Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sosyal sorumluluk projelerinden birini daha gerçekleştirdi. Düzenlenen, “Engelsiz Toplumu İnşa Etme ve Sosyal Hizmet” konulu panelde engellilerin temel sorunlarının çözümüne dönük çeşitli öneriler dile getirildi.
Kültür Merkezi’ndeki panelin açılışında konuşan Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, panele katılan konuşmacılara teşekkür etti ve Açıköğretim Fakültesi hakkında bilgi verdi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ilk yılında 3 lisans, 2 önlisans ve bir lisans tamamlama programına 7 binin üzerinde öğrencinin kayıt yaptırdığını ve eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Özen, “Seneye Sosyoloji ve İktisat lisans programları ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Reklamcılık, İşletme Yönetimi ve Lojistik gibi 10 yeni önlisans programı ile eğitim hizmeti verecek olan Fakültemizin temel hedefi, toplumsal ve sektörel talepleri karşılamaktır” dedi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programı Koordinatörü Prof. Dr. Nurullah Altaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise konuşmalarında engellilerin toplumsal yaşamın bir parçası olduğunu hatırlatarak engellilerin yaşadıkları sorunların, karşılaştıkları sıkıntıların çözümü için duyarlılıklar geliştirmenin önemini vurgulandılar.
Başkanlığını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Duyan’ın gerçekleştirdiği panelde, “Engelliler için Çağdaş Bir Uygulama: Tele Destek” başlıklı sunumunda yeni iletişim teknolojilerinin engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı birer araç olarak kullanılabileceğine değinen Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tomanbay, özellikle son yıllarda yaşanan gelişmelerin umut vaat edici olduğuna dikkat çekti.
“Engelliler için Kanıta Dayalı Uygulamalar” başlıklı sunumu gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Özkan, sosyal hizmet uygulamalarının engellilerin yaşam standartlarını geliştirici rol oynadığını ve toplumun önemli bir kesimini oluşturan engellilerimizin sosyal ve çalışma hayatına aktif olarak katılmalarının engelinin ortadan kaldırılmasının gerekliliğini vurguladı.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Özmete, “Haklar Temelinde Engellilik Modelleri ve Sosyal Hizmet” başlıklı sunumunda sosyal hizmet uygulamalarını ve engellilik modellerini içeren kapsamlı açıklamalarda bulundu.
Panel süresince engellilerle empati yapmayı sağlamaya yönelik çeşitli uygulamalara da yer verildi. Panelin sonunda Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen panelistlere plaket takdim etti.