Erzurum_Tortum, Oltu_Ardahan ve Aşkale_Ilıca arasında devam eden bölünmüş yol çalışmalarında 2008 yılı için belirlenen hedefe ulaşıldığı belirtilirken, sezon sonuna kadar sathi kaplama ve bitümlü sıcak karışım hizmetlerine ise devam edileceği kaydedildi.
60 KM.DUBLE YOL
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, 2008 yılı yaz sezonunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sezon başında ulaşmayı planladıkları bölünmüş yol uzunluğunun 60 kilometre olduğunu hatırlatan Yıldız, “Sezona başlarken, yılsonuna kadar toplam 60 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol yapımı gerçekleştirmeyi umuyorduk. Henüz Eylül ayını bile bitirmemişken bu hedefimize ulaştık ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.
ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI
Sezon sonuna kadar sathi kaplama ve bitümlü sıcak karışım hizmetlerinin devam edeceğini anlatan Yıldız, yol yapım çalışmalarının kar düşünceye kadar süreceğini dile getirdi.
Erzurum ve Tortum arasındaki 2,5 kilometrelik mesafe dışındaki yolun tamamının yanında, Uzundere şehir girişi, Oltu-Ardahan ve Aşkale-Ilıca karayollarındaki bölünmüş yol çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ve 60 kilometre hedeflerine çoktan ulaşıldığını anlatan Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, yılsonuna kadar Aşkale ve Ilıca yolunun tamamının bölünmüş olarak bitirilmesini planladıklarını ifade etti.
SIRA ÜÇLÜ YOLDA
Mahmut Yıldız, “Ayrıca önceden sathi kaplama olarak bitirilen bölünmüş yollarımızın kalitesini artırmak için sıcak karışım asfalt işlerine de başladık. Erzurum, Dadaşkent, Havaalanı, Çat ve Pasinler çıkışlarını hem genişlettik, hem de sıcak karışım yaptık. Çat istikametine giden yolumuzun kaldırımlarını da farklı bir teknolojiye renkli asfalt olarak yaparak halkımızın hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.