Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Tarım İlçe Müdürleriyle bir araya geldi. Periyodik aralıklarla gerçekleştirilen Bilgi Alışverişi Toplantısı’nda konuşan Bektaş Erdoğan, ilçe tarım müdürlerinden, yürütülen çalışmalarla ilgili olarak kısa bir brifing alan Erdoğan, 2010 yılı planları üzerinde de genel bir değerlendirme yaptı. Katılımcılara önce İlçe Tarım Müdürleriyle birlikte, her ilçeden birer veteriner hekimin davet edildiği BAT zirvesi hakkında bilgiler veren Erdoğan, “BAT etkinliğimiz, yıl içerisinde periyodik aralıklarla gerçekleştiriliyor. Bu toplantılarda, dönemsel olarak çalışmaların bir değerlendirilmesi yapılmakla birlikte, gelece yönelik planlanan faaliyetler üzerinde de fikir alışverişinde bulunuluyor. Toplantının sonuçları ise, bizim için bir yol haritası niteliğini taşıyor.” dedi.
//PROGRAM HEDEFLERİNE ULAŞILDI
2009 yılının değerlendirmesi, 2010 yılının da planlamasının yapıldığı Tarım İl Müdürlüğü Bilgi Alışverişi Toplantısı’nda İl Özel İdaresi ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan projeler, hayvan hastalıkları ve zararlılarla mücadele programları, meyvecilik projeleri, organik tarım, gıda denetimleri ve tarımsal istatistiklerle ilgili bilgiler aktaran Bektaş Erdoğan, ilçe tarım müdürleriyle görüş alışverişinde bulundu.
//ŞAP AŞILAMASINDA BAŞARI
Özellikle 2009 yılında uygulanan ve yüzde 101 gibi büyük bir başarı oranı elde edilen Şap Aşılama çalışmaları hakkında İlçe Tarım Müdürlerini bilgilendiren Erdoğan, Brucella aşılarının da, büyük bir hızla yapılmasına devam edildiğini bildirdi. Erzurum’da 543 bin 61 büyükbaş hayvana Şap Aşısı uygulandığını açıklayan Bektaş Erdoğan, 34 bin dişi buzağıya ise, Brucella aşısı yaptıklarını belirtti.
İlçe Tarım Müdürlerinin de, yürüttükleri çalışmalarla ilgili olarak çeşitli bilgiler aktardıkları Bilgi Alışverişi Toplantısı, daha sonra yöneltilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.