ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Karayollarından kar mesaisi
Karayollarından kar mesaisi
Erzurum’da neler oluyor!
Erzurum’da neler oluyor!
HABERLER>EKONOMİ
9 Haziran 2010 Çarşamba - 00:52

Lokantacıların “ithalat umudu”

ERZURUM(GHA)- Et fiyatlarındaki anormal yükseliş, lokantalara adeta zam yağmuru olarak yağdı. Özellikle et yemeklerine yapılan fiyat artışı yüzünden işlerin yarı yarıya düştüğü lokantalarda, gözler et ithalatına çevrildi.

Lokantacıların “ithalat umudu”

//İŞ HACMİNDE DARALMA
Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, et fiyatlarında son aylarda yaşanan tırmanış yüzünden lokantalarda da iş hacminin düştüğünü söyledi. Lokantalarda müşterinin ilgisine sunulan yemeklerin neredeyse tamamına yakınında et kullanıldığını, bunun da maliyetlerin artmasına neden olduğunu dile getiren Başkan Pınar, en ucuz etli yemeğin bile 6,5 TL’den 8,5 TL’ye yükseldiğini kaydetti. Zeki Pınar, “Et fiyatlarının yükselmesiyle birlikte biz de yemek fiyatlarında artış yaptık. Bu da işlerde yüzde 70 oranında düşüşe neden oldu. Lokantacı esnafı olarak iş yapamaz hale geldik. Halkımız artık lokantalara uğramaz oldu. İnsanlar daha çok fast food gibi ucuz ve hazır yemek sağlayan mekânlara rağbet etmeye başladılar. Bizim isteğimiz biran önce et fiyatlarının düşmesi ve esnafımızın eski günlere geri dönmesi yönünde.” diye konuştu.
//LOKANTALARDA İŞLER DURDU
Erzurum’da işsizliğin her geçen gün boyut büyüttüğünü dile getiren Zeki Pınar, et fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle artan maliyetlerin en kısa vadedeki etkisinin, lokanta çalışanlarına yönelik olacağını ifade ederek, “Erzurum’da belki de istihdam açısından en fazla yoğunluğun yaşandığı sektör, lokantacılıktır. Çünkü en düşük kapasiteli lokantada bile en az 4 ya da 5 kişi çalışıyor. Erzurum’da 100’e yakın lokantanın bulunduğunu hesap edecek olursak, en kötü ihtimalle bu sektörde 500 kişi ekmek yiyor. Büyük ve iş hacmi geniş olan lokantaları bu hesabın dışında tutuyoruz. Yükselen maliyetler, haliyle işverenler olarak bizleri tedbir almak zorunda bırakacak. Bunun en kısa vadedeki yolu ise, işçi çıkarmak olacak.” ifadelerini kullandı. 
//LOKANTACILARIN UMUDU, HAYVAN İTHALATI
Tek umutlarının, canlı hayvan ithalatı olduğunu vurgulayan Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, söz konusu ihalenin ardından piyasaların eski dengesine yeniden kavuşmasına kesin gözüyle bakıldığını ifade ederek, “Et ithalatı ile birlikte fiyatlarda çok ciddi bir düşüş olacağına inanıyoruz. Bu sorunlarımıza biran önce çözüm bekliyoruz. Et ithalatının ardından lokantacılık sektörünün de eski günlerine geri dönmesini umuyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nevzatozeken 9 Haziran 2010 Çarşamba 11:56

ucuz kahramanıga gerek yok calışanı vergısı masrafı kırası lokantacını durumu ortada allah yardım etsın

Yorumu oyla      6      4  
adsız kahraman 9 Haziran 2010 Çarşamba 09:41

et fiyatları ucuzlasa dahi başta kasap esnafı ve lokantacılar olmak üzere bazıları mevcut fiatlarda indirime gitmeyecekler ve gitmedilerde. onların da işine geliyo. az da olsa et fiyatları düşmesine rağmen ne lokantacılar ne de kasaplar fiatları aşağı çekmediler.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Refakatçi oteli de nereden çıktı?”
BEAH bölgesinde 5 hastaneyle birlikte bir de refakatçi otelinin yapılacak ...
Erzurum’dan Ulusal Arenaya
ERZURUM (İHA) - Merkezi Erzurum’da bulunan Karadayı Group, bir yandan ...
KOBİ’lere destek protokolü imzalandı
MUAMMER TAN(İHA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Kalkınma Ajanslarımız ...
 
Yoksulluk sınırı 2 bin 368 TL
ERZURUM(İHA) - Memur-Sen'in Mayıs ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı ...
Erzurum’a Gürcistan’dan yatırım ilgisi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinden açıklama yapılarak Gürcistanlı ihracatçı ...
Ticarette çözümsüz süreç..
Ekonomideki tüm olumsuzları satın alma noktasında hassas olan Erzurum ...
 
Civil peynir tarım literatüründe
ERZURUM(GHA) - Bir dönem sadece üretildiği kentin sınırları içinde kalan, ...
Krediler birinci eli tetikledi
ERZURUM(GHA)- Erzurum’da ikinci el otomobiller gösterilen ilgi azalmaya, ...
4.Etap Proje Başvuruları sonuçlandı
ERZURUM (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Desteklenme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva