ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyaları verildi
Şehit yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyaları verildi
Minibüs şarampole devrildi: 2 yaralı
Minibüs şarampole devrildi: 2 yaralı
Hınıs’ta uyuşturucu operasyonu
Hınıs’ta uyuşturucu operasyonu
Boks Milli takımına motivasyon desteği
Boks Milli takımına motivasyon desteği
Asırlık İbiş teknolojiyle tanıştı
Asırlık İbiş teknolojiyle tanıştı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Mart 2025 Salı - 15:18

Tanfer: ‘Çanakkale şanlı bir destandır’

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kurtuluş Savaşının meşalesini ateşleyen Çanakkale Deniz Zaferinin Türk Milletinin azim ve fedakârlıkla tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi olduğunu ifade etti.

Tanfer: ‘Çanakkale şanlı bir destandır’

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kurtuluş Savaşının meşalesini ateşleyen Çanakkale Deniz Zaferinin Türk Milletinin azim ve fedakârlıkla tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi olduğunu ifade etti.

Başkan Tanfer, Mesajında 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihi olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi: ''18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'ncu yıl dönümünde Çanakkale Zaferi, büyük imkansızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakarlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır. Çanakkale Savaşları Türk ulusunun esaret altında yaşayamayacağını, özgürlüğe çok önem verdiğini göstermiştir. Çanakkale şanlı bir destandır. Milli Mücadele’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, necip milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız başarı ve kahramanlıkların en parlak olanlarındandır. Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin işgal altındayken kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin azminin ve imanının Batı'nın gelişmiş teknolojisine galip geldiği, tarihte eşine az rastlanan bir destandır. Türk Milletinin azmi ve üstün çabaları sonucu bugün bu şanlı zaferi anıyoruz.

'Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz'

Çanakkale Musullu, Tunuslu, Bosnalı, Makedonyalı Mehmetler, Anadolu'nun, Trakya'nın her şehrinden gelen kahramanların kökeni, rengi, meşrebi ne olursa olsun vatan uğruna bir olduğu ve birlik olduğu, inançla yoğrulmuş bir toprak parçasıdır. Türk Milleti olarak, sizlerin bize bıraktığı şanlı tarihimizle gurur duyuyor ve gelecek nesillerimize aynı bilinçle aktarmanın gayretiyle hareket ediyoruz. Tarihimize yazılan kahramanlık destanlarımızdan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 110'uncı yıl dönümünde, bizlere huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatanı canlarını feda ederek bırakan başta Şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ne mutlu bizlere ki; tarihimiz böylesi kahramanlıklarla doludur. Bu kahramanlıkların en önemlisi şüphesiz ki istiklal mücadelemizin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi'dir. Bu zafer milletimizin kardeşliğinin simgesidir. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, Müreffeh geleceğimize el ele yürümeye devam edecektir. 'Çanakkale geçilmez!' sözünün hafızalara kazınması, aynı dava uğruna Çanakkale'de bir araya gelen ve aynı toprağa kanlarını akıtan şühedanın Bedr'in aslanları gibi korkusuzca savaşmaları sayesindedir. Mehmet Akif: "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber." dizeleri ile şehitlerimizi mezara değil; ancak peygamber kucağına layık görür. Milletimizin en genç, en seçkin, en iyi yetişmiş nesillerini feda etme uğruna kazanılan bu zafer, bizim için 110'ncu yıl sonra bile önümüzü aydınlatan tecrübelerle doludur.

Erzurum Kent Konseyi Kurulu olarak, bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'ncu yıl dönümünde Milletimizin destansı kahramanlığının bir sembolü olan bu anlamlı günün idraki ile; bu toprakları bize vatan kılan tüm ecdadımızı, Vatanımız uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni en samimi duygularımla kutluyorum."

 
Yıldız’dan Çanakkale ruhu vurgusu
 
Çanakkale Savaşı'nın olağanüstü kadın kahramanları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi mezunları iftarda buluştu
Atatürk Üniversitesi mezunları ve mensupları Derneği (ERATÜN) Geleneksel ...
Çiftçi Vakıf kültürünü paylaştı
Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Ramazan ayının 15. günü vesilesiyle ...
Bölge finalini Erzurum kazandı
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Hutbe ...
 
Öğrenciler gelenekselleşen iftar yemeğinde buluştu
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler iftar ...
 Oruçlarını Mehmetçikle açtılar
Erzurum bürokrasisi, Ramazan ayının 13. gününde iftarlarını, vatanın huzur ...
'İyilik Haftası' başladı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde, ...
 
Müftülükten İyilik Buluşmaları
Erzurum İl Müftülüğü tarafından Ramazan Ayı Programları kapsamında iyilik ...
Devlet korumasındaki çocuklar milli ruhu paylaştı
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2024 Aile Yılı kapsamında ...
Erzurum'da milli coşku yaşandı
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107'nci yıl dönümü kentte düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dünya cehennemi yaşamak isteyen kıyas yapsın
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva