ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor yeniden 3’üncü sıraya yükseldi
Erzurumspor yeniden 3’üncü sıraya yükseldi
Erzurum’da 11 otel kapatıldı
Erzurum’da 11 otel kapatıldı
ETÜ Alp Disiplininde bir kez daha zirvede
ETÜ Alp Disiplininde bir kez daha zirvede
Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi
Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi
Oltu doğal yaşamından ilgi çeken görüntüler
Oltu doğal yaşamından ilgi çeken görüntüler
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Mayıs 2010 Çarşamba - 07:41

İlaç takip sistemi başlıyor

SAMET ÖZÜNAL/GHA– 16 Mayıs’ta hizmete sokulacak olan “İlaç Takip Sistemi” için geri sayım başlarken, eczanelere de, endişeli bir bekleyiş hakim oldu. İlaçların karekodlu biçimde piyasaya sunulması şeklinde bir zorunluluk getiren sistemin, çoğu eczane ve depodaki karekodsuz ilaçlar yüzünden tıkanabileceği uyarısında bulunuldu.

İlaç takip sistemi başlıyor

//KAREKOD UYGULAMASI
13. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş, ilaçların piyasaya karekodlu olarak sunulması zorunluluğu getiren sisteme halen daha hazır olunmadığını söyledi. Karekodun, orjinal adı Datamatrix olan 2 boyutlu barkod tipli barkodlara verilen Türkçe isim olduğunu vurgulayan Altıntaş, “Karekod tipi barkodlar klasik tek boyutlu, yani çizgilerden oluşan, barkodlardan farklı olarak beyaz ve siyah kare veya dikdörtgenlerden oluşan matris şeklindeki barkod tipidir.” dedi. “İlaç Takip Sistemi” gereğince, 16 Mayıs’tan itibaren eczaneler aracılığıyla piyasaya sunulan tüm ilaçların karekodlu olması gerektiğini kaydeden Altıntaş, karekodu bulunmayan ilaçların satışının yapılamayacağını dile getirdi. Sistemin uygulamaya geçirilmesine sayılı günler kalmış olmasına rağmen birçok eczane ve depoda halen daha karekodsuz ilaç bulunduğuna dikkati çeken Altıntaş, “Karekodu bulunmadığı için satışı yapılamayan ilaçlar, bir takım sıkıntıları da beraberinde getirecek. Karekodsuz oldukları için vatandaşların ilaç alamama gibi bir durum yaşaması da, bu sıkıntılar arasında olacak.” diye konuştu.
//ALTINTAŞ: HEM ECZANELER, HEM DE VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK
“İlaç Takip Sistemi”ni, korsan ilaçlara geçit verilmemesi açısından tasvip ettiklerini, fakat sisteme adaptasyon konusunda yaşanması muhtemel sıkıntılar yüzünden endişeli olduklarını dile getiren Hasan Fehmi Altıntaş, tüm ilaçların sisteme kaydının yapılabilmesi ve karekodlu hale getirilebilmesi için biraz daha süreye ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Sistemin sorunsuz biçimde uygulanabilmesi için öncelikle altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini vurgulayan Altıntaş, “Hem vatandaş, hem eczaneler, hem de ilaç firmalarının mağduriyet yaşamaması için sürenin uzatılması gerektiğini düşünüyoruz. Sisteme bir haftadan az bir zaman kaldı, fakat altyapı bağlamında ciddi sorunlar göze çarpıyor. Eczanelerde ve depolarda şu anda bunun tedirginliği yaşanıyor.” dedi.
Sisteme dahil edilmemiş ve karekodlanmamış ilaçlar yüzünden ciddi bir hak kaybı mağduriyet yaşanmasından endişe ettiklerini vurgulayan Altıntaş, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’nın 16 Mayıs’ta başlayacak olan sistem için daha ileri bir gün belirleyeceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İğdeli’de ‘Yeşil Köy’ seferberliği
Ahmet Altun (CİHAN)- Erzurum'un Horasan ilçesinin İğdeli köyünde yemyeşil ...
Palandöken'de çevre atılımı
İLHAMİ İBİŞ - Palandöken bahar mevsimi ile birlikte yeşilin her rengine ...
Palandöken'de özürlüler zirvesi
DİLEK BAYRAK/ - Erzurum Büyükşehir Belediyesi bir program düzenleyerek ...
 
“Özürlülere destek toplumsal görev”
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/Vali Öztürk Sakatlar Haftası dolayısıyla ...
Engelliler, engeller içinde
Sakatlar Haftası dolayısıyla Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı önünde ortak ...
Kalp Cerrahisinin nabzı A.Ü’de attı
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi ...
 
Devehan Deresi nihayet temizleniyor
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman İlçesi Camii Kebir Mahallesi’nde bulunan ...
Hava kirliliğine projeli çözüm
İHSAN KUMRU(GHA) – Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği ...
A.Ü’de ilk yardım semineri
İHSAN KUMRU(GHA) - Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören 10 bin öğrenciye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Neye güven neye güvenme!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva