ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltulular milli coşkuda buluştu
Oltulular milli coşkuda buluştu
TFF  Bölge temsilciğine  Fencioğlu atandı.
TFF Bölge temsilciğine Fencioğlu atandı.
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Eylül 2010 Çarşamba - 04:53

Kolcu’dan “Çağdaş Türk Edebiyatı”na hizmet

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, Türk dünyasıyla ilgili dev bir esere daha imzasını attı.

Kolcu’dan  “Çağdaş Türk Edebiyatı”na hizmet

Kolcu, Türk edebiyat dünyasının zenginliklerini bir araya topladı. İçerisinde Kuzey Azerbaycan, Güney Azerbaycan, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar, Kırım, Kazan, Hakas, Altay, Başkurt, Türkmen, Irak Türkmen, Uygur, Kıbrıs, Batı Trakya, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karaçay-Malkar, Kumuk, Nogay, Karakalpak, Çuvaş ve Gagavuz edebiyatlarının bulunduğu dev bir eser oluşturan Kolcu, çağdaş Türk dünyasının son 150 yılının adeta fotoğrafını çekti.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, Türk kültür hayatına hediye ettiği çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini söyledi. Bin 232 sayfadan oluşan “Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı” adlı eseri tamamlayarak okurlarının ilgisine sunan Kolcu, eserinde binden fazla fotoğraf, resim, harita ve belge kullandığını kaydederek, Çağdaş Türk Dünyasının son 150 yılını tanıklarıyla birlikte ortaya koymaya çalıştığını dile getirdi.
//ESER, DERS KİTABI OLARAK OKUTULUYOR
“Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı” adını taşıyan söz konusu çalışmasının, alanında tek kitap olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Prof Dr. Ali İhsan Kolcu, “Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı” adlı eserin, Türkiye'nin değişik üniversiteleriyle yurt dışındaki üniversitelerde ders kitabı olarak okutulma başarısını da elde ettiğini dile getirdi.
Türk dünyası ve edebiyatı alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, 2008 yılında da dünyada sayılı bilim adamlarının kabul edildiği Dünya Cengiz Aytmatov Akademisi Üyeliği’ne seçilmiş ve ödülle mükâfatlandırılmıştı.
//KOLCU ESER VERMEYE DOYMUYOR
Atatürk Üniversitesinin marka öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Kolcu, halen Türkiye'de en fazla kitabı bulunan bilim adamı unvanını elinde bulunduruyor. Son yayımladıklarıyla birlikte 50 kitaba imzasına atan Kolcu, çalışmalarını aynı tempoda sürdüreceğini vurgulayarak, “Türk dünyasının ve edebiyatımızın emrine amade olmaya devam edeceğim.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haklılık payı var! 17 Eylül 2010 Cuma 16:51

Dumlu Babalı adlı yorumcunun haklılık payı var, A.Üniv. başta olmak üzere üniversitelerimiz, dinamizmden uzak, kapalı saltanatlık zemini haline gelmiştir, verilen eserler (eser mi o da ayrı bir mesele) intihal çıkıyor. Topluma yön verici, motor fonksiyonunu hiçbir zaman gösteremediler, bu yorum habere konu hoca ile ilgili değildir, umumi manzaranın kısa öz fiili durumudur.

Yorumu oyla      7      5  
narman 17 Eylül 2010 Cuma 13:59

Çok ilmi bir tartışma yaşanmış "nobelli" "sallamalı" "bol keseli" vede "işkenbe kafalı" takdir ettim seviyeyi. Ha birde "paça ve işkence çorbası" kafa yapıyormuş yeni öğrendik. Bu kadar kitap üreten ve tebrik edilmesi gereken bir akademisyenin haberinin altında bu tartışma yakışmamış.

Yorumu oyla      7      5  
serkan karataş 17 Eylül 2010 Cuma 11:37

sayın dumlu baba,bol keseden sallamak kolay.. geç bilgisayarın karşısına bakalım, yaz 1-2 sayfa da görelim seni.. sen hangi nobelden bahsediyorsun,Türkiye de her kitap yazan nobel almak zorunda mı.. kaldı ki o adam yani orhan pamuk senin ceddine katil dediği için nobel almadı mı..biraz bol keseden sallıyorsun bence, sanki paça işkembe çorbası içmişsin,dişlerini karıştırırken aklına bunlar mı geldi.. bu hoca gibi çalışanı var mı üniversite de..bi araştır bakalım internette. göreceksin.. erzurumda uyuyan diğer akademisyenlerle bunları bir karşılaştır da görelim..erzurumluların yatıp uyuduğunu,dışarıdan gelen hocaların doktorların bu üniversiteyi ayakta tuttuğunu görürsün.. ama sen de ki bu işkembe kafa varken ne desek boş..

Yorumu oyla      7      5  
rahmi 16 Eylül 2010 Perşembe 18:25

Sayın Dumlu Babalı, keyfiyet konusundaki hassasiyetinize katılıyorum. Unutmayalım ki keyfiyete de kemiyyeten geçilir. Ben bu hocayı ve eserlerini takip eden bir okuyucuyum. 2008 yılında Yazarlar Birliğinin En İyi inceleme ödülünü alan Albatros'un Gölgesi kitabına bayılmıştım. Daha sonar Hoca'nın Cengiz aytmatov üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı Dünya Cengiz aytmatov Akademisine seçildiğini ve ödüllendirildiğini öğrendim. İyi çalışan ve nitelikli eserler veren ciddi bir akademisyendir. Atatürk üniversitesinde bulunması da büyük bir şanstır. Nobel konusundaki görüşlerine katılmıyorum. Nobel siyasal kriterlerin etkili olduğu bir organizasyondur. Dağlarca dururken Orhan Pamuk'un ödül alması bunun göstergesidir. Önemli olan gününü boş laflarla geçirmek değil üretmektir. zaman iyiyi de kötüyü de ayıklar... bir bilgi olsun diye ilave edeyim. şimdiye dek üç dört ilin değil elliye yakın ilin masalları derlenmiştir.

Yorumu oyla      7      5  
Dumlu Babalı 16 Eylül 2010 Perşembe 09:51

rahmi bey,biz kemiyetin değil,keyfiye tin önemli olduğunu söylemeye çalıştık. Kalem oynatmayanları zaten biz bir akademisyen olarak görmüyoruz ki.Asıl gö beğini kaşıyan,gününü gün eden adamlar, bunlar.Üniversitenin saltanatında,yata yata göbek büyüten bunlar.Ben sallamıyor gerçekleri söylüyorum.Kitap yazmak marifet değil.Bugün, 150-200 kitap yazanlar var, ama değerleri yok.Bir akademisyenin değeri,kitap yazmasıyla değil;bilim,bilişim teknoloji üretmek, icat etmek,yüksek düzeyde araştırma yapmak ve en önemlisi de Nobel Ödülü al maktır.Dünyanın gelişmiş,çağdaş ülkeleri nin üniversiteleri,bu ölçüleri dikkate alarak bilim adamlarını değerlendiriyor lar.Eğer bu ölçü varsa amenna.Ama yok.Hem toprakta elmas,altın ve taş bir arada bulunular.Ama her birinin kıymeti farklıdır.Örneğin, Nobel Ödülü alan bilim adamları,50-60 kitap yazmıyorlar.2 kitap yazıyorlar ama kitap yazıyorlar. Muhtevasında her şey var.Biz bunu demek istiyoruz.Hayırlı günler.

Yorumu oyla      7      5  
rahmi 15 Eylül 2010 Çarşamba 17:22

Sayın Dumlu Babalı, Bu başarı hocanın kendi başarısı ve gayretinin ürünüdür. İşin iç yüzünü bilmeden sallıyorsun. Adam elli kitap yazmış, sen kalem oynatmayanları, özellikle de Erzurumlu akademisyenleir takip et bak neler göreceksin.

Yorumu oyla      7      5  
Dumlu Babalı 15 Eylül 2010 Çarşamba 13:19

Kemiyet değil,keyfiyet önemlidir.Nobel ödülü alamayan bir akademisyene, bügünkü dünyada, artık bilim adamı gözüyle bakıl mıyor.Bunlar bu çalışmalarıyla,vaziyeti kurtarıyorlar o kadar.Bu zevatların, 52 yıldır bu yörenin kültür,edebiyet ve diline ne katkıları oldu? Kocaman bir hiç.Almanlar 1950'li yıllarda,tüm ülke nin masallarını derlediler.Bizim şu anda üç-dört ilimizin masalları derlenmiş.Nin nilerimiz,türkülerimiz,bilmecelerimiz,fıkralarımız kısaca tüm halk foklor ve etnoğrafyamız daha duruyor.Kıyısından,bu cağından bile geçilmemiş.Güzel dilimiz ayaklar altında.Yabancı dillerin sultasında,ah canım çıksın,inim inim inliyor!Bu zevatlar bunlara çare bulsun lar.Yoksa üç-beş ansiklopediden,masa ba şında çalışma yapmak,ilmi bir araştırma değildir.Zaten Atatürk Üniversitesi,ilk 100,ilk 500 dünya üniversitelerinin fer sah fersah uzağında ve dünyanın, en say gın 4000 üniversitesi içerisinde de 3429. sırada.Bana,daha, hangi başarıdan bahsediyorsunuz? Saltanat başarısı mı?

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar Körfez’de gönüllerini birleştirdi
Körfez ilçe atalar mahallesi'nde hizmet veren körfez erzurumlular dayanışma ...
Gebze’de Dadaş buluşması
Gebze Erzurumlular Derneğinin ev sahipliği yaptığı bayramlaşma törenine ...
Konukçu’dan Erzurum tarihine yeni bir hizmet
ERZURUM(GHA) – Prof. Dr. Enver Konukçu, Türk tarihine yeni kaynak eserler ...
 
Erzurum’da Asrı Saadet mührü
İlk İslam mabedi olarak Erzurum’da inşa edilen Kabe Mescidi, tarihi süreç ...
Erzurum, tarih otağı
Erzurum’daki türbe ve ziyaret yerleri, yöre halkının adeta manevi bekçiliğini ...
Çifte Minareler tarihi bekliyor
Tarih boyunca bir çok medeniyete beşiklik etmiş olan Erzurum’un, en gözde ...
 
Cumhuriyet Parkı, Aziziye oldu
ERZURUM(GHA) - Osmanlı-Rus Savaşları'nda bölgede gösterilen kahramanlığı ...
Huzur Mekanları Vakıflar’a emanet
ERZURUM(GHA) - Erzurum'da Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak 40 Cami, ...
Abdurrahman Gazi Türbesi'ne ziyaretçi akını
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve Hazreti Peygamber'in (S.A.V) sancaktarı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva