Erzurum'da TAR-ET Projesi kapsamında büyük baş hayvanların kesimine başlandı.
Erzurum Et Balık Kurumu Müdürü İsmail Atasever, TAR-ET Projesi kapsamında Tarım Kredi Kooperatifi üyesi olan besicilerle yapılan sözleşme doğrultusunda 190 kilogram ve üzeri bin 729 erkek sığırın kesimi yapılacağını belirtti.
KESİMLER 15 GÜNDE TAMAMLANACAK
Besicilere, kilogram fiyatı 12. 50 TL'den olan sığırların her bir kilogramı için de ayrıca 1.5 TL pirim ödemesi yapılacağını belirten Atasever, her gün 100'ün üzerinde sığır kesimi yaptıklarını TAR-ET kapsamına alınan sığırların kesiminin 15 gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
//SINIRLAMA YOK
Atasever, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erzurum da kurulacak olan yeni tesiste Erzurum sucuk, Erzurum kavurma ve Erzurum pastırma üretilecek ve ülke genelinde satılacaktır. Hali hazırda kombinamızda üretilen sucuk ve kavurmaya ilave olarak pastırma üretimine de başlanılmış ve halkımızın beğenisine sunulmuştur. Erzurum Et kombinası olarak kasaplık hayvan kesimlerimiz günlük ortalama 100-150 hayvan kesimi ile tam kapasite devem etmektedir. TAR- ET proje kapsamındaki ve üreticilerimizin elindeki diğer besi hayvanlarını kombinamızda kesmekteyiz. Et ve Balık kurumu olarak hem üreticimizin, besicimizin hem de tüketicinin yanındayız. Kombina olarak da amacımız bölge hayvancılığının gelişmesi, hayvansal üretimin değer kazanması, et ve et ürünlerine standart getirilmesi, üretici ve tüketicinin desteklenmesidir. Bölgemizdeki büyük ve orta ölçekte hayvancılık yapan besicilerimizi olduğu kadar küçük aile işletmeleri dediğimiz köylüyü de mağdur etmemeyi, elindeki hayvanına pazar olmayı ekonomik ve sosyal bir sorumluluk sayıyoruz. Geçmişte olduğu gibi şimdi de Et ve Balık Kurumu, Erzurum Et Kombinası yaptığı tam kapasite kasaplık hayvan kesimleri ile bölge besiciliğinin, üreticinin ve AB standartlarında, kalite güvencesi içerisinde ürettiği kırmızı et ve et ürünleri üretimi ile de tüketicinin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir. “