Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin önemli bir bölümünde Üniversiteler, ticaret sektörünün yegane umudu. Öğrencilerin olmadığı dönemlerde durgunluk içine giren sektör, ne yazıkı bugüne dek yegane gelir kapısı olan öğrenciler için bir yol haritası belirleyemedi. Sorun ekonomisi Atatürk üniversitesini barındıran Erzurum’da da geniş boyutta yaşanıyor. Öğrenciler, esnafın kendilerine iyi davranmadığı, fiyat uygulamalarında gözetilmediklerinden şikayetçi.
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Bayburt üniversitesi üniversite öğrencisi ve esnaf arasında bir işbirliği köprüsü oluşturarak, Doğu Anadolu Bölgesindeki illere de örnek oldu. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, esnaflara 'öğrencileri rant kapısı olarak görmeyin' uyarısında bulundu.
Akşam çaylarını halkla birlikte içen Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ve ekibi üniversiteyle halkın kaynaşmasını sağlıyor. Her gün başka bir semt ya da çayevinde halkla buluşan üniversite yetkilileri, vatandaşlardan gelen sorularını cevaplayıp üniversite hakkında bilgiler veriyor.
REKTÖR ESNAFI ZİYARET EDEREK UYARDI
Kasaplar Çarşısı'nı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, 5 Ekim'de üniversitenin açılacağını belirterek, esnaftan şehire yeni gelecek öğrenciler için ev kiralarını yüksek tutmalarını istedi. Kiralar konusunda piyasa şartlarının gözetilmesini isteyen Mollamahmutoğlu, öğrencilerin rant kapısı olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi. Mollamahmutoğlu, "Öğrenci sayısını artmasıyla zaten herkes alacağını almış olacak. Öğrenci sayısı 5 ila 10 bine çıktığında talep doğrultusunda birçok şey de kendiliğinden ucuzlayacak." dedi. Mollamahmutoğlu, üniversitede yapılacak işleri Bayburtlular'a yaptırmak istediklerinin altını çizerek, akşam çaylarını bu nedenle düzenlediklerini ifade etti. Esnaf adına konuşan Mehmet Yılmaz ise öğrencileri rant kapısı gibi görme yanlışı içerisine girmeyeceklerini, aksi halde üniversite akademik personel ve öğrenci ticaretinin dışarıya kayacağını vurguladı.