ILICA’DA BAŞIBOŞ KÖPEKLER BAKIM ALTINDA
“GEÇİCİ İSLAH MERKEZİ” DEVREYE KONULDU
Ilıca’da başı boş köpeklerle ilgili sorunlar konusunda önlem alan Ilıca Belediyesi köpekleri veteriner gözetimindeki “ıslah merkezi”nde topluyor. Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, köpekleri ıslah etme konusunda yeterli imkana sahip olmadıklarını belirterek, konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden destek beklediklerini kaydetti.
Ilıca da başı boş köpeklerle ilgili şikayet dilekçeleri Ilıca Belediyesine ulaştırılmaya devam ederken, Ilıca Belediyesi çözüm konusunda “geçici bir ıslah merkezi” oluşturdu. Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, Ilıca’da vatandaşı mağdur eden köpekler konusunda kurum yalnız bırakılmamak istediklerini belirterek, sorunun koordinasyonla aşılabileceğini kaydetti.
VETERİNER DENETİMİNDE ISLAH MERKEZİ
Ilıca da bulunan başı boş köpeklerin vatandaşı mağdur ettiğini belirten Efe, “Ilıca da bulunan başı boş köpeklerden şikayetçi olan muhtarlar ve vatandaşlar belediyemize şikayet dilekçesi iletiyor. Konuyla ilgili olarak, veterinerimiz gözetiminde bir ıslah merkezi oluşturduk. Bu merkez kısıtlı imkanlara sahip, sorun sadece bir kurumun görevi değil. İmkanlarımız kısıtlı teknik açıdan hayvanların neslinin azaltılması görevini tarım il müdürlüğü üstlenmelidir. Büyükşehir belediyesi bu konuda geniş kapsamlı bir merkez oluşturmalıdır. Soruna çözüm üretilmesi için koordinasyon gerekli. Biz şu an geçici sorun üretmiş durumdayız” dedi.
Başı boş köpek sorununun sadece ilçelerinin sorunu olmadığını da belirten Efe, konunun çarpıtıldığını da sözlerine ekledi.