Geçtiğimiz yıl altyapıya yönelik olarak yürütülen çalışmalar için 34 milyon TL’den fazla harcama yapıldığını açıklayan Genel Müdür Ertek, Erzurum şehir merkezinde 17 bin 134 metrelik yeni kanalizasyon şebekesi yapıldığını belirterek, bunların dışında, 15 köyde de, hem içme suyu, hem de kanalizasyon şebekesi yenilediklerini kaydetti.
//SU DEPOLARI YENİLENDİ
Şehre içme suyu sağlayan çeşitli depolarda yürütülen bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra, bazı noktalarda da yeni depoların yapıldığını belirten Remzi Ertek, “Şehir merkezinde Köşk, Topçuoğlu, Libya Caddesi, Evrenpaşa Mahallesi, Şükrüpaşa ve Ilıca’da, kanalizasyon ve içme suyu hattı yenileme çalışması yaptık. Yine geçtiğimiz yıl içerisinde ekiplerimiz toplam 8 bin 287 adet arızaya anında müdahale ederek, vatandaşı müşkül durumlardan kurtardı.” diye konuştu.
//OZONLAMA ÜNİTESİ
ESKİ Genel Müdürlüğü olarak, Palandöken Barajı’ndan temin edilen içme suyunun, çok daha kaliteli bir düzeyde halka ulaştırılması için Ozonlama Ünitesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Genel Müdür Ertek, şu anda sistemin montaj aşamasında olduğunu belirterek, ünitenin, kısa bir süre sonra hizmete gireceğini kaydetti. Yine Palandöken Barajı’nı ilgilendiren çalışmalar çerçevesinde, baraj havzası içerisinde bulunan Taşağıl Köyü’nde kamulaştırma faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Ertek, “Taşağıl’daki kamulaştırma çalışmaları için 1 milyon TL tutarında harcama yaptık. Yine bu köyde paket arıtma tesisi yapımı gerçekleştirdik. Bu çalışmaların tamamı, Palandöken Barajı’ndan Erzurum’un tüketimine sunulan suyun çok daha kaliteli biçimde ulaştırılmasını amaçlıyor.” şeklinde konuştu.
//ERTEK SUYUN TEMİZ OLDUĞUNU SAVUNDU
Vatandaşların, içme suyunun kirli olduğu yönündeki iddialar yüzünden psikolojik olarak etki altında kaldıklarına dikkati çeken Remzi Ertek, “Bazen Solakzade’nin orada vatandaşları çeşme başında kuyruk beklerken görüyoruz. Bu tamamen psikolojik bir etkileşimdir. Çünkü şu anda evlerimizin musluklarından akan sular, sokak çeşmelerinden çok daha temiz ve kaliteli. Şayet evinde kullandığı suyun temiz olmadığını düşünen vatandaşlarımız varsa, sularından bize numune getirsinler, birlikte tahlil edelim.” dedi.
Erzurum’da, evlere ulaştırılan suyun dışında, şehrin muhtelif noktalarında hizmet veren 175 çeşme bulunduğuna işaret eden Ertek, bu çeşmelerin her birinin, ESKİ ekipleri tarafından devamlı kontrol edildiğini belirterek, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde, iki çeşmemizden akan suyun içilemeyeceğine dair bir sonuç elde ettik. İlimizdeki tüm çeşmelerin elden geçirilmesi ve güncellenmesi bağlamında bu yıl içerisinde kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Çünkü evlerdeki musluklardan akan su gibi, sokak çeşmelerinin suyunun da, azami derecede kaliteli olmasına özen göstermekteyiz.” ifadelerini kullandı.
//SAYAÇ DONMALARI
Öte yandan her yıl kış mevsiminde soğuk yüzünden donarak patlayan sayaçlar konusunda da gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, evlerde kullanılan su sayaçlarının, aşırı soğuk havalarda donarak kullanılamaz hale geldiklerini hatırlatarak, “Bu sorunu hemen her yıl yaşıyoruz; bu yıl da yaşayacağız. Esasen su sayaçlarının donmaması için şu an itibariyle elden gelen bir tedbir yok. İzolasyon da, donmayı bir yere kadar önleyebiliyor. Biz de bu nedenle sayaç ihalesi yaparak, 10 bin su sayacı satın aldık. 269 bin TL’ye mal olan sayaçlar, soğuk nedeniyle karşılaşılabilecek herhangi bir arıza anında vatandaşımızın kullanımına sunulacak.” dedi. Ertek, buna rağmen vatandaşın sayaçlar konusunda tedbirli olmaları çağrısında da bulundu.