DADAŞKENT BELEDİYE BAŞKANI YAYLALI:
"12 MART MİLLİ RUHUN ZAFERİDİR"
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşadığını söyledi. 12 Mart’ın sadece Erzurum ve Türkiye için değil, insanlık tarihi için önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Yaylalı,“22 Mart milli heyecanın, milli birlik ve beraberlik ruhunun zaferidir” dedi.
MİLLİ KURTULUŞ MEŞALESİ ERZURUM’DAN TUTUŞTURULMUŞTUR
12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı; şunları söyledi: “Tarih boyunca birçok medeniyeti bünyesinde barındıran Erzurum, vatanına bağlılığını 12 Mart’ta işgalcilere karşı göstermiş ve ülkemizin karanlık günlerinden, aydınlığa çıkmasına vesile olmuştur.12 Mart sadece Erzurum için değil, insanlık tarihi için önemli bir gündür. Çünkü 12 Mart 1918 tarihi, Ermenilerin yaptığı insanlık dışı katliam ve işkencelerin sona erdiği, canilerin geldikleri yere gönderildikleri gün olarak tarih sayfalarına geçmiştir. Rus işgalinin ardından Ermeni çetecileri tarafından akıl almaz işkence ve katliamlara maruz kalan Erzurumlu, birlik ve beraberliğini, vatan sevgisi ile pekiştirip, aziz vatanı kanları uğruna korumuş ve kurtuluş meşalesini Erzurum’dan ateşlemişlerdir.”
TÜRK MİLLETİ’NİN MENSUBU OLMAKLA ÖVÜNÜYORUZ
“Böyle bir ecdada sahip olmaktan dolayı sevincimiz, gururumuz ve mutluluğumuz sonsuzdur” diyen Başkan Yaylalı, sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir yüce milletin mensubu olarak başımızı sürekli dik tutarak, aziz şehitlerimizin kanlarıyla şekillenmiş bayrağımızı sürekli dalgalandırmak bizlerin en kutsal görevidir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için aramıza sokulmak istenen nifak tohumlarına karşı çok daha dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Erzurum’un coğrafi ve stratejik açıdan önemi, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı çirkin emeller besleyen hainlerin de tarihte olduğu gibi bugün de birinci hedefi haline getirmiştir. Yiğitliğin ve mertliğin sembolü olan dadaş, kurtuluş yıllarında olduğu gibi bugün de vatanına, milletine ve bayrağına karşı aynı azim ve kararlılıkla bağlılığını sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle canları ile kanları uğruna bizlere hürriyet ve istiklal bahşeden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”