DERNEK OKUMA SALONLARI AÇIYOR
Dost-El Derneği Başkanı Ünal Şahin, merkez ve ilçelerde 8 okuma salonu açtıklarını belirtti. Okuma salonlarından 2008 yılında 1 Fen Lisesi, 6 Anadolu Öğretmen Lisesi, 25 Anadolu Lisesi ve 43'ü Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere 75 öğrenciye istedikleri okulları kazandırdıklarını dile getiren Şahin, ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıfa giden 800 öğrenciye 30 gönüllü öğretmenle eğitim desteği verildiğinin altını çizdi.
ÜCRETSİZ KİTAP DESTEĞİ
Ücretsiz kitap, dergi, yaprak test desteğinde de bulunduklarını anlatan Şahin, okuma salonlarının amacı hakkında şunları söyledi: “Derneğimiz, milletimizin geleceğinin bağlı olduğu gençlerimizin milli kültürüne bağlı, vatansever, devletinin bağlı olduğu temel ilkelere sahip çıkan ve koruyan bir nesil olarak yetişmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur. Biz dernek olarak inanıyoruz ki; millet olarak üç büyük düşmanımız var; cahillik, fakirlik ve tefrika. Bunların panzehiri eğitimdir. İyi toplum iyi fertlerden meydana gelir. İyi fertler de eğitimli insanlardan oluşur. Erzurum'un hak ettiği yere gelmesi için çocuklarımıza eğitim desteği sağlayarak geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz”
150 ÖĞRENCİYE YARDIM
Dernek olarak yaz sezonunun bir değerlendirmesini de yapan Şahin, “Derneğimiz tarafından 2008 yılı yaz tatilinde yaz etkinlikleri düzenlenerek 150 öğrenciye hizmet verilmiştir. Bu etkinliklerde çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için ödüllü yarışmalar tertip edilmiş, dereceye girenlere hediyeler verilmiş ve değişik sosyal etkinlikler (şiir okuma, şiir yazma, mektup yazma, satranç turnuvaları) tertip edilerek sokağın zararlı alışkanlıklarından uzak tutulmasına çalışılmıştır. Bunun yanında fakir ailelere imkanlarımız ölçüsünde gıda, giyim, yakacak ve benzeri yardımlarda da bulunmaya gayret edilmektedir” şeklinde konuştu.