ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
13 Aralık 2011 Salı - 02:26

'Herkes elini taşın altına koymalı'

Vali Yardımcısı Yamlı, yoksulluğu önlemek için, toplumun tüm unsurlarıyla seferber olması gerektiğini ifade etti. Yamlı, “Herkes elini taşın altına koymalı, üzerine düşeni yapmaktan geri durmamalıdır. Herkesin yapabileceği bir katkı vardır.” dedi.

 Herkes elini taşın altına koymalı

ERZURUM (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşturulan bir heyet Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı’yı ziyaret etti.
AYDIN’IN AÇIKLAMASI
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; hafta kapsamında düzenlenecek olan sosyal ve kültürel, faaliyetlerin 2011 yılından itibaren her yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından devam ettirileceğini söyledi. Aydın; “Hafta kapsamında; sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek, cehalet, fakirlik ve hastalıkla mücadelede birlik sağlamak, yoksulluğu yok etmenin ve verimliliği artırmanın çarelerini araştırmak, insani ilişkilerde birlik beraberlik, sevgi, saygı, düzen ve saygınlığı sağlamaya katkıda bulunmak, toplumsal kalkınma ve refahı tabana yaymanın temelini teşkil eden paylaşmayı tavsiye ve telkin etmek, amaçları ile başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kamu kurum, kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla faaliyetler yürütülecektir” dedi.
YAMLI’NIN DEĞERLENDİRMESİ
Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, ise yaptığı açıklamada, yoksulluğu önlemek için, toplumun tümünün seferber olması gerektiğini ifade etti. Vali Yardımcısı Yamlı; “Herkes elini taşın altına koymalı, üzerine düşeni yapmaktan geri durmamalıdır. Herkesin yapabileceği bir katkı vardır. Kimi emek, kimi ekmek verir. Kimi ekin eker, kimi su çeker. Kimi enerji, kimi hizmet üretir. Yangını söndürmek için karıncanın bile ağzıyla su taşıyabileceği bilinmeli, herkes harekete geçmeli ve yoksulluğa karşı dur demek için seferber olmalıdır. Yoksulluğu yenme yolunda gönül ve güç birliği yapılmalıdır. Her kesim ve her seviyedeki insanlar, üzerine düşeni yapmalı, yapabileceği katkı ve katılımı esirgememelidir” diye konuştu.
Ziyarette, ASP Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Aile Danışma Merkezi Müdürü Ayla Aydeniz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından Şube Müdürü Hikmet Bilge, Erzurum İl Müftülüğü Şube Müdürü Köksal Durdu ve Vaize Enise Kutlu Erkoç ve Yakutiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Nazan Soysal’ın hazır bulundular.
GÖNÜL VE GÜÇ BİRLİĞİ
Dayanışma duygusunu güçlendirmek, yardımlaşma kültürünü yaymak, yoksulluğu yenmenin yöntemlerini araştırarak uygulamaya koymak, gönüllü kuruluşlarla sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek yoksulluk sorununa gönül birliği ve güç birliği yaparak sahip çıkmak amacıyla, 12-18 Aralık tarihleri “Yoksullarla Dayanışma Haftası” olarak kutlanıyor.

 
TYB, Edebiyat Sohbetleri başladı
 
Mehmetçik’ten insanlık dersi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 13 Aralık 2011 Salı 10:31

Sayın Yamlı,eli taşın altına koyma işine önce siz başlayınız.Lüks araba,lojman, sosyal tesis,pahalı toplantılar,korumalar saltanatlar vb.önce bunları kısın,devlet dairelerindeki savurganlığı giderin,bu şatafatlı,görkemli,ihtişamlı, gösterişli yaşayışınıza son veriniz,ondan sonra, diğer unsurlar dediğiniz kesimlerden fedakârlık bekleyiniz.Yıllardan beri üre temiyorsunuz,katma değeriniz hemen hemen hiç yok,sekiz saatlik mesaide,atıl durum daki çalışmalara son veriniz,daha başarılı çalışınız,verimi artırıp kaliyeti yükseltiniz, perfonmansınızı daha üst düzeye çıkarınız neticesinde daha çok üretip daha çok satalım bütçe dolsun,vatandaş da rahat ve huzur içerisinde yaşasın. Ama sizler bunları yapacak yerde,vatandaşa bol bol hamasi ve hissi duyguları üfürdünüz,duygulara hitap ettiniz,kutsal devlet gibi teranalere bol bol baş vurdunuz.Netice; yokluk,yoksulluk,işsizlik,perişanlık ve bunların getirdiği terör,göz yaşı,yas ve zulüm.Haydi önce siz bu saltanattan feda kârlık ediniz!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan’a yeni at hediye edilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Kasım 2008 tarihinde Erzurum'a ziyareti ...
Depremzedelere moral desteği
Van'da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve Erzurum'a yerleştirilen ...
Altunkaynak gözyaşlarıyla uğurlandı
Oltu ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden ...
 
Bir dahaki tutulma üç yıl sonra
Tam ay tutulması, Erzurum'un Oltu ilçesinde ilgiyle izlendi.
475 köy yolu ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu ...
100 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Muş'ta ...
 
Sürücülere yol uyarısı
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları ...
Cami önünde aşure izdihamı yaşandı
Erzurum'da cuma namazı sonrası camilerde dağıtılan aşureden almak isteyen ...
Şenkaya’da Kuran Kursu atılımı
Daha önce hiç Kur’an Kursu olmayan Şenkaya’da Kur’an Kursu açılışları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva