ERZURUM(GHA) – Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, “Erzurum’un altyapısı da, tıpkı sosyal, ekonomik ve siyaseten olduğu gibi perişan bir durumda.” dedi.
Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, Erzurum’un bir bilinmeze doğru sürüklendiğini ileri sürdü. Gelişmişlik bakımından bir dönem Türkiye’nin sayılı şehirleri arasında bulunan Erzurum’un, her geçen gün biraz daha gerilediğini ve sorunlar yumağı bir şehir haline geldiğini vurgulayan Gözgeç, ilginç bir benzetmede de bulundu.
//ERZURUM YOKSULLAŞIYOR
Gözgeç, şehrin sahipsizliğini ve çaresizliğini, altyapısının da ortaya koyduğunu belirterek, “Erzurum’da altyapı sorunları yeni gün yüzüne çıktı. Yağan her yağmurda Erzurum’u adeta seller götürüyor. Altyapımızın da, şehrimizin sosyal, ekonomik ve siyaseten geldiği durumdan bir farkı yok.” diye konuştu. Hayvancılık ve tarım kenti olan, bir dönem yurt dışına bile et ihraç eden Erzurum’un, bugün et tüketiminin giderek düştüğü bir kent halini aldığını ifade eden Orhan Gözgeç, “Erzurum’da insanlar giderek yoksullaşıyor, iş imkanları tamamen tükendi. Her aileden en az 3 kişi işsiz geziyor. Satın alma gücü düştüğü için insanlar evlerine bir kilogram et bile alamaz hale geldi. Gelinen bu noktanın nedenlerini iyi araştırmak ve sorgulamak gerekir. Nerede hata yapılmışsa, bu hatanın bir an evvel telafi edilmesi gerekiyor. Erzurum, seçilmişlerinden ve siyasetçilerinden bunu bekliyor.” ifadelerini kullandı.
//’ERZURUM SİYASETEN SAHİPSİZ”
Erzurum’un, kendisini siyaseten de sahipsiz hissettiğini dile getiren Türk-İş 9 Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, borç girdabı içerisinde yüzen esnafın, bunun en somut göstergesi olduğunu kaydetti. Çoğu esnafın halinden şikayetçi olduğunu; kazanç elde etmek bir yana kendi sosyal güvenlik primlerini bile ödeyemez duruma düştüğünü anlatan Gözgeç, “Bu sorunların çözüm mercii siyasi mekanizmayı işleten siyasetçilerdir. Ama ne yazık ki, bu gidişat tersine döndürülememiştir. Siyasetçiler, bu şehre sahip çıktıklarını bir şekilde göstermeli ve sorunların çözümüne yönelik adımlar atmalıdırlar.” dedi.
Erzurum ekonomisinin tarım, hayvancılık ve bu sektörlere dayalı sanayiyle yeniden canlanabileceğini aktaran Gözgeç, “Siyasetçilerden beklentimiz bu iki dinamiği harekete geçirmeli ve Erzurum’u yeniden tarım ve hayvancılık merkezi haline getirmeleridir. Çünkü çember giderek daralıyor, işsizler ordusu her geçen gün biraz daha büyüyor. Buna yönelik olarak bir tedbir alınmadığı müddetçe Erzurum göç vermeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.