//DEMİR EĞİTİM ÇALIŞMASININ AMACINI ANLATTI
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Okan Demir, kurs hakkında bilgiler verdi. Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası olarak, bundan öncede yine aynı amaçla kurs açtıklarını hatırlatan Okan Demir, bu kursların hem çiftçi; hem de Tarım Mühendisleri açısından önem taşıdığını söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Okan Demir, “Tarım danışmanlığının tam anlamıyla uygulamaya başlamasıyla birlikte tarımda istenilen verim ve kalitenin artıracağına inanıyorum. Ülkemiz tarım sektörüne bilgi ve teknoloji transferi yapılabilmesi ve rekabetçi bir tarım yapısının ortaya konulmasında, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri bir ön koşul niteliğindedir. Tarım danışmanlığı, tarım ve mühendislik açısından çok önem taşıyor. Tarım Danışmanlığının ülke tarımı içerisindeki öneminin anlaşılması ve mutlaka yaygınlaştırılması gerekir.” diye konuştu.
//18 MÜHENDİS EĞİTİM ALACAK
“Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Eğitimi” programının, daha önce Rize, Kars, Erzincan, Erzurum ve Bayburt illerinde serbest mühendislik yapan 18 kişiye eğitim verdiklerini anımsatan Okan Demir, Danışmanlık Eğitimlerimiz 120 saat sürecek. 12 Mart’ta yapılacak olan sınavda başarılı olanlara eğitim sertifikası verilecek. Eğitim sertifikalarını alan tarım mühendislerimiz tarım danışmanlığı hizmeti verebilecekler. Başarılı olan serbest ziraat mühendisi kursiyerlere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) tarafından belge verilecek.” dedi.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Eğitimimi Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tecer Atasan’ın verdiği ilk dersle başladı.