ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
13 Aralık 2011 Salı - 03:09

Soğuk hava etkisini sürdürüyor

Erzurum’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Etkili olan yoğun kar yağışının ardından gelen soğuk hava kütlesi Erzurum’u üşütürken dün gece termometreler eksi 18’i gösterdi.

Soğuk hava etkisini sürdürüyor

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Etkili olan yoğun kar yağışının ardından gelen soğuk hava kütlesi Erzurum’u üşütürken dün gece termometreler eksi 18’i gösterdi.
Etkili olan kar yağışının ardından soğuk hava kitlesi Erzurum’u adeta esir aldı. Yaşanan soğuk havalar yaşamı olumsuz yönde etkilerken meteoroloji yetkililerinin soğuik havanın etkili olmaya devam edeceğini belirttiler. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars’ta eksi 18 olarak ölçülürken, Ardahan eksi 14 Iğdır’da eksi 6, Erzincan’da ise eksi 9 olarak ölçüldü.
Bölgede yaşanacak en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzurum’da eksi 5 Kars’ta eksi 2 Ardahan’da eksi 5 Iğdır 4 Erzincan eksi 5 derece olarak açıklandı.
SOĞUKTAN KAMYON DEPOSU DONDU
Gece ölçülen en düşük hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu Kars'ta kamyonunu evinin önüne park eden bir vatandaş, donan kamyonu çalıştırmak için uzun uğraşlar verdi.
Özellikle akşam saatlerinde etkisini gösteren soğuklardan birçok aracın mazot deposu dondu. Kamyonunu evinin önüne park eden bir vatandaş, donan kamyonu çalıştırmak için uzun uğraşlar verdi. Eline aldığı pürümüz ile kamyonunun deposunu ısıtan Turgut Erdemir, Kars'ta kış aylarında günlerinin böyle olduğunu söyledi. Erdemir, "Hava çok soğuk. Gece en az üç dört kez çalıştırmamıza rağmen kamyon sabah tekrar dondu. Ben de pürümüzle donan depoyu ısıtmaya çalışıyorum" dedi.
Öte yandan, Kars'ta etkili olan soğuklar, özellikle gece ve sabah erken saatlerde etkili oluyor. Kars'ta hava sıcaklığı önce gün gece eksi 21 derece olarak ölçüldü.
KAPANAN 147 KÖYDEN 67 KÖY YOLUNDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR"
Malatya'da aniden bastıran yılın ilk kar yağışından dolayı kapanan 147 köyden sadece 67 köy yolunun kapalı kaldığı ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Vali Ulvi Saran, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ile birlikte Uluköy ve bağlantı köy yollarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Köy muhtarları ve çalışmaları yürütün ekiplerle görüşen Vali Saran, "Bu sene ansızın bastıran kan 147 köy yolunun kapanmasına yol açtı. Bu yıl çok ciddi seviyede Malatya'nın belli bölgelerine kar yağdı. Kar aniden yağınca ister istemez köy yollarında tıkanıklara ve ulaşım sıkıntılarına neden oluyor. Köy yollarının önemli bölümü ulaşıma açıldı. En
kısa sürede kapalı köy yollarının tamamını ulaşıma açacağız. Kapalı köy yolu bugün itibariyle 67'ye kadar düştü" dedi.
Elektrik kesintisinden dolayı ekiplerin çalışmalarını yürüttüğünü belirten Vali Saran, "Ekipler çalışıyor. Sıkıntılara hızla müdahale ediliyor. Vatandaşlarımızın daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Ekipler her bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Sıkıntıların bitmesi aşamasındayız" diye konuştu.
Vali Saran, çalışmaları yerinde izledikten bir süre sonra tekrar şehir merkezine döndü. Ekipler ise yol açma çalışmalarını sürdürdü. Yol açma çalışmasını yürüten ekipten dozer operatörü Hasan Gökalp, çalışmaları aralıksız olarak yürüttüklerini belirterek, kardan dolayı köy yollarını en hızlı şekilde açmaya çalıştıklarını söyledi. Bölgedeki bir köyde cenazeye gitmek isteyen vatandaşları ulaştırmak için gece saat 02.00'ye kadar çalıştıklarını söyleyen Gökalp, her hangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Uluköy Muhtarı Abdulvahap Güngör ise, kapanan yolları için ekiplerin çalışma yürüttüğünü belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Güngör, kar yağışı nedeniyle bölge köylerinin 3 günden beri elektriksiz kaldığını belirtti.
SU DEPOSU DONDU
Bu yıl erken gelen kış mevsimi, Ağrı'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ağrı'da en düşük hava sıcaklığı eksi 20 derece olarak ölçüldü. Kentte son günlerde etkisini iyice hissettiren dondurucu soğuklar, şehir merkezinde etkisini sürdürüyor. Soğuklar, Fatih Mahallesi'ndeki merkez mezarlığındaki su deposunda taşan suda, uzunluğu 8-10 metreye varan sarkıtların oluşmasına neden oldu. Etraftan geçen vatandaşaların dikkatini çeken bu manzara, görenleri hayrete düşürüyor. On yıl önce aktif olan su deposu, şimdi Yazıcı Barajı'ndan şehir merkezine içme suyu olarak verilen suyu tahliye etmek amacıyla kullanılıyor. Vatandaşların ise soğuğun etkisiyle evlerinin önünde bulunan çeşmelerin donmaması için sürekli açık tuttukları dikkat çekti.
 

 
STK’lar Yeni Anayasa beklentilerini aktardı
 
Yaban yaşamına soğuk darbesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Zulüm geri gelmeyecek’
Adaletli bir performans sistemi istediklerini, vatandaşın da cebinden ...
DASİDEF’ten Kardeş Aile Çağrısı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu ...
'Herkes elini taşın altına koymalı'
Vali Yardımcısı Yamlı, yoksulluğu önlemek için, toplumun tüm unsurlarıyla ...
 
Başbakan’a yeni at hediye edilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Kasım 2008 tarihinde Erzurum'a ziyareti ...
Depremzedelere moral desteği
Van'da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve Erzurum'a yerleştirilen ...
Altunkaynak gözyaşlarıyla uğurlandı
Oltu ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden ...
 
Bir dahaki tutulma üç yıl sonra
Tam ay tutulması, Erzurum'un Oltu ilçesinde ilgiyle izlendi.
475 köy yolu ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu ...
100 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Muş'ta ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva