ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltulular milli coşkuda buluştu
Oltulular milli coşkuda buluştu
TFF  Bölge temsilciğine  Fencioğlu atandı.
TFF Bölge temsilciğine Fencioğlu atandı.
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
HABERLER>GUNCEL
21 Ağustos 2009 Cuma - 00:40

Erzurum'a 2011 vizyonu

Erzurum İl Genel Sekreterliği 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazırlıklar kapsamında Özel İdareye ait hizmet binaları ve iş merkezlerini modern bir görünüme kavuşturuyor.

Erzurum a 2011 vizyonu

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Erzurum genelindeki bütün köylerin altyapı çalışmalarını önemli ölçüde tamamladıklarını, bunları yaparken de hakkaniyet ölçüsünde çalıştıklarını açıkladı.
ALTINOK’UN ERZURUM TUTKUSU
İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde İl Genel Meclisi Başkanı Selcen Karagöl ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Selami Altınok, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Altınok, bazı yerel yayın organlarında devletin imkanlarıyla 'saltanat' sürdüğüne dair çıkan haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu kaydetti. Altınok, Türkiye'nin yaz ve plaj turizmi merkezlerinden Antalya'nın Serik ilçesinde kaymakamlık yaparken memleketi Erzurum'a hizmet tutkusu nedeniyle geldiğini ifade etti.
MAKAM DÜŞKÜNÜ DEĞİLİZ
İl Genel Meclisi'nin kararlarıyla bütün icraatlarını gerçekleştirdiklerine değinen Altınok, "Saltanat düşkünü değilim. Olsaydım 7 yıldızlı otellerin bulunduğu ve yılda bir milyon yabancı turistin ziyaret ettiği Serik'ten Erzurum'a gelmezdim. Ben saltanat sürmeye değil memleketime hizmet etmeye geldim." diye konuştu.
OKULLAR AÇILMADAN TAMİRAT ÇALIŞMALARI BİTECEK
İl Özel İdaresi olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bütün okulların tamir, tadilat ve yeniden yapılması ihalelerini gerçekleştirdiklerini anlatan Genel Sekreter Altınok, okulların açılacağı 24 Eylül Pazartesi gününe kadar bütün onarım ve inşaatların tamamlanacağını söyledi.
Altınok, geçen yıl eğitim öğretim döneminin başında tamamlanamayan inşaat çalışmalarından dolayı yaşanan olumsuzlukların artık geride kaldığına vurgu yaparak, "Buradan söz veriyorum 24 Eylül günü okullardaki bütün tamir ve tadilat çalışmaları tamamlanmış olacak. Çünkü bu işler için 18 milyon 500 bin TL harcadık." dedi.
SON BİR YILDA 350 KİLOMETRE KÖY YOLU ASFALTLANDI
İl Özel İdaresi olarak Hınıs, Karaçoban, Karayazı, Tekman ve Şenkaya'ya bağlı çok sayıda köy yoluna toplam 350 kilometre stabil kaplama asfalt döktüklerini dile getiren Altınok, "İnsanlığın yer yüzünde var olduğu günden bu yana ilk kez Tekman, Hınıs, Karayazı ve Karaçoban ilçelerine bağlı köy yolları ilk kez asfaltla tanıştı. Bu yıl 350 kilometre asfalt dökerek köy yollarını ve köylüleri çamurdan kurtardık." şeklinde konuştu.
KÖYDES AÇILIMI
Erzurum merkez ve kırsalında çok sayıda projeye imza attıklarını hatırlatan Selami Altınok, özellikle kırsalda hiçbir eksikliklerinin bulunmadığını iddia etti.
Asli görevlerini başarı ile yerine getirdiklerine vurgu yapan Altınok, 64 milyon 700 bin TL bütçe ile bütün yatırımları gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Kırsalda eksiğimiz yok. Asli görevimizi başarıyla yerine getiriyoruz. İçme suyu ve sulama suyu şebekelerini büyük bir hızla yapıyoruz. Yeterli ödeneğimizle işimizi en güzel ve en başarılı şekilde yapmaya gayret ediyoruz." ifadesini kullandı.
İHALE VE MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK
İl Özel İdaresi olarak iletişim araçlarını kullanarak kaliteli hizmet sunmaya çalıştıklarına dikkat çeken Selami Altınok, bu amaçla internet ortamında meclis toplantıları ile ihaleleri yayınlayacaklarına işaret etti. İl Özel İdaresi Kampüsü içerisinde yapımı devam etmekte olan İl Genel Meclisi salonunun tamamlanmasının ardından şeffaf yönetim gereği meclis toplantılarını canlı yayınlayacaklarını bildiren Altınok, "Yeni binamızda internet ortamında encümen toplantılarını ve ihaleleri canlı yayınlayarak yerel yönetimde büyük bir şeffaflık örneği sergileyeceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı.
İL ÖZEL İDARE KAMPÜSÜ
İl Özel İdaresine ait kampusun yeniden düzenlendiğini ve modern bir görünüme kavuşturulduğunu anlatan Altınok, bu yaz döneminde 350 kilometrelik köy yolunda asfalt çalışması yaptıklarını belirtti.
Erzurum’da kendilerine ait 5 bin 600 kilometrelik yolun sadece 500 kilometrelik bölümünün asfalt olduğunu bu dönemde 350 kilometrelik yolu daha asfalta kavuşturduklarını ifade eden Selami Altınok, ihtilaf bulunan 6 köy dışında tüm köylerin şebekeli içme suyu projesinin tamamlandığını kaydetti.
KÖYDES YATIRIMLARI
İl Özel İdaresinin 2009 yılı bütçesinin 47 milyon 500 bin TL, KÖY-DES kapsamında 17 milyon 200 bin TL olmak üzere toplam 64 milyon 700 bin TL kaynaklarının bulunduğunu bildiren Altınok, yol, içme suyu, sulama projelerinde önemli bir mesafe katettiklerini söyledi.
Yapılan yeni düzenleme ile Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinin İl Özel İdaresine devredildiğini söyleyen İl Genel Sekreteri Altınok, Palandöken Kayak Merkezi’nde yaptıkları Gözlemevinin Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, Sağlık kabini ve kar üstü araçları için tahsis edileceğini sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Çiftçinin nabzını tutacağız"
EZO Başkanlığı’na aday olan Dedeoğlu, seçimlere günler kala yaptığı açıklamayla ...
A.Ü.’de ‘Uzaktan Eğitim’ süreci
AÜ, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan ...
Aziziye'de halk sağlığı titizliği
Aziziye Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan fırınları Ramazan ayı öncesinde ...
 
Minibüslerde Ramazan düzenlemesi
Halk otobüslerinden sonra, Erzurum’daki minibüsçüler de sefer saatlerine ...
Acılarından Kurtulamıyor
CİHAN/ERZURUM/ Türkiye, 17 Ağustos Marmara depreminin 10. yıldönümünde ...
Eylemciler serbest bırakıldı
Erzurum'da dün polise mukavemet ve devlet malına zarar vermek suçundan ...
 
Yerel Basın Gerçeği
Erzurum’da üç gündür devam eden “İç Güvenliğin Sivil Gözetiminde Medya, ...
“Paylaşmak Güzeldir”
33 yıl aradan sonra Ağustos ayına denk gelen Ramazan ayında, bugün ilk ...
Korkut esnafın yüzünü güldürdü
Erzurum’un tarihi çarşılarından olan Batpazarı’ndan yükselen yakınma sesleri, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva