ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
14 Aralık 2011 Çarşamba - 07:49

“Aile, Allah’ın ayetlerindendir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, “Aile, Allah’ın yeryüzündeki ayetlerindendir” dedi. Görmez, ailenin hem insanın fıtratına, hem kâinata hem de kitaba yazılan ayetler arasında bulunduğunu söyleyerek “Modern zamanlarda aileye muhalefet, sadece ayete ve kitaba muhalefet değil, aslında yaratılışa muhalefettir.”dedi.

“Aile, Allah’ın ayetlerindendir”

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Aile İrşat ve Rehberlik bürolarında görev yapan personele yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine katıldı. Seminerde bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Aile, Allah’ın yeryüzündeki ayetlerindendir” dedi.
HADAME-İ HAYRAT
Din görevlerinin geçmişte “hademe-i hayrat” olarak anıldığını belirten Başkan Görmez, “Nerede hayırlı bir iş varsa, Diyanet görevlisi orada demektir. İşte bu görevlerin bir parçası olarak 2003 yılında Aile, İrşat ve Rehberlik bürolarının kurulması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olmuştur” dedi.
AİLE VE REHBERLİK BÜROLARI
Aile ve Rehberlik Bürolarının şu an 69 il ve 141 ilçede faaliyet gösterdiğini dile getiren Başkan Görmez, bu sayının en kısa sürede tüm il ve ilçeleri kapsayacak şekilde genişletilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Bürolarda hizmet veren personelin çok başarılı bir çizgide ilerlediğini kaydeden Başkan Görmez, “Aile irşat ve rehberlik bürolarımızı toplum kabul etti, Diyanet personeli benimsedi, 9 büroyla başlayan faaliyetler bugün 69’a kadar yükseldi. Ama şimdi bütün il ve ilçelerde bu hizmete ihtiyaç var” diye konuştu.
Allah’ın yeryüzündeki ayetlerini üçe ayırmanın mümkün olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ailenin hem insanın fıtratına, hem kâinata hem de kitaba yazılan ayetler arasında bulunduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:“Modern zamanlarda aileye muhalefet, sadece ayete ve kitaba muhalefet değil, aslında yaratılışa muhalefettir. Dolayısıyla bütün yeryüzünü saran aile konusundaki düşünceler ortadayken, İslam toplumlarında insanı ayakta tutan en önemli unsurun hala aile olduğu ortadayken, bizim bu konuyu es geçmemiz, bu konu üzerinde durmamamız, üzerinde uzmanlaşmamamız asla kabul edilemez. Onun için yaptığımız bu işin çok çok önemli olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.”
AİLE KURUMU
Aile kurumunun devamlı olarak sevgiye ve merhamete muhtaç olduğunu ifade eden Başkan Görmez, Aile ve rehberlik bürolarında çalışanlara bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi. “Kendinize sadece şekaveti, kötülüğü önlemeyi vazife edinmeyin” diyen Başkan Görmez, şunları kaydetti:
“Eğer bizim vazifemiz, ailelerde saadet oluşturmak ise biz bürolarımızda oturarak şikayet gelmesini beklememeliyiz. Biz, önlem olarak, şekavetler oluşmadan evvel, saadeti nasıl ihya ederiz, saadeti nasıl sağlarız bunu düşünmemiz gerekir.”
DİYANET’İN GÖREVİ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ibâdât, itikat ve ahlaka yönelik görevlerinin yanında toplumu din konusunda aydınlatmak gibi bir görevinin de bulunduğunu hatırlatan Başkan Görmez, “Sadece camide ahlâk anlatarak ahlâka yönelik görevler yerine getirilmiş olmaz, toplumu din konusunda aydınlatmak görevi ise başlı başına bir görevdir. Camide vaaz ve hutbe vererek hakkıyla yerine getirilemeyeceği açıktır” diye konuştu.
Seminerde söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet ve faaliyetleri ile toplumun bütün kesimlerini kucakladığını söyledi. Aile irşat ve rehberlik bürolarında görev yapan personelin, toplumda ümidini yetirmiş yorgun ve bitkin gönüllere dinin mesajını ulaştırdığını kaydeden Yiğit, 69 il ve 141 ilçede büroların faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.
 
 

 
Korkut’tan Gavurboğan savunması
 
Alvarlı Efe’ye vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkut’tan Gavurboğan savunması
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Erzurum'da Osmanlı-Rus savaşında 'Gavurboğan' ...
Erzurum Gençlik Çalıştayı’na hazır
Erzurum’da 24-25 Aralık 2011 tarihlerinde yapılacak olan Gençlik Çalıştayı ...
Mehmetçik teröristi ölümden kurtardı
İnfaz edilecek terörist kurtarıldı. Muş'un Bulanık ilçesinde jandarma ...
 
Soğuk hava etkisini sürdürüyor
Erzurum’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Etkili olan yoğun kar yağışının ...
‘Zulüm geri gelmeyecek’
Adaletli bir performans sistemi istediklerini, vatandaşın da cebinden ...
DASİDEF’ten Kardeş Aile Çağrısı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu ...
 
'Herkes elini taşın altına koymalı'
Vali Yardımcısı Yamlı, yoksulluğu önlemek için, toplumun tüm unsurlarıyla ...
Başbakan’a yeni at hediye edilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Kasım 2008 tarihinde Erzurum'a ziyareti ...
Depremzedelere moral desteği
Van'da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve Erzurum'a yerleştirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva