ERZURUM(GHA) – 15. Akdeniz Arkeolojisi Sempozyumu, 3 ile 5 Mart tarihleri arasında İtalya’nın Catania kentinde yapılacak. Catania Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyumda, Erzurum ve Atatürk Üniversitesi de temsil edilecek.
İtalya’da düzenlenecek olan 15. Akdeniz Arkeolojisi Sempozyumu’na Atatürk Üniversitesi de davet edildi. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora öğrenimlerine devam eden Araştırma Görevlisi Fevziye Eker, Kasım Eker, Gülşah Altunkaynak ve Mehmet Ali Özdemir’in poster sunumlarıyla katılacakları sempozyumda, Yrd. Doç. Dr. Birol Can ve Doç. Dr. Vedat Keleş’in ise, bildiri sunacakları öğrenildi.
A.Ü. BİLİM ADAMLARI BİLDİRİ SUNACAK
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden yapılan açıklamada, her yıl farklı ülkelerin ev sahipliği yaptığı Akdeniz Arkeolojisi Sempozyumu’nun bu yıl İtalya’nın Catania kentinde düzenleneceği bildirilerek, 3 Mart’ta açılışının yapılacağı sempozyumda, Erzurum ve Atatürk Üniversitesi’nin de, hem bildiri, hem de poster sunumuyla temsil edileceği kaydedildi. Açıklamada, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Keleş’in, “Çanakkale Parion Çalışmaları”; Yrd. Doç. Dr. Birol Can’ın ise, “Mardin Dara Antik Kenti” ile ilgili çalışması hakkında bilgi vereceği sempozyumda, ayrıca poster sunumlarına da yer verilecek.
SEMPOZYUMDA POSTER SUNUMLARI DA OLACAK…
Arkeoloji Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören Araştırma Görevlisi Fevziye Eker, Kasım Eker, Gülşah Altunkaynak ve Mehmet Ali Özdemir’in, poster sunumlarıyla İtalya’nın ev sahipliği yapacağı sempozyumda boy görecekleri ifade edilirken, böylesine önemli bir buluşmada Atatürk Üniversitesi ve Erzurum’u temsil edecek olmaktan duyulan memnuniyet dile getirildi. Açıklamada ayrıca, Atatürk Üniversitesi yönetiminin, uluslararası bilimsel faaliyetler için her türlü destek ve kaynağı sağladığına, akademisyenlere maddi-manevi her türlü desteğin verildiğine dikkat çekilerek, “Atatürk Üniversitesi son yıllarda sadece Türkiye’de değil, yıldızını yurt dışında da parlatan bir yükseköğrenim kurumu haline gelmiştir. Bu noktaya ulaşılmasında kuşkusuz yönetimin bilimsel çalışmalara uluslararası nitelik kazandırılması şeklindeki bakış açısı da büyük önem taşıyor.” denildi.