ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
GSİM’de proje gündemi
GSİM’de proje gündemi
HABERLER>EĞİTİM
24 Ocak 2011 Pazartesi - 01:26

Ziraat Fakültesi 53’üncü gurur yılında

Atatürk Üniversitesi’nin ilk fakültesi olan Ziraat Fakültesi, yarım asrı aşan geçmişini Türk tarımının gelişmesi ve büyümesine yönelik hizmetlerle doldurdu.

Ziraat Fakültesi 53’üncü gurur yılında

ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi’nin ilk fakültesi olan Ziraat Fakültesi, yarım asrı aşan geçmişini Türk tarımının gelişmesi ve büyümesine yönelik hizmetlerle doldurdu. 1958 yılında 1 Öğretim Üyesi ve 23 Öğretim Elemanı ile ders başı yapan Fakülte, 53 yıl aradan sonra akademik personel sayısı 201’e ulaştırmakla kalmadı, on binlerce öğrenciyi de, meslek yaşamına hazırladı. Halen 59 profesör, 39 doçent, 37 yardımcı doçent, 63 araştırma görevlisi, 1 okutman ve 2 uzman kadrosuyla akademik eğitim verilen Ziraat Fakültesi’nde, son zamanların en hareketli 2010 yılı geçirildi.
//CANBOLAT 53 YILLIK SERÜVENİ ANLATTI
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Ziraat Fakültesi’nin son bir yılda aldığı mesafeyi değerlendirdi. Yılda ortalama 300 mezun veren Ziraat Fakültesi’nde, oldukça hareketli bir yıl geçirildiğini kaydeden Dekan Canbolat, fakültenin, özellikle uluslararası ilişkiler ve yayımlanan bilimsel makale sayısıyla da dikkat çektiğini ifade etti. Canbolat, “Fakültemiz tarım alanı ile ilgili olarak yurt dışından Erasmus ve lisans üstü çalışmalar kapsamında gelen öğrencilere ev sahipliği yapmıştır. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Avrupa Birliği Üniversiteleri arasında eğitim işbirliği çerçevesinde, karşılıklı araştırmacı ve uzman değişimi ve müşterek bilimsel konferans ve seminer gibi faaliyetlerin düzenlenmesi konularında da çalışmalar yapılmıştır. 2010 yılı içerisinde yayımlanan makale sayısı 380 olup, yabancı dilde tam 221 makale yayımlanmıştır.” diye konuştu.
//CANBOLAT, ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN MİSYONUNU ANLATTI…
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin, eğitim ve araştırma faaliyetleri yanında, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına da yardımcı olduğunu vurgulayan Canbolat, “Fakültemiz, bunun gereği olarak, hayvan yetiştirme, çayır-mera ve yem bitkileri, tarla tarımı, meyve, sebze ve mantar yetiştiriciliği, seracılık, organik tarım, gübreleme, sulama ve sulama sistemleri, toprak işleme, tarımsal inşaat ve hayvan barınaklarının planlanması, tohumluk üretimi, yöre çiftçisine damızlık hayvan ve yavru alabalık sağlanması, arıcılık, su ürünleri yetiştiriciliği, yem, toprak ve gıda analizlerinin yapılması, bitki hastalık ve zararlılarının teşhis ve tedavisi, yabancı ot kontrolü, gıda üretimi ve işleme teknolojileri, tarımsal mekanizasyon, tarım işletmelerinde organizasyon, pazarlama, tarım politikalarının geliştirilmesi, şehircilik ve çevre düzenleme ve teknik personel eğitimi gibi konularda öncü­lük etmekte ve bölgesel kalkınma faaliyetlerine de katkılarda bulunmaktadır.” bilgisini verdi. 
Ziraat Fakültesi’nin, üniversite dışı kurumlarla işbirliği sayısının da, dikkat çekici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Canbolat, tarım kuruluşları ile sıkı işbirliği içerisinde çalışıldığını kaydederek, Tarım İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü ve Erzurum Ticaret Borsası’nın, bu kuruluşlar arasında olduğunu bildirdi.
//ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN BÖLÜMLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR…
2010 yılı içerisinde iş verimliliğinin artırılması amacıyla idari personel tarafından kullanılan performansı düşük bilgisayarların yenileriyle değiştirildiğini söyleyen Canbolat, topluma katkı amaçlı düzenlenen bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında da bilgiler verdi. Canbolat, “Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından köy gezilerinde ve proje kapsamındaki çalışmalarda bilimsel, sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenmiştir. Rektörlüğümüz tarafından 14 ile 16 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenen Yükseköğretim Tanıtım Günleri Fuarına katılan fakültemiz, burada stant açarak, tanıtımını yapma imkanı bulmuştur. Bunlara ek olarak, fakültemizde fiziksel ve teknolojik altyapıyı iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 3, Tarla Bitkileri Bölümü’nde 2 yeni çalışma ofisi yaptırılmıştır. Uygulama laboratuarlarını iyileştirmek ve laboratuarların modernizasyonunu sağlamak amacıyla, Tarla Bitkileri Bölümü’nde “Doku Kültürü Laboratuarının oluşturulmasına başlanılmıştır. Zootekni Bölümü’nde Süt Laboratuarının altyapısında iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Zootekni Bölümü Yem Teknolojisi Laboratuarı’nda fiziksel mekânın geliştirilmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Bitki Koruma Bölümü’nde 3 laboratuarda bakım ve onarım çalışmaları yaptırılmıştır. Eğitim öğretim amaçlı olarak bölüm laboratuarlarımızın ihtiyaçları imkânlar dâhilinde karşılanmıştır. Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü balık üretim ve araştırma havuzlarında 13 adet havuz ve bağlantı kanallarında bakım ve onarım çalışmaları yapılmış havuz içi fayanslar değiştirilmiştir. Anfi ve sınıfların modernizasyonunu sağlamak üzere, Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 2 sınıf ve 2 çizim salonunda yenileme çalışmaları yapılmıştır. Zootekni ve Tarım Ekonomisi Bölümleri tarafından kullanılan 3 sınıfımızda sıra sistemleri değiştirilerek daha kaliteli derslikler oluşturulmuştur. Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü ve Tarım Makineleri Bölümü tarafından kullanılan, Prof. Dr. Nevzat Şişman Amfi ve KM6, 8, 9 dersliklerinde iyileştirme çalışmaları tamamlanmış, daha kaliteli eğitim alanları oluşturulmuştur.”
//FAKÜLTE’NİN FİZİKSEL İMKANLARI
Ziraat Fakültesi Dekanı Canbolat, aynı binada lisansüstü derslik olarak kullanılan bir sınıfta Fen Bilimleri Enstitüsü’nün katkıları ile iyileştirme çalışmaları yapıldığını kaydederek, Tarım Makineleri Bölümü’nde 30 ve Zootekni Bölümü’nde ise, 20 bilgisayar kapasiteli laboratuarı oluşturulduğunu belirtti. Canbolat, “Sınıflarımızın bilgisayar ve projeksiyon ihtiyaçları mümkün olduğu kadar giderilerek teknolojik sınıfların oluşturulması sağlanmıştır. Fakültede toplu kullanım alanlarının bakım ve onarım çalışmaları yapılmış, bu amaçla, Bitki Bilimleri Binası bodrum katında iyileştirilme çalışmaları yapılmıştır. Pezaj Mimarlığı, Toprak Bölümü, Bahçe Bitkileri Tarla Bitkileri ve Bitki Koruma bölümleri tarafından ortak kullanılan bu alan kaliteli bir kullanım alanına dönüştürülerek, Fakültemiz öğrencileri için ders dışı eğitim aktivitelerini sürdürebilmeleri amacıyla ortak kullanım alanı oluşturulmuştur. Fakültemiz araç park alanları için asfaltlama çalışmaları ve fakülte kampusu içerisindeki yolların asfalt iyileştirmeleri Rektörlüğümüz ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Dekanlık binasının güney cephesindeki alanda öğrencilerimiz için daha kaliteli bir ortam oluşturmak amacıyla çevre düzenlemesi yapılmıştır. Seralarda imkânlar dâhilinde gerekli onarımlar yaptırılmıştır.
Öte yandan Dekan Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Ziraat Fakültesi’nin bilimsel proje bakımından da, 2010 yılında rekora imza attığını belirterek, yıl içerisinde uygulanan projelerle ilgili olarak şu anda bir durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi. Canbolat, önümüzdeki günlerde de, söz konusu projelere ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatacaklarını sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı-2 24 Ocak 2011 Pazartesi 11:55

önemli değildir.Önemli olan kalite ve keyfiyettir.Örneğin, bir tavuğun altına 20 yumurta koyarsın,20 tane tavuk olur. Bunlar da sokaklarda dolaşır,çöplüklerde eşinir, ahırlarda tüneklerler. Ama bir tavus kuşunun, bir yavrusu olur, saraylarda beslenir, tüylerinin her biri bir tavuktan değerindedir,padişahlar tüylerini başlarına takarlar vs.Demek ki kemiyet önemli değil,keyfiyet önemlidir. Ne olacak bu 59 prof'un ve 39 doçentin uluslararası hangi başarıları var? Ürettikleri hangi projeleri var? Kaç tanesi Nobel Ödülü aldı? Alacağımız cevaplar ortada ! Yok,yok,yok!Hoca Efendi,siz bunlardan haber verin.Sizin anlattıklarınız hikaye.Aslında bu devlet, bu üniversiteleri sil baştan yap ması lazım.40 yıldır aynı anabilim dalı olmaz.Klasik eğitimin artık sonu geldi. Siz artık işlevinizi yerine getirmekten uzaksınız.Bu ülkede artık ziraat fakülte lerinin birçoğu ve birçok bölümü ARTIK KAPATILMALIDIR.Bu fakülteler artık bu fakir millete büyük bir yük oldu. Gururlanacak tarafınız yok.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-1 24 Ocak 2011 Pazartesi 10:46

Hoca Efendi, bırakın o kuru kuruya övünmeyi de bu 53 yılda, bu şehire katkınız ne oldu ona bakın? Düşününüz ki bu tarım ve hayvancılık şehrine, başta et ve et ürünleri ile tarım ürünleri ve birçok gıda ürünleri,hep dışarıdan geli yor.Sizin buna hiçbir katkınız yok. Siz o üniversite duvarları içerisinde çok iyi bir saltanat sürüyorsunuz ve bunda da çok başarılısınız. Keşke bu başarıyı üniversite olmada da gösterseydiniz.Yıl larca hep aile fertlerinizi ve yakın akrabalarınızı üniversiteye sokmaya çalıştınız.Keşke bu enerjinizi; bilim, bilişim, teknoloji, yüksek düzeyde araştırma, proje yapma ve Nobel Ödülü almak için gösterseydiniz, bu şehir çok şey kazanırdı. Ama yapamadınız.Siz üniversite olarak, asli görevinizi unutup hep tali işlerle uğraştınız. Gurur duyulacak bir yönünüz de yok.Siz boşuna kendinizi avutup bu halkı uyutu yorsunuz.Ama unutmayınız ki uyumayan mil yonlarca sessiz kütleler var. Onları artık aldatamıyorsunuz/aldatamazsınız. Sayısal çoğunluk hiç o kadar da

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Eğitim sistemi işsiz yetiştiriyor”
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Eğitimde ...
Oltu Polisi’nden milli etkinlik
Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, ilçede ilköğretim okulları ...
Erzurum ekonomisine MEB katkısı
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, 2011 ...
 
Pasinler’e iki fakülte müjdesi
Atatürk Üniversitesi Senatosu 2011 yılının ilk toplantısını Pasinler’de ...
Fakülte müjdesine teşekkür yağdı
Atatürk Üniversitesi senatosunun Pasinler ilçesindeki askeri kışlada Ticari ...
Eğitimde proje seferberliği
Erzurum’da eğitime yönelik olarak hazırlanan projelere her gün bir yenisi ...
 
YİBO öğrencilerine ev ortamı
Erzurum’da 6 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), SODES kapsamında ev ...
Okullar bilgide yarıştı
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. ...
Mühendislikte bilişim atağı
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bilişim yatırımları zincirine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva