ERMENİ ZULMÜNDEN ENFAZLA ETKİLENEN ERZURUM’DA, FRANSIZ PARLAMENTOSUNA SUNULAN TASARI NEFRETLE KINANDI
ERZURUM TEKYÜREK
Fransız hükümetinin Türkler'in Ermeniler'e soykırım yaptığı iddialarının inkarını suç sayan kanun tasarısına yönelik, Erzurum'da alkışlı protesto eylemi yapıldı. Ermeni Taşnak çetelerinin 5 bin Türk'ü katlettiği Yanıkdere Şehitliği'nde protesto eylemi yapan Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdur Dernekleri Erzurum Federasyonu temsilcileri, Fransa'ya tepki gösterdi.
TARİHİ GERÇEKLER SAPTIRILAMAZ
Yrd. Doç. Dr. Çiğdem, tarihi insanlık için büyük bir değer olan Türk milletinin bugün bir Sevr mantığıyla sözde dostlarının saldırısına uğradığını belirterek, "Fransa, Türk tarihinin hiçbir sayfasında olmayan karalamayla Türk milletinin Ermeniler'e karşı soykırım yaptığını gündeme getirmektedir. Bu tasarının gündeme getirilmesini, mantığını nefretle kınıyoruz.” dedi.
ÜNİVERSİTE SENETOSUNDAN KINAMA
Fransa Parlamentosu'nun, hazırladığı yasa tasarı, Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından kınandı. Metinde:" Üniversite Senatosu olarak tarihi gerçeklere rağmen siyasi amaç ve hedefleri uğruna doğruları çarpıtarak, Türk Ulusunu soykırımcı olarak göstermeye kalkışan Fransız parlamenterlere, yakın geçmişte Anadolu'da ve Cezayir'de insanlığa karşı işledikleri suçlarını hatırlatır, kendilerini şiddetle kınadığımızı bildiririz." denildi.
TARİHİ GERÇEK MÜZEDE SERGİLENİYOR
Asılsız Ermeni soykırımı iddialarına karşılık, Ermenilerin Türkleri katlettiğine dair şüphe götürmeyecek belgeler, ''Tarihi Gerçekler Burada'' şeklinde uyarı niteliğinde Erzurum Müze Müdürlüğünde sergileniyor. Erzurum, Van, Kars ve Iğdır'da yapılan kazılarda ortaya çıkan ve Erzurum Müze Müdürlüğünde sergilenen buluntular, katledilenlerin Ermeniler değil, Türkler olduğunu gözler önüne seriyor.