olmasının, bitkisel ürünlere olan talebi artırdığın belirten aktarcılıkta uğraşan, Mürteza Daloğlu kış aylarında özellikle kilosu 10-15 milyon lira arasında değişen ıhlamur, zencefil, havlucan, tarçın, salep, kuşburnu, elma gibi bağışıklık sistemini güçlendirici bitsilel çayların tercih edildiğini söyledi. Daloğlu,“Hastane kuyruklarının saatlerce uzadığı, muayene ücretlerinin önemi ölçüde arttığı bir ülkede insanların kendi alternatiflerini oluşturmaları kaçınılmaz. “Ne yazık ki doktora gitmektense kafasına göre eczaneden ilaç alınması Türkiye’nin bir gerçeği” diye konuştu.
Daloğlu özellikle kış aylarında vatandaşların grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda kendilerine gelerek ilaç tavsiye etmelerini istediklerini veya bilinen ilaçları reçetesiz almayı tercih istediklerini belirterek, “ramazan ayından sonra satışlarımızın artacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız soğuk algınlıkları için ya eczaneden reçetesiz ilaç almayı ya da bitki çaylarıyla kendilerini tedavi etmeyi tercih ediyorlar” dedi.