Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Filistin ziyaretinin son gününde Al-Quds Üniversitesinin konuğu oldu.
Al-Quds Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Dweik, Rektör Çomaklı’yı makamında misafir etti. Al-Quds Üniversitesinde; 15 fakülte ile 29 enstitünün bulunduğunu belirten Rektör Dweik, ilk tıp fakültesinin ve yine ilk nanoteknoloji araştırma merkezinin kendi üniversitelerinde kurulduğunu belirtti. Türkiye’nin dostluğunu, bu tür ziyaretlerle daha yakından hissettiklerini ifade eden Prof. Dr. Dweik: “Atatürk Üniversitesinin nazik ziyareti bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimizin Türkiye’yi görmeleri ve tanımaları açısından yapılan bu anlaşmaları oldukça değerli buluyorum. Rektör Çomaklı’ya kıymetli ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, kapılarımızın Türk halkına her zaman ve sonuna kadar açık olduğunun bilinmesini istiyorum” dedi.
“İleriye Doğru Gitmek, Sadece Ve Sadece Eğitimle Gerçekleşir”
Filistin ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu günlerde bilgi toplumu olmanın en temel şartı eğitimi temel almaktır. Gelişen dünya ve onun koşulları ile aynı zaman diliminde omuz omuza, ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir. Üniversite olarak yaptığımız işbirliklerini en kısa sürede hayata geçirerek çağa ayak uydurmaya devam ediyoruz. Filistin ziyaretimizde bu çerçeve de oldukça önemliydi. Hem yaşanan gelişmeler hem de tarihi dostluğumuz bu ziyareti daha anlamlı hale getirdi. Filistin’deki son günümüzde Al-Quds Üniversitesinin konuğu olduk. Rektör Dweik’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyor, yaptığımız bütün işbirliği ve protokollerin ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı “Atılan Bu Ve Benzeri Siyasi Adımlar Barış İhtimalini Azaltmaktadır”
Kudüs’ün, ABD Başkanı’nın talihsiz açıklaması ile İsrail’in başkenti ilan edilmesini bir kez daha şiddetle kınadığını ifade eden Çomaklı: “İslam âleminin en mukaddes emanetlerine ev sahipliği yapan Kudüs’ün tüm kültürel kimliklerinin yok sayılarak siyasi bir başkent olarak ilan edilmesi, bölge barışına vurulan ağır bir darbedir. Dünya insanlığının bölgede barışın temini için çaba göstermesi gerekirken, atılan bu ve benzeri siyasi adımlar barış ihtimalini azaltmaktadır. Acı neticelere yol açabilecek bu karardan bir an önce vazgeçilmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.