ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘12 Mart Milli imanın eseridir’
‘12 Mart Milli imanın eseridir’
Hınıs’ta İstiklal Marşı’na anlamlı klip
Hınıs’ta İstiklal Marşı’na anlamlı klip
‘Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal’
‘Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal’
Erzurum'da milli coşku yaşandı
Erzurum'da milli coşku yaşandı
‘İstiklal Marşı birlik ve beraberliğimizin ifadesidir’
‘İstiklal Marşı birlik ve beraberliğimizin ifadesidir’
HABERLER>GUNCEL
29 Ocak 2010 Cuma - 00:01

Aziziye’de nüfus keyifsizliği

GHA/TÜİK tarafından 2009 yılına ilişkin olarak yapılan nüfus sayım sonuçları, Aziziye ilçesinin keyfini kaçırdı. Nüfus sayım sonuçları, 2008 yılına oranla nüfusun yükselişe geçtiği Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde memnuniyet uyandırırken, Aziziye ilçesinde yaşanan nüfus kaybı, hem mülki, hem de yerel idareyi hayal kırıklığına uğrattı.

Aziziye’de nüfus keyifsizliği

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2009 yılına ilişkin olarak yapılan nüfus sayım sonuçları, Aziziye ilçesinin keyfini kaçırdı. Nüfus sayım sonuçları, 2008 yılına oranla nüfusun yükselişe geçtiği Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde memnuniyet uyandırırken, Aziziye ilçesinde yaşanan nüfus kaybı, hem mülki, hem de yerel idareyi hayal kırıklığına uğrattı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2009 nüfus sayım sonuçları, Erzurum’un ilçelerindeki nüfus kaybını ortaya koydu. Erzurum’da Palandöken ve Yakutiye dışındaki bütün ilçelerin nüfusunda düşüş yaşandığı tespit edilirken, nüfus kaybının, Erzurum’un merkez ilçelerinden Aziziye’de de yaşanması, dikkatlerden kaçmadı. 
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanına göre, Erzurum’un merkez ilçelerinden Yakutiye’nin nüfusu 178 bin 671 olarak belirlendi. 2008 yılı sonunda 170 bin 698 olan ilçe nüfusu, bir yılda 7 bin 973 kişilik artış göstererek, 178 bin 671 kişiye ulaştı. Nüfus artışı, Yakutiye’de olduğu gibi, Palandöken ilçesinde de kendisini gösterdi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, Palandöken ilçesinin 2008 yılında 150 bin 638 olarak açıklanan nüfusu, 2009 yılında 152 bin 680 kişiye yükseldi.  
//AZİZİYE’NİN NÜFUSU
2009 yılı nüfus sayım sonuçlarına göre, Erzurum’un merkez ilçelerinden nüfusu artmayan ilçe sadece Aziziye oldu. 2008 yılında nüfus sayım sonuçlarına göre, merkez nüfusu 40 bin 350 olan Aziziye ilçesi, bağlı köyleriyle birlikte nüfusunu 52 bin 403’e yükseltti. 2008’de yaşadığı nüfus artışıyla enerji depolayan ilçe, aynı performansı 2009 yılında gösteremedi. Bin 953 kişilik bir düşüşle; 50 bin 453’e gerileyen Aziziye ilçesinin nüfusu, hem mülki, hem de mahalli idareyi hayal kırıklığına uğrattı.
Yerleşim merkezlerine İller Bankası aracılığıyla gönderilen hizmet payları, nüfus yoğunluğuna göre tespit edilirken, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde artış gösterecek olan söz konusu paylar, 2010 yılı için Aziziye ilçesinde düşüş gösterecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nevzatozeken 29 Ocak 2010 Cuma 15:46

yalniş olmıya beyler azızıye turızm bolgesı oldu yapıldı yapılıyo yapılacak cak cuk falan akşam cok içen alkolık zengınlık hayallerını sabah uyandıgında bulamadıgı gıbı bı şey bu yazık saf hemşerılerıme haaa komur bu yıl bıttı seneye oturun bekleyın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 bin rakımda kar seferberliği
AHMET AKBUĞA (İHA) Erzurum'un çevre illerle ulaşımını sağlayan şehirlerarası ...
Karayolları’na 2010 vizyonu
AHMET AKBUĞA (İHA) – Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, karla ...
Doğu Kar altında
İHA/Aşırı soğuk nedeniyle, bazı şehirlerde içme suyu şebekeleri ve su ...
 
Erzurum Eksi 34'ü Gördü
AYHAN TÜRKEZ / AHMET AKBUĞA (İHA) – Erzurum'da etkili olan Sibirya soğukları ...
Ulaşıma kar engeli
İHA/Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz ...
“Estetik Kent” tepkisi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/27 Ocak 2011’de yapılacak olan üniversite Kış oyunlarına ...
 
Erzurum’a tünel yatırımı
AHMET AKBUĞA/İHA/Karayolları 12. Bölge Müdürü Altıok, yapılması tasarlanan ...
Palandöken’in nüfusu arttı
İHA/2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Palandöken İlçesi 2011 Dünya Üniversitelerarası ...
Kirlilik sorununu aşamıyoruz
TÜİK Kasım ayı hava kalitesi sonuçlarını açıkladı.Erzurum’da kükürt dioksit ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva