Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen) Erzurum İl Temsilciliği üyeleri, ücretlere ilişkin artış talepleri konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.
Cumhuriyet Caddesi Merkez PTT Müdürlüğü önünde düzenlenen eylem öncesi basın açıklaması yapan Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi, aylık ve ücretlere ilişkin artış talepleri konusunda Bakanlar Kurulu'nun duyarlılığını sağlamak amacıyla Başbakan Erdoğan'a mektup gönderdiklerini söyledi.
TOPLU SÖZLEŞME VE GREV HAKKI TALEBİ
Dindi, hükümet ve kamu işveren ile sendikalar ve bağlı oldukları konfederasyonlar arasında gerçekleştirilen 2009 yılı toplu görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadığını hatırlatarak, "Bu sonuç, konfederasyonumuzu ve üyelerimizi fazlasıyla müteessir etmiştir. Konfederasyonumuzun 2009 yılı toplu görüşmelerinde öncelikli talep ve teklifi, kamu görevlilerinin toplu görüşme ve grev hakkına sahip kılınmasıydı. Demokratik ve sendikal haklar başlığı altında yer verdiğimiz bu taleple birlikte kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağın kaldırılmasını talebini de dile getirdik. Bu taleplerimiz ülkemizin demokratikleşme konusundaki ihtiyaçlarını da gözeterek toplu görüşme masasına getirilmiştir. Ancak taleplerimize olumsuz cevap vermeyi başarı sayan kamu işveren kurulunun duyarsızlığı ve inisiyatif almak konusundaki çekinikliği bu taleplerimizin karşılanmamasına gerekçe olmuştur" dedi. Basın açıklamasının ardından eyleme katılan yaklaşık 30 kadar Memur-Sen üyesi, Başbakan Erdoğan'a mektuplarını gönderdi.
ELAZIĞ'DA MEMUR-SEN`DEN MEKTUPLU EYLEM
Elazığ`da Memur-Sen tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a mektup gönderildi.
Memur-Sen il temsilcisi Süleyman Armağan, öğretmenevi önünde yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin 28 Ağustos`ta mutabakatsızlıkla son bulduğunu belirterek, sendika olarak bir dizi eylem kararı aldıklarını söyledi. Anlaşma sağlanmadığından dolayı konuyu uzlaştırma kuruluna götürdüklerini, kurulun da Memur-Sen`in taleplerini haklı bularak yüzde 4 artı 4 zam verilmesini önerdiğini anlatan Armağan, uzlaştırma kurulunun kararı sonrasındaki sürecin kamu işveren kurulu tarafından şimdiye kadar
değerlendirilmemesi sonucu tüm illerde eş zamanlı olarak Başbakan`a mektup gönderme eylemi yaptıklarını, bundan sonra da eylemlerinin devam edeceğini ifade etti. Grup, daha sonra öğretmenevi önünden yürüyerek PTT binasına geldi. Armağan, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a mektup gönderdi.
MEMUR-SEN'DEN BAŞBAKAN'A MEKTUP
Van'da Memur-Sen Konfederasyonu'na mensup bazı sendika üyeleri, memur maaşlarıyla ilgili 2009 yılı toplu görüşmeleri ve demokratikleşme konularında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a mektup gönderdi.
Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin tarafından PTT önünde yapılan açıklamada, toplu görüşmelerde 23 konudan 18'inde anlaşma sağlandığı belirtilerek diğer konularda da destek istendi. Bilgin'in okuduğu mektupta, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümetin demokratikleşme konusundaki kararlı tutumunun konfederasyon ve üyelerce takdir edildiği kaydedilerek şu görüşlere yer verildi:
"Ülkemizin demokratikleşme konusundaki eksiklikleri arasında önemli bir yer işgal eden, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkının tanınmamasına ilişkin fiili sorununun Avrupa Sosyal Şartı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve ILO Sözleşmeleri ile ILO raporları ve kararları ekseninde demokratikleşme süreci içerisinde çözülebileceği kanaatindeyiz. Ülkemizin kemikleşmiş sorunlarının çözümüne yönelik olarak ortaya konan açılımlar arasında, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkından yararlanmasına ve kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılmasına ilişkin bir açılımın da yer alması inanıyor ve biliyoruz ki, sizin de katkı sunmaktan kaçınmayacağınız bir beklentidir. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2010 yılı için yapılacak artışla ilgili olarak yukarıda yer verdiğimiz taleplerimiz; toplu görüşmelerin tamamlanmasından bu yana geçen süreçte elektrik fiyatlarına yüzde 10'unun üzerinde zam yapıldığı, yükseköğrenim harçlarının yüzde 8 oranında artırıldığı, kamu görevlilerinden tedavi katılım payı uygulamasına katılım payı miktarları yüzde 33 ila yüzde 150 oranında arttırılmak suretiyle devam edildiği dikkate alındığında makul ve karşılanabilir tekliflerdir."
Açıklamaya katılan sendika üyesi memurlar daha sonra PTT binasına girerek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a taahhütlü olarak mektuplarını yolladılar.