ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu!!
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu!!
Emekli Bayram ikramiyesi 4 bin TL mi olacak?
Emekli Bayram ikramiyesi 4 bin TL mi olacak?
Aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu
Aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu
Bolat: Gıda enflasyonu yüzde 35'e geriledi
Bolat: Gıda enflasyonu yüzde 35'e geriledi
'Kudüs bugün, hiç olmadığı kadar mahzundur'
'Kudüs bugün, hiç olmadığı kadar mahzundur'
HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2005 Çarşamba - 00:00

İşsizlere müjde

İşsizlik sigortası almak kolaylaşıyor İşsizlik sigortasında biriken 14 katrilyonluk kaynağın sadece 4 trilyonu kullanılırken, kaynağın eritilmesi için yeni düzenlemeler gerçekleştirilirken, işsizlik sigortası alma kriterleri kolaylaştırıldı. Erzurum İş Kurumu İl Müdür Vekili Halit Topçu, Erzurum’da işsizlik sigortasına olan talebin her geçen gün arttığını belirterek, düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

İşsizlere müjde

İşsizlere müjde İşsizlik sigortası almak kolaylaşıyor İşsizlik sigortasında biriken 14 katrilyonluk kaynağın sadece 4 trilyonu kullanılırken, kaynağın eritilmesi için yeni düzenlemeler gerçekleştirilirken, işsizlik sigortası alma kriterleri kolaylaştırıldı. Erzurum İş Kurumu İl Müdür Vekili Halit Topçu, Erzurum’da işsizlik sigortasına olan talebin her geçen gün arttığını belirterek, düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. İşsizlik Sigortası’nda biriken 14 katrilyon liralık kaynağın sadece 4 trilyon liralık bölümü kullanıldı. Kaynağın eritilmesi için işsizlik sigortası alma kriterleri kolaylaştırıldı.İş Kurumu İl Müdür Vekili Halit Topçu, konuyla ilgili olarak ERZURUM Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. 600 GÜNLÜK PRİM ÖDEME ŞARTI 450’YE İNDİRİLDİ Daha önce 600 gün olan prim ödeme şartının 450 güne indirildiğini ifade eden Topçu, “1 Haziran 2000 tarihinde yürürlüğe giren işsizlik sigortasında öngörülen 600 günlük prim ödeme şartı 450 güne indirildi. Son 120 gün prim ödeme şartı kaldırıldı. Ödemeler asgari ücret ve asgari ücretin yarısı olarak veriliyordu. Ödemelerde de yüzde 70 civarında bir artış gerçekleştirildi.595 milyona kadar aylık maaş ödemesi yapılacak” dedi. İŞSİZLERE EN FAZLA 10 AY İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ÖDENİYOR İşsizlere en fazla 10 aylık işsizlik ödeneği ödendiğini belirten Topçu, “ önceki kanunda bin 80 gün olan ve işsizlik sigortasında limiti bin 50 güne indirildi. Bu gün sayısı kadar işsizlik sigortası ödeyenler 10 ay işsizlik primi alabilecekler. 450 gün işsizlik primi ödeyenler 180 gün ödemeden yararlanabilecekler, 750 gün işsizlik primi ödeyenler 8 ay işsizlik ödeneğinden yararlanabilecekler. Uygulama önümüzdeki günlerde yürürlüğe girebilecek” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurumlu 1 Eylül 2011 Perşembe 01:03

Tevhit bey kaç tane Erzurumlu kaldı şehirde, Erzurum un yüzde yetmişi kırsaldan gelme, parasıda olsa,makamıda olsa aynı, köy zihniyeti hakim, herif yüz bin liralık arabaya biniyor, babasının tarlasında gibi sürüyor otosunu, herif şehir adabı ve kültüründen bi haber, yolda ailelerin yanında küfürlü konuşmayı marifet sayan bir gençlik, öte yandan, çok temiz müslüman edasıyla camiden çıktığında biribirilerine küfür eden bezirganlar, okumuşuda aynı zenginide,bırakın nezaketi !!! Şehir Kültürü gelmediği müddetçe aynı sıkıntılar devam edip gidecektir. Topluma Önder ve Örnek olabilecek şahsiyetlerede değer verilmemeside ayrı bi mesele... Tebrik ederim çok güzel bir konuyu işlemişsiniz.

Yorumu oyla      6      4  
M.YAŞAR 31 Ağustos 2011 Çarşamba 12:18

Sevgili kardeşim, çok güzel yazmışsın ama bunların düzeleceğini umut etmek bir Erzurumlu olarak saflık olur. Böyle gelmiş böyle gider.

Yorumu oyla      6      4  
metin özer 30 Ağustos 2011 Salı 13:33

Sevgili Tevhit Ağabey; Erzurum da ramazan ancak bu kadar güzel kaleme alınır. Ellerine sağlık. Tüm Erzurunlular bu konudan rahatsız ama ne yazık ki hergeçen gün bu problemler artark devam ediyor.

Yorumu oyla      6      4  
ergül 28 Ağustos 2011 Pazar 18:39

sayın yazar, erzurum da ramazan ancak bu kadar güzel anlatılır eline kalemine yüreğine sağlık. ben kırk yıldır dışarıdayım bir takım şeyler değişmiştir sanıyordum sayenizde anladım ki her şey ayni imiş. eh bu da bizim memleketimizin kaderi olsa gerek. bazı şeylere çok çabuk intibak eden erzurumlu her ne hikmetse ramazan alışkanlığını hani şu sinirlilik,soruya cevap vermekteki nezaketsizlik, yolda yürüme, trafikteki davranışlar gibi bir çok olumsuz davranışları adeta inatla değiştirmemekte, düzeltmemekte ısrarla sürdürmekte. hatta iftihar vesilesi olaraak görmekte. yazın ne olur bıkmadan, usanmadan yazın mutlaka faydası olacaktır. teşekkürler...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
EMNİYET FUHUŞ’A GEÇİT VERMİYOR Erzurum Emniyet Müdürlüğü ...
Serbest bölge dibe vurdu
DTM verilerine göre, Doğu Anadolu Serbest Bölgesi toplam 82 bin dolarlık ...
Çiftçi ve besici dert küpü
Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Doğrudan Gelir Desteği uygulamasıyla ...
 
TİM, İHRACAT RAKAMLARINI ERZURUM'DA AÇIKLAYACAK
Türkiye İhracatçılar Meclisi, ihracat rakamlarını 1 Nisan'da Erzurum'da açıklayacak.
Türk İş: Ekonomik krizin etkileri devam ediyor
Türk İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, ekonomik krizin yarattığı ...
HAYVAN GEN KAYNAKLARINI DESTEKLEME PROJESİ KAPSAMINDA
YETİŞTİRİCİLERE PARASAL DESTEK VERİLECEK Tarımsal Üretim ve Geliştirme ...
 
HAYVANCILIK DESTEKLERİ İLE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK
Tarım Bakanlığı, sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi ...
Defterdar Yıldız: Vergi vermek vatandaşlık görevi
21 ile 27 Mart tarihleri arasında kutlanan vergi haftası dolayısıyla çeşitli ...
Şeker fabrikası çiftçiye 34 trilyon ödedi. 858 kişiye ekmek kapısı olan fabrika, tarım sektörüne katkısı ve istihdama etkisi bakımından bölgenin vazgeçilmezi konumunda
Şeker fabrikası bölge ekonomisinin can simidi Erzurum Şeker Fabrikası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kusur aramadan kusursuzluğa giden yolu bulmak
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva