ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Karayollarından kar mesaisi
Karayollarından kar mesaisi
Erzurum’da neler oluyor!
Erzurum’da neler oluyor!
HABERLER>EKONOMİ
5 Haziran 2010 Cumartesi - 06:02

EBK kesimlere başladı

Erzurum'da TAR-ET Projesi kapsamında büyük baş hayvanların kesimine başlandı. Erzurum Et Balık Kurumu Müdürü İsmail Atasever, TAR-ET Projesi kapsamında Tarım Kredi Kooperatifi üyesi olan besicilerle yapılan sözleşme doğrultusunda 190 kilogram ve üzeri bin 729 erkek sığırın kesimi yapılacağını belirtti.

EBK kesimlere başladı

Erzurum'da TAR-ET Projesi kapsamında büyük baş hayvanların kesimine başlandı.
Erzurum Et Balık Kurumu Müdürü İsmail Atasever, TAR-ET Projesi kapsamında Tarım Kredi Kooperatifi üyesi olan besicilerle yapılan sözleşme doğrultusunda 190 kilogram ve üzeri bin 729 erkek sığırın kesimi yapılacağını belirtti.
KESİMLER 15 GÜNDE TAMAMLANACAK
Besicilere, kilogram fiyatı 12. 50 TL'den olan sığırların her bir kilogramı için de ayrıca 1.5 TL pirim ödemesi yapılacağını belirten Atasever, her gün 100'ün üzerinde sığır kesimi yaptıklarını TAR-ET kapsamına alınan sığırların kesiminin 15 gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
//SINIRLAMA YOK
Atasever, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erzurum da kurulacak olan yeni tesiste Erzurum sucuk, Erzurum kavurma ve Erzurum pastırma üretilecek ve ülke genelinde satılacaktır. Hali hazırda kombinamızda üretilen sucuk ve kavurmaya ilave olarak pastırma üretimine de başlanılmış ve halkımızın beğenisine sunulmuştur. Erzurum Et kombinası olarak kasaplık hayvan kesimlerimiz günlük ortalama 100-150 hayvan kesimi ile tam kapasite devem etmektedir. TAR- ET proje kapsamındaki ve üreticilerimizin elindeki diğer besi hayvanlarını kombinamızda kesmekteyiz. Et ve Balık kurumu olarak hem üreticimizin, besicimizin hem de tüketicinin yanındayız. Kombina olarak da amacımız bölge hayvancılığının gelişmesi, hayvansal üretimin değer kazanması, et ve et ürünlerine standart getirilmesi, üretici ve tüketicinin desteklenmesidir. Bölgemizdeki büyük ve orta ölçekte hayvancılık yapan besicilerimizi olduğu kadar küçük aile işletmeleri dediğimiz köylüyü de mağdur etmemeyi, elindeki hayvanına pazar olmayı ekonomik ve sosyal bir sorumluluk sayıyoruz. Geçmişte olduğu gibi şimdi de Et ve Balık Kurumu, Erzurum Et Kombinası yaptığı tam kapasite kasaplık hayvan kesimleri ile bölge besiciliğinin, üreticinin ve AB standartlarında, kalite güvencesi içerisinde ürettiği kırmızı et ve et ürünleri üretimi ile de tüketicinin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir. “
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Besiciler destek bekliyor
ERZURUM(GHA) – Türkiye’de kırmızı et piyasasındaki problemlerin, bugünün ...
İsrail ürünlerine boykot çağrısı
BAYRAM KILINÇER (İHA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ...
Verilerle Erzurum ekonomisi
ERZURUM(GHA) - Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, 2010 yılının ilk 4 aylık ...
 
Kooperatifler Kanunu değişiyor
ZAFER ÇAKMAK (İHA) - TBMM Genel Kurulu, Kooperatifler Kanunu'nda değişiklik ...
İller Bankası’ndan yatırım atağı
ERZURUM(GHA) – İller Bankası 14. Bölge Müdürlüğü, Şenkaya ve Karaçoban’da ...
TÜFE’de olumsuz süreç
Mart ve Nisan aylarında Türkiye’nin en pahalı istatistik bölgesi olan ...
 
Saka’dan AVM tepkisi
Erzurum’da küçük esnafın krediye gösterdiği ilgi, Mayıs ayında inişe geçti. ...
ZMO’dan istihdam tepkisi
ERZURUM(GHA) – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de görüşülmesine başlanan ...
Tarım Kredi çiftçi borçlarını yapılandırıyor
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva