Atatürk Üniversitesi’ne bağlı bir AÖF kurulmasının, Erzurum’a ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir girdi olacağını kaydeden Rasim Fırat, fakültenin açılmasıyla şehirde hem kültür harmanlanması, hem de ekonomik canlanma yaşanacağını belirtti.
ÜNİVERSİTE EKMEK KAPISI
Üniversitenin şehir için ekmek kapısı olduğunu vurgulayan Rasim Fırat, “Erzurum’da esnaf, kestiği çekin tarihini bile okulların açık olduğu döneme denk getiriyorsa, öğrenci buşehir için çok önemli demektir. Hal böyle iken Erzurum’a Açık Öğretim Fakültesi kurulması, deyim yerindeyse nimet olur” dedi.
AÖF açılmasının yeni iş alanlarının açılmasını mümkün kılacağına dikkati çeken Rasim Fırat, esnafın da bu gelişmeler doğrultusunda yüzünün güleceğini ifade etti.
FIRAT: ERZURUM EĞİTİMDE YENİ VİZYON KAZANIR
Açık Öğretim Fakültesi’nin Erzurumda da kurulması halinde, eğitimde öncelikle bölgesel bir canlılık yaşanacağını kaydeden Rasim Fırat, “Erzurum’a AÖF kurulması demek, bir kere sadece bölgeden onbinlerce öğrencinin doğrudan ya dolaylı olarak Erzurum ekonomisine katkıda bulunması demek. Aynı zamanda bu bir tanıtımdır, imajdır. Bugün Eskişehir’i, bulunduğu noktaya taşıyan Açık Öğretim Fakültesi’dir” diye konuştu.
A.Ö.F. ON FABRİKA DEMEKTİR
EESOB Başkanı Rasim Fırat, bu saatten sonra Erzurum’a ve bölgeye devletin fabrika açmasını ve işe adam almasını beklemenin beyhuda bir çaba olacağını dile getirerek, “Devlet artık bu işlerden elini çekmiş vaziyettedir. Biz bundan sonra kendi aklımız ve fikrimizle üreteveğimiz projelere tutunacak, öyle kalkınacağız. Bölgemize özel sektörün yatırım yapması için nasıl çabalıyorsak, şehrin menfaati için bulunulan her girişime de aynı enerjiyle destek vermeliyiz. DOSİAD’ın teklifi, bölgenin yeniden eğitim merkezi olabilmesi için Erzurum’a biçilmiş bir kaftandır” şeklinde konuştu.