ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Ekim 2011 Salı - 00:10

Sağlıkta yeni açılım

Sağlık Bakanı Akdağ Sağlıkta Dönüşüm reformu kapsamında, yeni bir yaklaşımın müjdesini verdi. Akdağ, "Hastaların evlerinden uzak hastanelerde aylarca yattığı akıl hastaneleri tarih oluyor" dedi.

Sağlıkta yeni açılım

ENİSE YAPAR (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hastaların evlerinden uzak hastanelerde aylarca yattığı akıl hastaneleri tarih oluyor" dedi.
Rixos Hotel'de yapılan Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı tanıtım toplantısına Bakan Akdağ'ın yanı sıra Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak ve öğretim görevlileri katıldı. Toplantıda konuşan Akdağ, ülke insanının sağlığı açısından önemli bir eylem planı olduğunu belirterek, daha önce de başka alanlarda eylem planları olduklarına dikkat çekti. Akdağ, bugünün 'Dünya Ruh Sağlığı Günü' olduğunu ve dünyada bugün için eylemler düzenlendiğini kaydetti. Eylem planı hazırlanmadan önce bir strateji oluşturulduğunu anlatan Akdağ, daha sonra bu strateji üzerine geniş bir katılımcı listesinin katkıda bulunduğunu söyledi.
SAĞLIKTAYENİ AÇILIM
Şiddet gören kadın ve çocukların hizmet alacağı merkezler açıldığına dikkat çeken Akdağ, "İlk olarak Ankara Çocuk Koruma Merkezi açtık. Sonrasında Kadın Koruma Merkezi'ni Ankara'da açıyoruz. Ankara'daki bütün modeller Türkiye'ye yaygınlaştırılacak" diye konuştu.
Psikiyatri hastalarını uzun süreli yatırmayacaklarını belirten Akdağ, suç işleyen bazı psikiyatri hastalarının ise adli kliniklere yatırılması gerektiğini anlattı. Meslek örgütlerinin Türkiye'deki doktor sayısının yeterli olduğunu söylediğini kaydeden Akdağ, uzman dağılımında kısmi dengesizliklerin olduğunu ama bunun da önlendiğini belirtti. 2023'e kadar eksikliklerin giderileceğini ifade eden Akdağ, amaçlarının bedenen olduğu gibi ruhen de sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum olmak olduğunu söyledi.
EŞİNE ŞİDDET UYGULAYAN KOCALARA TEDAVİ
Bakan Akdağ, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Akdağ, bir gazetecinin 'eşine şiddet uygulayan erkeklerin zorunlu olarak tedavi edilmesi, bunun için gerekli personelin olup olmadığı ve mecburi hizmetini tamamlamayan hekimlerin tazminat ödemesine' ilişkin sorusuna, "Bizim işimiz bir şekilde bu davranışta bulunanların ruh sağlığı ile ilgili problemleri varsa bunların da tedavi ettirilmesidir. Bütün bu işleri yapacak kadar Türkiye'de ilgili personel sayısı var mı? Sayıları arttırmaya
çalışıyoruz. Doktorların zaten devlet hizmeti yükümlülüğü var" diye cevap verdi. Akdağ, senet imzalanmasına ilişkin olarak ise, "Bakanlık adına uzmanlık eğitimi yapmışsa bu hususta birtakım yükümlülükler oluşuyor" dedi.
"Akıl hastaneleri kapatılıyor mu?" sorusuna ise Akdağ, "Hastaların evlerinden uzak hastanelerde aylarca yattığı akıl hastaneleri tarih oluyor. Bunun en önemli sebebi şu; en mükemmel hastanede yatsanız, oradaki personeli en mükemmel şekilde geliştirseniz. Bu uzun yatışların olduğu hastanelerde bir süre sonra personelin davranış biçimi değişiyor. Hastaya karşı davranış biçimi farklılaşıyor. Bu farklı hastaneleri süreç içinde ortadan kaldıracağız" yanıtını verdi.
TAM GÜN’E YÖK YAKLAŞIMI
Akdağ, YÖK'ün tam gün yasası ile ilgili önerisinin hatırlatılması üzerine ise, YÖK'ün doktor ve hukuk öğretim üyeleriyle yakın zamanda bir teklifte bulunacağını kaydetti. Tam gün yasasının hastanelerde doktor sıkıntısına neden olduğu ve misafir doktor uygulamasının uygulamaya konulacağına ilişkin iddialara ilişkin olarak Akdağ, "Türkiye'de 40 bin uzman var. Sorduğunuz soru bu uzmanların üniversitelerde çalışan öğretim üyelerinden 600'ü ile ilgilidir" dedi.
Bakan Akdağ, akıl ve ruh hastası olan bir kişinin müracaat edebileceği hastanelerde acil müdahalelerin yapılacağını anlatarak, "Daha sonra hasta toplum temelli ruh sağlığı merkezleri tarafından takip edilecek. Yaklaşık 200 bin nüfus için toplum temelli bir ruh sağlığı merkezi oluşturuyoruz. Hastanın yatışını gerçekleştiren, durum düzeldikten sonra artık hasta burası tarafından takip edilecek, orada rehabilitasyonu yapılacak. Takibe gelmemişse o zaman hastanın evine gidilecek. Önemli olan husus şu; bir şekilde ailesiyle irtibatın devamını sağlayacağız. Ailesi olmayan hastalar için bir aile oluşturmaya çalışacağız. Hiçbir psikiyatri hastasını sokakta bırakmayacağız" diye konuştu.
"Uygulamaya konulacak olan eylem planında zihinsel dönüşümün gerçekleştiğini söylemek mümkün müdür?" sorusu üzerine Akdağ, görevlerinde eksiklikleri tespit edilen hekimlerin belli sürelerde eğitim almalarıyla ilgili bir hususun olduğunu kaydetti.

 
Eğilmez’den Fransa’ya sert tepki
 
‘2023’te Erzurum Zirvede’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY iyiliğe kanat açtı
Erzurum’da Türk Hava Yolları, Kızılay’ın yürüttüğü kan bağışı kampanyasına destek verdi.
İl doğasına Bulut katkısı
A.Ü.Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bulut başkanlığındaki ...
Şenkaya’da sigara denetimi
Erzurum’un Şenkaya İlçesi’nde kapalı yerlerde sigara denetimi yapıldı ...
 
Bebek ölüm oranında gerileme
Erzurum'da Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeni Doğan Canlandırılması ...
Kur’ayla iş sahibi oldular
Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi Çağrı Merkezi için Erzurum ...
Yaşlı kadın evinde ölü bulundu
Erzurum'da yaşlı kadın evinde ölü bulundu.
 
BEAH’tan ‘Bir Nefes, Yüzlerce Tohum’
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) hizmette kaliteyi ...
Yaralı imam tedavi altında
Ardahan'da Yeni Mahalle Camisi'nde imamlık yapan ve geçirdiği trafik kazasında ...
Tortum'da Yangın
Tortum ilçesinde meydana gelen yangında iki ev kullanılamaz hale geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva