ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
70 yaşındaki eczacı evinde ölü bulundu
70 yaşındaki eczacı evinde ölü bulundu
Erzurumspor yeniden 3’üncü sıraya yükseldi
Erzurumspor yeniden 3’üncü sıraya yükseldi
Erzurum’da 11 otel kapatıldı
Erzurum’da 11 otel kapatıldı
ETÜ Alp Disiplininde bir kez daha zirvede
ETÜ Alp Disiplininde bir kez daha zirvede
Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi
Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Mayıs 2010 Salı - 05:34

Palandöken'de çevre atılımı

İLHAMİ İBİŞ - Palandöken bahar mevsimi ile birlikte yeşilin her rengine büründürmeyi hedefleyen Belediye, çalışmalarına hız verdi.

Palandöken de çevre atılımı

Palandöken Belediyesi`nin yeni aldığı 50 bin süs bitkisi ile 5 bin adet farklı türden oluşan ağaçların dikim çalışmaları başladı.
Petunya çiçeği, İri kafalı kadife sarı ve turuncu, Ateş çiçeği ve Aslan Ağzı çiçeği gibi süs bitkileri ile şehrin geneli adeta yeşilin tüm tonlarıyla süslenmesi planlanırken, Americana dış budak, Altuni Mazı Pramit, Akça Ağaç çınar yapraklı, Akasya pembe çiçekli, Batı ladini, Süs eriği,süs elması, Yayılıcı ardıç, Top mazı, Konik mazı, Top akasya, Konik smarkat ve Çam türünden ağaçların ise muhtelif kavşak ve parklarda dikimi gerçekleştiriliyor.
//ÇEVRE DÜZENLEMELERİNE HIZ VERİLDİ
Baharın gelmesiyle birlikte şehrimizi adeta bir çiçek bahçesine çevireceğiz diyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar "Ekiplerimiz farklı türden bitki ve ağaçların dikim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyorlar. Yeşilin her türlüsünü korumak adına sevgili hemşerilerimizin de çok büyük katkısı bulunmaktadır. Bu hizmetlerimiz şehrin estetik görünüşüne ve çevre anlayışına örnek teşkil etmekte. Hedefimiz örnek bir şehir oluşturmaktır. Bahar mevsimi çiçekleri olarak yeni aldığımız süs bitkisi ile ağaçlarla şehrimizi adeta yeşilin her rengiyle süsleyeceğiz" dedi.
//PARK VE BAHÇELERİN BAKIMLARI SÜRÜYOR
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte 70’e yakın mevcut park, bahçe ve yeşil alanların bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdürdüğünün hatırlatan Belediye Başkanı Bulutlar,” İlçe sınırlarımız içerisin de yaklaşık 70 büyüklü, küçüklü parkımız var. Bu parklarımızın tamamın da bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Parklara yeni çocuk oyun gurupları yerleştiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarını daha sağlıklı ve temiz bir ortam da huzur içerisinde dinlenmeleri için ışıklandırma, bank gibi oturma elamanlarla parklar da yeni düzenlemeler yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı içerisinde bir takım eksiklerimiz mutlaka olacak. Ama bizler bu eksiklerimizi zaman içerisinde görerek Palandöken halkına yakışır bir biçimde en kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz yaşanabilir bir Palandöken, amacımız halka layık olmak. Bu hedeflerle İlçemiz Kayakyolu semtin de 30 bin metrekare alanı meclisimizin kararıyla yeşil alana çevrildi. Bu 30 bin metrekare alan da her yıl 10 bin metrekare olmak kaydıyla park ve yeşil alana dönüştürülecek. Palandöken artık beton yığınları arasın da olmayacak. İlçe halkı doğayla bütünleşmiş daha sağlıklı ve temiz bir hava solutmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu amacımıza ulaşırız.” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de özürlüler zirvesi
DİLEK BAYRAK/ - Erzurum Büyükşehir Belediyesi bir program düzenleyerek ...
“Özürlülere destek toplumsal görev”
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/Vali Öztürk Sakatlar Haftası dolayısıyla ...
Engelliler, engeller içinde
Sakatlar Haftası dolayısıyla Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı önünde ortak ...
 
Kalp Cerrahisinin nabzı A.Ü’de attı
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi ...
Devehan Deresi nihayet temizleniyor
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman İlçesi Camii Kebir Mahallesi’nde bulunan ...
Hava kirliliğine projeli çözüm
İHSAN KUMRU(GHA) – Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği ...
 
A.Ü’de ilk yardım semineri
İHSAN KUMRU(GHA) - Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören 10 bin öğrenciye ...
'Rocky Dede'den örnek yaşam bağlılığı
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Oltu ilçesinde ilerlemiş yaşına rağmen spordaki ...
Soylu’dan özelleştirme tepkisi
Orhan YILIDIRIM(CİHAN)- Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Neye güven neye güvenme!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva