ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV Koç Üniversitesi iş birliği
ATAUNİV Koç Üniversitesi iş birliği
110. Yılında 110 Bin Genç Çanakkale’yle buluşacak
110. Yılında 110 Bin Genç Çanakkale’yle buluşacak
Erbaş: 'Yalnızlık tehlike arz etmeye başlamış'
Erbaş: 'Yalnızlık tehlike arz etmeye başlamış'
Yayman: Böyle bir yayıncılık politikası kabul edilemez
Yayman: Böyle bir yayıncılık politikası kabul edilemez
Destici'den DEM'e sert tepki
Destici'den DEM'e sert tepki
HABERLER>EKONOMİ
5 Aralık 2009 Cumartesi - 00:01

DASİDEF’ten emek vurgusu

CİHAN/DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, işsizlik probleminin belli ölçülerde olduğunu ancak her adam için işsizliğin söz konusu olmadığını söyledi.İş yapmak isteyene işsizlik gibi bir probleminin olmadığını vurgulayan Yıldız, çalışmak isteyenin mutlaka çalışabileceği bir yer bulabileceğini ifade etti.

DASİDEF’ten emek vurgusu

Doğu Anadolu İş Adamları Dernekler Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Mustafa Yıldız, işsizlik probleminin belli ölçülerde olduğunu ancak her adam için işsizliğin söz konusu olmadığını söyledi.İş yapmak isteyene işsizlik gibi bir probleminin olmadığını vurgulayan DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız, çalışmak isteyenin mutlaka çalışabileceği bir yer bulabileceğini ifade etti. İnsanların kolaycılığa kaçtığını ileri süren Yıldız, bir işletmeci olarak herkese masa başı iş veremeyeceğini dile getirdi.
İŞ BEĞENMEME HASTALIĞI
İnsanların iş beğenmediğine dikkat çeken Yıldız, "Çok sayıda arkadaşımızla görüşüyoruz. Onlar da işçi bulamamaktan dert yanıyorlar. İş için gelenler hemen pazarlık yapmaya başlıyor. Ya ücreti beğenmiyorlar ya da işi. Özellikle kalifiye eleman sayısı bölge genelinde çok az. Elinde hiçbir belgesi, tecrübesi olmayanlar ücreti beğenmeyip işi bırakabiliyor. Elbette işçinin aldığı paraya, maaşa itiraz etme hakkı vardır. Fakat bundan önce elinde bir tecrübesi, deneyimi ve gerçekten iş bitirebilen özelliği olmalı." diye konuştu.
EMEĞİN GÜVÜ VE BEREKETİ
İnsanlara çalışmanın ve emeği ile kazanmanın öğretilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız, eğitimli, tecrübeli, işi bilen insanlarla üretimin olacağını dile getirdi.
İnsanların bazen hak etmedikleri yeri isteme gibi bir düşünceleri olduğunun altını çizen Yıldız, "Benim de bir iş yerim var ve orayı işletiyorum. Herkesi alıp masa başına oturtma gibi bir durumum yok ki. Buraya çaycı da lazım temizlikçi de, aşçı da, tesisatçı da, muhasebeci de. Herkesi alalım masa başına oturtalım olmaz ki." ifadelerini kullandı.
KALİFİYE ELEMAN İHTİYACI
Kişinin iyi bir yere gelmesi için kalifiye eleman olması gerektiğinin altını çizen Yıldız, bunun yolunun da çalışmaktan geçtiğini söyledi.
Bir kişinin en iyi fakülte bölümünü okusa dahi direk yapılan iş sahasının tepesine oturmadığına vurgu yapan Yıldız, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik üniversitelerini birincilikle bitiren arkadaşları olduğunu ifade etti.
Bunların bile çalıştıkları iş yerinde iki yıl staj eğitimi gördüklerine dikkat çeken Yıldız, böylece kalifiye eleman olduklarını ve bu şekilde kendilerine çeşitli konularda itiraz hakkının doğduğunu kaydetti. Yıldız, iş arayanlara mutlaka bir nitelik edinmelerini ve kendilerini çalıştıkları iş alanlarında iyi geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet Çakır 5 Aralık 2009 Cumartesi 01:35

DASİDEF başkanı, o iş beğenmeyenlere kaç lira önerdiğini bir söylese ya..asgari ücretin altında bir ücret.ölmeyecek kadar bir ücret..İnsaf insaf.. Herkesin böyle cemiyet ve cemaatlerden desteği olmuyor, bir çırpıda iş adamı olsun. insanlar birşey söylerken geçmişlerini de, kendilerine arka verenleri de hatırlamalı. Elbette işveren gibi yaşamak talep etmez iş bekleyen..Ama neticede o da sizin gibi insandır. ihtiyaçları ve hayattan beklentileri vardı. asgari ücrete insanları mahkum et. Sonra hakkı savun..Allah var Allah..

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nişasta bazlı şeker tepkisi
GHA/ Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Lokman Aydeğer, Türkiye’de ...
Giyim sektöründe yeni soluk
Çift Geyik Karaca Erzurum Redevco Alışveriş Merkezi’nde Açtığı Yeni Mağazasında ...
Asgari ücrette yeni süreç
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2010'dan itibaren geçerli olacak ...
 
“Girişimcilik, asrın gereği”
İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi programında ...
İş Dünyası’ndan katsayı tepkisi
CİHAN/İş dünyası, Danıştay'ın katsayı adaletsizliğini ortadan kaldıran ...
“Üretmeden kalkınma olmaz”
GHA/Vali Yardımcısı Karatepe Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ...
 
Finansal bilince destek
"Paramı Yönetebiliyorum" projesi çerçevesinde, Kasım 2010 tarihine kadar ...
3T Fuarı başlıyor
Metal Sektörünün Türkiye'de her yıl yapılan en büyük ve önemli uluslararası ...
Hizmet –İş yetki aldı
İHA/ Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Erzurum Büyükşehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva