Bu kapsamda Erzurum’un Uzundere ilçesinde 50 çiftçiye ait 198 sera, Olur ilçesinde 9 çiftçiye ait 56 sera ve Şenkaya ilçesinde de 4 çiftçiye ait 19 sera olmak üzere toplam 273 adet seranın kayıt altına alındığını belirten Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, “Bu seralarımızda kontrollü yetiştiricilik yapılmakta, İl Müdürlüğümüzce her türlü teknik destek sağlanmakta ve verim kayıtlarının tutulması, kullanılan ilaçlar gibi hemen her konuda çiftçilerimize gerekli yardımlar yapılmaktadır” dediler.
Bu seraların toplam yüzölçümünün 65,19 dekar olduğuna dikkati çeken konu ile ilgililer, bu seralarda ağırlıklı olarak salata ve domates üretimi yapıldığını vurgulayarak, “2007 yılında bu seralarımızdan toplam bin 304 ton ürün alınmıştır. Yani dekara ortalama 20 tonun üzerinde domates ve salata hasadı düşmüştür. Seracılık yapan üreticilerimizin, karşılaştıkları en ufak sorun karşısında bile İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştular.
//SERACILIKTA 5 YILDA ÇOK BÜYÜK MESAFE KATETTİ
Öte yandan Erzurum Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Necati Yıldızar ise, seracılık için Erzurum´dan daha iyi bir ortamın bulunamayacağı görüşünü savundu.
Sebze Üreticileri Derneği yetkilileri ise, bahar başlangıcı ve özellikle de yaz mevsiminde seralarda daha çok, biber, marul, maydonoz, kabak ve yer elmasının yetiştiğini belirterek, Erzurum’un seracılık için çok uygun şartlara olduğunu dile getirdiler.
Dernek yetkilileri, "Seracılık Erzurum´da 5 yıl önce başladı. 30 Mart'ta Erzurum’da seracılık başlar ve burada üretilen sebzelerin yüzde 80’i Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerine gönderilir” diye konuştular.
Erzurum’da seracılığın Tortum, Uzundere, İspir, Dadaşköy ve Şıh Köyü mevkilerinde daha yaygın olduğunu ifade eden ilgililer, “Üreticilerimizin yeni üretim teknikleri geliştiriyor olması çok sevindirici. Bugün seracılık alanında üreticiye yönelik çeşitli destekler veriliyor. Üreticilerimiz seracılık yaparken bu tür desteklerden faydalanmayı kesinlikle ihmal etmesinler.” diye konuştu.