Kuzeydoğu Anadolu Su Ürünleri Araştırma ve Üretim Derneği, Erzurum’da alabalık üretimi için harekete geçti. Aziziye Kaymakamlığı ve Daphan Ovası Sulama Birliği’nin ortaklığıyla Kuzgun Barajı’nın ana sulama kanallarında deneme üretimine başlayacak olan Kuzeydoğu Anadolu Su Ürünleri Araştırma ve Üretim Derneği, 30 ton damızlık alabalığı önümüzdeki günlerde suyla buluşturacak.
//30 BİN DAMIZLIK ALABALIK KUZGUN’A BIRAKILACAK
Kuzeydoğu Anadolu Su Ürünleri Araştırma ve Üretim Derneği 2. Başkanı Fetullah Güler, bölgede su ürünleri yetiştiriciliği teşvik etmek ve bu yöndeki potansiyeli değerlendirmek amacıyla Erzurum açısından önemli bir çalışmaya imza atacaklarını bildirdi. Aziziye Kaymakamlığı ve Daphan Ovası Sulama Birliği ile işbirliği yaparak, Erzurum Serçeme Deresi üzerinde kurulu bulunan Kuzgun Barajı’nın sulama kanallarında alabalık deneme üretimine başlayacaklarını açıklayan Güler, yürütülecek bu çalışma çerçevesinde tam 30 ton damızlık alabalığı suyla buluşturacaklarını dile getirdi. Su ürünleri yetiştiriciliği konusunda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerine yönelik hizmet vermek amacıyla 2009 yılında kurulan derneğin, bu çalışmayla bölgedeki potansiyele dikkat çekmeyi amaçladığını anlatan 2. Başkan Güler, “Yapacağımız deneme üretimiyle bölgemizin sahip olduğu çok önemli bir potansiyeli harekete geçirmiş olacağız.” dedi.
//DENEME ÜRETİMİ, YÖREYE DE ÖRNEK OLACAK…
Kuzeydoğu Anadolu Su Ürünleri Araştırma ve Üretim Derneği olarak, bu yaz sezonunu alabalık deneme üretimiyle geçireceklerini kaydeden Fetullah Güler, üniversite ve halk işbirliğiyle kurulmuş olan derneğin, bunun dışında doğal hayatı, bitki faunası ve kuş türlerinin de korunması yönünde çalışmalarının bulunacağını bildirdi.
Gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa ve doğal hayat bırakabilmek için tüm fırsat ve imkanları değerlendireceklerini kaydeden Güler, su ürünleri yetiştiriciliğinin de, bu fırsatlardan birisi olduğunu vurgulayarak, “Kuzgun Barajı’nda yapacağımız deneme üretimiyle, Erzurum’un aynı zamanda su ürünleri yetiştiriciliği açısından çok cazip imkanlara sahip olduğunu kanıtlamış olacağız. Ondan sonraki süreç ise, bu alanda Erzurum’a katma değer üretmek ve yeni bir ekonomik faaliyet alanı oluşturmak olacak. Deneme üretimlerine önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bu çalışmamız, yöre insanlarına da, örnek teşkil etmiş olacak. ” diye konuştu.