Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Palandöken Kalp ve Damar Cerrahisi Günler II" sempozyumu başarıyla tamamlandı.
//KONGRE KURULU
Palandöken Kalp ve Damar Cerrahisi Günler II sempozyumunun Organizasyon Komitesi şu isimlerden oluştu: Sempozyum Onursal Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Organizasyon Komitesi Başkanı ve Üyeleri: Kalp ve Damar Cerrahisi AD Başkanı Prof. Dr. Münacettin Ceviz, Araştırma Hastaneleri Başhekimi Kalp ve Damar Cerrahisi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Becit, Kalp ve Damar Cerrahisi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Ünlü, Kalp ve Damar Cerrahisi AD elemanları Op. Dr. Abdurrahim Çolak ve Dr. M. Serpil Diler.
9-10 Mayıs tarihleri arasında yapılan sempozyumun açılışı Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde saygı duruşu ve istiklal marşı, müzik dinletisi, açılış konuşmaları ve Bindallı Halk Dansları Topluluğu gösterisiyle tamamlandı.
//KOÇAK’TAN SUNUM
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kurulan ilk üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin kuruluş öyküsünü anlattı ve Üniversite’nin tanıtımını yaptı. Rektör Koçak, Sempozyuma katılan konuklara teşekkür etti ve sempozyumun başarılı geçmesini diledi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp ise konuşmasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgiler sundu.
//KONGRENİN İKİNCİSİ ERZURUM’DA YAPILIYOR
Organizasyon Komitesi Başkanı ve Kalp ve Damar Cerrahisi AD Başkanı Prof. Dr. Münacettin Ceviz de konuşmasında, ilkini 2007 yılında yaptıkları “Palandöken Kalp ve Damar cerrahisi Günleri” isimli sempozyumun ikincisini 10 Mayıs 2010 tarihinde Erzurum’da gerçekleştirecek olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.
Prof. Dr. Münacettin Ceviz, sempozyuma, Ulusal Vasküler Cerrahi Derneği, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Başhekimliğin yanı sıra ilaç firmalarının da destek verdiğini hatırlattı ve teşekkür etti.
Sempozyumun ikinci günü oturumları ise Kültür Merkezi Mavi salon’da yapıldı. İlk oturumun konusu “Türkiye’de Kalp ve Damar Cerrahisi” idi. Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. Mete Cengiz ve Prof. Dr. İsa Durmaz’ın oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda Op. Dr. Kemal Beyazıt, Prof. Dr. Ertan Onursal, Prof. Dr. Cevat Yakut birer sunum yaparak İstanbul, Ankara ve İzmir’de temellendirilen Türkiye’nin ilk kalp ve damar cerrahisi çalışmalarının günümüze kadar ulaşan serüvenini anlattılar.
//S EMPOZYUM OTURUMLAR I
Sempozyumun ikinci oturumunun başkanlığını Prof. Dr. Münevver Yüksel ile Prof. Dr. A. Kürşat Bozkurt yaptı. İkinci oturumda, Prof. Dr. Yiğit Akçalı, “Venöz tromboembolide ne yapıyorum? Tanı tedavi proflaksi”sini anlattı. Prof. Dr. Kürşat Bozkurt ise, “Varis ve Kronik Derin Venöz Yetmezlikte ne yapıyorum?” konusunu ele aldı.
Üçüncü otumu Prof. Dr. M. Emin Özdoğan, Prof. Dr. Sait Aşlamacı ve Doç. Dr. Serap Aykut Aka yönetti. Prof. Dr. Hasan Tüzün, “Karotis stenozu tanı, tedavide ne yapıyorum?”, Prof. Dr. Şah Topcuoğlu, “İntermittent Klodikasyo da ne yapıyorum?, Doç. Dr. Özalp Karabay, “Abdominal aort anevrizması tanı ve tedavi yaklaşımı” konularını anlattılar.
Son oturumun başlığı ise “Miyokkard İnfarktüsünün Mekanik Komplikasyonları” konusu idi. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Murat Dikmengil, Prof. Dr. Ali Yener ve Prof. Dr. Erol Şener’in yaptığı sempozyumda, Doç. Dr. Levent Birincioğlu, “Ventriküler Septal Rüptür”, Doç. Dr. Murat Demirtaş, “Akut Mitral Yetmezliği” Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Ventrikül Anevrizmaları” konularını anlattılar.