18 yıl önce minibüslerde muavinlik yaparak hayata atıldığını söyleyen 32 yaşındaki Karagöz, daha sonra şoförlüğe terfi ettiğini ve uzun yıllardan beridir de, Erzurum’da şehir içi ulaşımı sağlayan dolmuş ve otobüslerde çalıştığını belirtti.
TOPLU ULAŞIMDA MÜŞTERİ SORUNLARI
“Evde eşiyle kavga eden ev reisi bile, bunun acısını bizden çıkarıyor” diyen Karagöz, Erzurum’da dolmuş ya da halk otobüsü şoförlüğü yapmanın, her babayiğidin harcı olmadığını ifade etti. Her yeni güne güler yüzle başladıklarını ve gün boyunca yolculara ellerinden geldiği ölçüde kibar davranma planları yaptıklarını kaydeden Karagöz, “Bakıyorsunuz vatandaşın biri çıkıyor, fındıkkabuğunu bile doldurmayacak bir nedenden dolayı ağzına geleni söylüyor. Böyle bir durumda insanda güler yüz mü kalır, kibarlık mı kalır?” diye konuştu.
“MÜSAİT YER”DE YOLCU İNDİRMEZSEK, ANINDA ŞİKÂYET EDİLİYORUZ…
Erzurum’da en fazla da, ‘müsait yer’ eleştirisine maruz kaldıklarını anlatan Macit Karagöz, “Bunda bizim hatamız yok mu, elbette var. Ama böyle bir sorunun yaşanmasında en büyük faktör vatandaşın kendisidir. Müsait yerde inmek istiyor, buna karşı çıkıldığı zaman da, arıyor sevk idareyi, aslı astarı olmayan şikayetlerde bulunuyor. Yöneticiler de, biz ne dersek diyelim, bizi yargılıyor, bizi cezalandırıyor. Vatandaşın bizi anlayışla karşılayacağını bilsek, duraklar haricinde bir tek yolcu almaz, tek bir kişiyi bile indirmeyiz. Ama durum bunun tam tersi” şeklinde konuştu.
BİZ DE, VATANDAŞIMIZ DA BİLİNÇLENDİRİLMEYE İHTİYAÇ D UYUYORUZ
Yaşadıkları bir diğer sıkıntının da, cadde ve sokaklara gelişigüzel araç park edilmesi olduğunu anlatan Karagöz, “Bakıyorsunuz sürücü bırakmış aracı yolun ortasına. Öyle an oluyor ki, dakikalarca beklemek durumunda kalıyoruz. Gecikince de, fatura size kesiliyor. Bu kez de karşınızda vatandaşı buluyorsunuz. Siz o kadar anlatın ki derdinizi, kimsenin dinlediği yok” diye konuştu.
KALİTELİ HİZMET HEDEFİNDEN SAPMA OLMAZ
Bu sıkıntılara rağmen vatandaşa en kaliteli ulaşım hizmetini verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Macit Karagöz, “Bu tabi eğitim meselesi. Biz de hata yok mu, elbette var. Ama zaman sonra bu tür sorunları yaşamayacağımızı umuyoruz. Toplum olarak bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Bunu da sorumlu ve ilgili kuruluşlar üstlenmeli. Sonuçta bu bizim ekmeğimiz, gereği neyse yerine getiririz. Ama aynı hassasiyet vatandaşımızda da olmalı” dedi.