ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Ekim 2011 Cumartesi - 02:34

Akdağ, hayali gerçeğe dönüştürdü

Sağlık Bakanı Akdağ’ın gerçekleştirdiği Sağlıkta Dönüşüm Reformu çerçevesinde Erzurum'da üç yıl önce hizmet vermeye başlayan ambulans helikopter, süreçte 679 vakayı hastanelere yetiştirerek, hastalara hayat verdi. Sağlık Bakanı Akdağ’ın hizmete soktuğu hava ambulans sistemini üç yıl öncesine kadar ancak filmlerde gören vatandaşlar, en ücra mecralara varıncaya kadar acil sağlık hizmeti ulaştıran sistem için Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Akdağ’a minnettar olduklarını belirtiyorlar..

Akdağ, hayali gerçeğe dönüştürdü

ERZURUM
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın gerçekleştirdiği Sağlıkta Dönüşüm Reformu çerçevesinde Erzurum'da üç yıl önce hizmet vermeye başlayan ambulans helikopter, üç yılda 679 vakayı hastanelere yetiştirerek, hastalara hayat veriyor.Sağlık Bakanlığının, sağlıkta dönüşüm hizmetleri kapsamında 25 Kasım 2008 yılında Erzurum'da hizmete başlayan ambulans helikopter, ilçe, bayır, köy, yayla, dağ demeden insanlara en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışıyor.
 İl Ambülans Servisi Başhekimliği 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Dr. Nihat Bulandere, yaptığı açıklamada, 25 Kasım 2008 yılında Erzurum'da ilk kez hizmet vermeye başlayan ambulans helikopterin, bugüne kadar 679 hastayı taşıdığını söyledi.
 BULANDERE’NİN AÇIKLAMASI
Ambulans helikopterle ilk hastanın 25 Kasım 2008'de taşındığını anımsatan Bulandere, "İlk vakamızı Rize Devlet Hastanesinden aldık. Bir yanık vakasıydı, Erzurum'a getirdik ve sağlığına kavuştu. 11 Ekim 2011 tarihi itibariyle de yaklaşık 250'si il dışından, 679 vaka taşındı" dedi.
 Ambulans helikopterle ilçelerden ve genellikle bölge illerinden hasta taşıdıklarını ifade eden Bulandere, ambulans helikopterin, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Bayburt ve Tunceli'den gelen talepler doğrultusunda, başhekimliğin talimatıyla hasta almak için uçuş yaptığını belirtti. Bulandere, kara ambulansının geç ulaşabileceği yerlerde ambulans helikopterin devreye girdiğini anlattı.
AVRUPA’YA ÖZENİYORDUK…
İlk ambulans helikopterle hizmete başladıkları zaman herkesin farklı tepkiler gösterdiğini belirten Bulandere, şunları kaydetti:"Halkın hiç görmediği bir sağlık hizmetiydi. Sağlık Bakanımızın başlattığı bu hizmetten halk çok memnun kaldı. Sonuç olarak özellikle ilçelerimizden vakalar taşıyoruz. Erzurum büyük bir il. Bir saat, 1, 5 saat uzaklıkta olan ilçelerimiz var. Şu an en uzak ilçemiza hava ambulansıyla 20 dakikada ulaşabiliyoruz. Özellikle kalp hastaları, travma hastaları çok rahat bir şekilde taşınabiliyor."
 Yaklaşık 10 gün önce bir ilçede trafik kazası olduğunu hatırlatan Dr. Bulandere, "İspir'de trafik kazasında yaralananların kara ambulansıyla taşınmasının uzun süreceği için ambulans helikopteri karayoluna indirmek zorunda kaldık. Vatandaşımız bunu büyük memnuniyetle karşıladı" diye konuştu.
 ACİL MÜDAHALE İMKANI
Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sayesinde karayoluna inen ambulans helikopterin, vakayı çok kısa bir sürede hastaneye yetiştirdiğini vurgulayan Bulandere, şöyle dedi:"Normal şartlarda ambulans helikopterin inebileceği yerlerin güvenli olması gerekiyor. Bir heliport alanının hazır olması lazım. Fakat heliport alanı olmadığı, kara ambulansının ulaşamadığı ya da geç ulaşabileceği yerlerde biz kolluk kuvvetlerinden gerekli desteği isteyerek, güvenlik alanında trafik durduruluyor. Ambulans helikopter buraya kontrollü bir şekilde indiriliyor. Hava şartlarının ve bölgenin uygun olduğu yerlerde ambulans helikopterimiz yola dahi inebiliyor. Vakalara biran önce müdahale edebilmek için ambulans helikopterimiz her yere inmeye çalışıyor. Örneğin 5-6 ay önce Oltu'da yıldırım çarpması sonucu bir çobanımızın bilinci kapanmak üzereydi. Bir an önce hastaneye yetiştirmek için ambulans helikopterimiz dağa iniş yaparak, çobanı olduğu yerden alarak, Erzurum'a getirdi."
 "İNİŞİNE 15 DAKİKA KALA, 65 BİN FİTTE DOĞUM YAPMIŞTI"
Doğum vakalarının ambulans helikopterde taşınmayacağı durumların olduğunu dile getiren Bulandere, "Karayazı'dan Erzurum getirilen bir doğum hastamız, inişine 15 dakika kala 65 bin fitte doğum yapmıştı. Bu çok nadir görülebilen bir durumdur. Fakat çocuğun da anneni de sağlık durumları hala çok iyi" şeklinde konuştu.
 Bulandere, "Üç yıl içerisinde çok sayıda vaka getirildi. Bu hastaların çoğu ulaşılamayacak yerlerdeydi. Belki de çoğu ölecekti. Ama ambulans helikopterle hepsine ulaşıldı, hastaneye yetiştirildi. Vatandaşımız bu sağlık hizmetlerinden çok memnun. Herkes Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a teşekkürü borç biliyor" şeklinde konuştu.
 "SAĞLIK HİZMETLERİNE HAYRAN KALDILAR"
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda da ambulans helikopterin önemli hizmetler verdiğinin altını çizen Bulandere, farklı ülkelerden gelen delegasyonların Türkiye'deki sağlık hizmetine hayran kaldığını vurguladı.
 2000'li yıllarda kara ambulansların dahi sayısının az olduğunu dile getiren Dr. Bulandere, sözlerini şöyle sürdürdü:"Eskiden hava ambulansı zaten yoktu. Şu anda kara ambulansında, ambulans helikopterde, hava ambulansında hiçbir ücret talep edilmiyor. Bazı hastalarımızın, 'Parası neyse vereyim, hemen bir ambulans helikopter gönderin' şeklindeki diyaloglarıyla karşılaşıyoruz. Vakayı aldığımız zaman para vermeye kalkışanlar oluyor. Ücretsiz olduğunu söylediğimiz zaman 'Gerçekten mi, böyle bir şey olamaz' diye tepkiler veriyorlar. Hepsi gayet memnun. Bunları halktan duymak gerçekten gurur verici."
 

 
Çığlık, mazlumların sesi olacak
 
Artık girişim zamanı…
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gencay acar 16 Ekim 2011 Pazar 21:46

Sevgili erzumlu hemserilerim.ben 19yildir yurt disinda yasayan bir erzurumlu olarak bu haberi ookuyunca cok gururlandim.neden mi? Hafizami.bir yokladim acaba hollanda boyle bir servis varmi inanin cooook acil durumlar haric hic vaki degil.hatta hollandada dusen thy ucaginin dustugu anda bile bu servisi devreye sokmadilar.cunku cok pahaliymis.

Yorumu oyla      6      4  
insaflı 16 Ekim 2011 Pazar 12:25

Allah bu memlekete hizmet eden insanlardan ebeden razı olsun...

Yorumu oyla      6      4  
15 Ekim 2011 Cumartesi 11:42

Akdag hayali gercege cevirdi....elinde asali zat masallah...Görevini yapmayanlara sessiz kalan topluluk, biri yapmasi gerkeni yaptigi icin, yere göge sigdirmaz...dogal olarak..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KETEM ve TDP kadınları bilgilendirdi
Erzurum’da “Göğüs kanseri” haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
Sağlık- Sen’den, Ankara Çıkarması
Erzurum Sağlık- Sen Şube Başkanı Abdullah Duman ve beraberindeki heyet ...
Belediye ekipleri kaçak katı yıktı
Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde imar kanununa aykırı yapılaşma ...
 
Migren çağın sorunu
Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, Kadınların yüzde 18’inin migren olurken, ...
Yakınları için kendini ateşe attı
Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü'nde mutfak tüpünün alev ...
Yiğit’ten solunum testi çağrısı
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi Başhekimi ...
 
Pasinler’de şap seferberliği
Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce sonbahar şap aşılama ...
Sağlıkta yeni açılım
Sağlık Bakanı Akdağ Sağlıkta Dönüşüm reformu kapsamında, yeni bir yaklaşımın ...
THY iyiliğe kanat açtı
Erzurum’da Türk Hava Yolları, Kızılay’ın yürüttüğü kan bağışı kampanyasına destek verdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva