Kastamonu’nun Doğanyurt İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Erzurum Vali Yardımcılığı görevine atandı. İçişleri Bakanlığı’nın oluru ile Erzurum’a atanan Karatepe, bugün işbaşı yaptı. Aslen Mersinli olan Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, “Dadaşlar diyarı Erzurum’da Vali Yardımcılığı gibi bir göreve getirilmenin onurunu bana yaşattığı için Allah’a şükürler olsun.” dedi. Göreve başlamak için Pazartesi gününü bile beklemeden Hükümet Konağı’na gelen Vali Yardımcısı Karatepe, Erzurum’a hizmet etme noktasında üzerine düşen her görevi büyük bir heyecan ve azimle yerine getireceğini söyledi.
SÜRPRİZ GELİŞME
Bu arada, Erzurum Vali Yardımcılığı görevine atanan Ahmet Karatepe’nin, Oltu Kaymakamlığı için görevlendirilen Vali Yardımcısı Gürkan Polat’ın sorumluluk alanıyla ilgileneceği öğrenilirken, Oltu’ya geçici görevle gönderilen Vali Yardımcısı Gürkan Polat ise, 15 Ekim’de göreve başlayacak. Oltu Kaymakamlığı için geçici olarak görevlendirilen Gürkan Polat, kendisinin de bu gelişmeyi İstanbul’dayken öğrendiğini belirterek, “Benim için sürpriz oldu. Biz, görevden hiçbir zaman kaçmayız. Nerede olursa olsun, verilen görevi layıkıyla ve seve seve yerine getiririz.” diye konuştu.
KARATEPE, KİMDİR?
Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, 1978 yılında Mersin’in Anamur İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Anamur’da tamamladıktan sonra, 1996 yılında, Hacettepe Üniversitesi, İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. Bölümünden 2000 yılında başarıyla mezun oldu. TRT Kurumu Genel Müdürlüğü’nde (Çocuk ve Gençlik Programları Müdürlüğü-Canlı ve Banttan Yayın Sunumu) ve Rekâbet Kurumu Başkanlığı’nda (İktisadî Araştırmalar Dairesi - Eseri: OECD Ülkeleri ile Türkiye Rekabet Kurumlarının Karşılaştırılması) başarılı çalışmalar yaptı. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı yazılı ve sözlü sınavları kazanıp; Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak atandı. Mülkiye Başmüfettişi Ali Yüksel refakatinde Trabzon ve Çankırı illerinde teftiş stajını; Kırıkkale ili Bahşılı İlçesi Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu refakatinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Kamu Diplomasisi kursunu tamamladı. İçişleri Bakanlığı tarafından, 1 yıl süreyle Londra-Middlesex Üniversitesi’ne gönderildi. İleri derecede İngilizce bilmektedir. Kırıkkale İli, Sulakyurt ve Çankırı İli, Bayramören İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevi yaptı. Nisan – 2006’da çektiği kura ve 07.06.2006 tarih ve 26191 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan müşterek kararname ile Çorum İli Dodurga İlçesine atandı Ahmet Karatepe, 2007 yılında da, Kastamonu’nun Doğanyurt İlçe Kaymakamlığı’na atandı.