MİLLİ COŞKU DORUKTA
Erzurum bugün, 12 Mart Zaferi’nin 90’ıncı yıldönümünü idrak etmenin milli sevinç ve gururunu yaşıyor. Milli birlik ve bütünlüğün, ortak ve yüksek bir ruh ile ifade edildiği, tarihe vurulmuş Türk Mührü olan 12 Mart’ta, her Erzurumlu, kutlu dirilişi sağlayan şühedayı rahmetle anıyor.
ERMENİ VAHŞETİNİ UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ
Tarih, 12 Mart’ı, Türk Milleti’nin ateşle imtihanı olarak değerlendiriyor. 2 yıl aralıksız süren, sivil halkı her türlü işkence ile katleden Ermeni Vahşeti’nin son bulması olarak kaydediyor. Ermeni çetelerince yakılarak, süngülenerek yok edilmeye çalışılan bir milletin yeniden doğuşu ve milli ruhun yeniden şahlanışı olarak vurguluyor.
GURURLUYUZ
12 Mart 1918, zulme başkaldırının, destana dönüştürüldüğü emsalsiz bir zaman dilimi. Milletleri ayakta tutan yegane gücün kaynağı, tarihine sahip çıkmak, onu bilmek ve onunla yaşamaktan geçiyor. Genç neslin 12 Mart gerçeğini bilmesi, Türk Milletini anlaması ve bu büyük milletin sahip olduğu yüksek ruhu kavraması anlamına geliyor. 12 Mart gerçeğini unutturmamak ve unutmamak milli görev..
MİLLİ FREKANS GÖSTERİLERİ ZORUNLU KILIYOR
Erzurum ve ilçelerinde kurtuluş şenliklerinde gerçekleştirilen temsili gösteriler milli ruhun ifadesi. Tiyatro üslubuyla tarihi gerçekler halka aksettirilerek, bir milleti yok etmeye çalışan Ermenilerin zulüm ve vahşetleri vurgulanıyor. Halk bu gösterilerin sürmesinden yana. Rahatsızlık duyanlar ise ne Millet anlıyor, ne de tarih..
TURAN’DAN TOKAT GİBİ CEVAP
Ermeni çetelerinin, yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan savunmasız Türk halkını katlettiğini vurgulayan Baro Başkanı Turan, 12 Mart gerçeğinin temsil edilmesi eleştirilerine en net cevabı verenlerden oldu. Turan bu tarihi hakikatin asla değiştirilemeyeceğini dile getirerek, “Ne diyorlar, bu tarihi hakikati inkar mı edelim, yoksa her yıl kutlanan kurtuluş şenliklerinde bunun canlandırılmasından mı vazgeçelim?” eleştirisini yaptı.