ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Hakem kararları konsantrasyonumuzu etkiliyor'
'Hakem kararları konsantrasyonumuzu etkiliyor'
Canel: ‘Oyunun kontrolü bizdeydi’
Canel: ‘Oyunun kontrolü bizdeydi’
Bu çöküşün bahanesi yok: 1 - 3
Bu çöküşün bahanesi yok: 1 - 3
Erzurum’da öğretmenler yemin etti
Erzurum’da öğretmenler yemin etti
Pasinler İHL’den Öğretmenler Günü'ne özel şarkı
Pasinler İHL’den Öğretmenler Günü'ne özel şarkı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
18 Kasım 2010 Perşembe - 16:08

Zerdeçal şifa kaynağı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami Gülçin, zerdeçalın her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100'den fazla hastalığa iyi geldiğini belirterek, Türkiye'de kullanım alanının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Zerdeçal şifa kaynağı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami Gülçin, zerdeçalın her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100'den fazla hastalığa iyi geldiğini belirterek, Türkiye'de kullanım alanının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
//A.Ü.’DE BİLİMSEL ÇALIŞMA
Gülçin, yaptığı açıklamada, yüksek lisans öğrencisi Tuğba Ak ile birlikte zerdeçalda bol miktarda bulunan 'curcumin' maddesi üzerine bir tez çalışması yaptıklarını söyledi.
Zerdeçalın Ortadoğu mutfağında Yaygın bir şekilde, halk hekimliğinde haplar şeklinde kullanıldığını ve günlük diyetle birlikte de alındığını ifade eden Gülçin, 'Zerdeçal, Ortadoğu mutfaklarında çok Yaygın olarak kullanılmaktadır. Zerdeçallı pilavlar, salatalar yaygındır. Zerdeçal büyük bir öneme sahipken, bizim buna yabancı kalmamız mümkün değildi. Biz de son zamanlarda sadece zerdeçalı kullanmak değil, zerdeçalda bulunan etkin madde olan 'curcumin' üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık' dedi.
Çalışmalarında, zerdeçal bitkisini antioksidan kapasitesini irdelemeye çalıştıklarını anlatan Gülçin, 'Özellikle antioksidan ve radikal giderme kapasitesini hem belirledik hem de bilinen standartlarla kıyasladık. Gerçekten yapmış olduğumuz çalışmalarda aynı konsantrasyona denk gelen standartlara karşılık zerdeçal ve dolasıyla curcumin molekülünün çok yüksek oranda antioksidan aktive gösterdiğini tespit ettik" diye konuştu.
Gülçin, zerdeçalın ve dolayısıyla curcuminin her türlü kanser hastalıkları, diyabet ve enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100'den fazla hastalığa iyi geldiğini, hatta bunlardan bazılarının gen seviyesinde iken engellediğinin tespit edildiğini ifade etti.
//'GEÇİŞ MEVSİMLERİNDE, ZERDEÇAL KULLANIMINA ÖNEM VERİLMELİ'
Özellikle Türk mutfağında da zerdeçalın kullanım alanının yaygınlaşmasını tavsiye eden Gülçin, şunları kaydetti: 'Bilhassa çocuklara yönelik uygulamalarda özellikle sabah ve akşam yatarken bir bardak süte bir şeker kaşığı zerdeçal katıp çocuklara içirmek; hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirir hem de olası hastalıklara karşı koruma ve direnç kazandırır. Kolon kanseri başta olmak üzere her türlü kanser hastalıklarına, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Kışları her türlü hastalığa tedbir alıyoruz ama sonbahardan kışa doğru geçiş mevsiminde yeterince önlem alamıyoruz ya da güzel havaya güveniyoruz, dolayısıyla kış dönemlerinde enfeksiyon hastalıklarına çok daha sık yakalanıyoruz. Bunun için özellikle geçiş mevsimlerinde, enfeksiyon hastalıklarına karşı zerdeçal kullanılmalıdır.'
Doç. Dr. Gülçin, geçiş mevsimlerinde zerdeçal kullanımına biraz daha ağırlık verilirse, başta çocuklar olmak üzere, herkesin enfeksiyon hastalıklarından kendisini bir derece daha sakındırmış olacağını vurguladı.
//ZERDEÇALIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANIMI
Zerdeçalın, Türkiye'de yetiştiğinin bilinmediğini, Ortadoğu'da ise çok Yaygın bir yetişme alanına sahip olduğunu ifade eden Gülçin, diğer baharatlarda olduğu gibi günümüzde Türkiye'de hemen hemen bütün aktarlarda bol miktarda bulunduğunu kaydetti.
Zerdeçalın, salatalarda, pilavlarda taze olarak, kurusunun da baharat olarak kullanılabileceğini anlatan Gülçin, 'Zerdeçalın anayurdu Hindistan olarak bilinmektedir ancak günümüzde diğer baharatlar gibi tüm aktarlarda kolayca bulmak mümkündür. Her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100'den fazla hastalığa iyi gelen zerdeçalın Türkiye'de kullanım alanının yaygınlaşması gerekiyor' dedi.
Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç sektöründe zerdeçalın çok Yaygın bir kullanım alanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gülçin, zerdeçalın şuana kadar bilinen bir yan etkisinin bulunmadığını ancak tüm faydalı yeşil drogların fazlasının zararlı olabileceğini, bunun için de çay olarak tüketiliyorsa günlük 2-3 bardak kullanılması gerektiğini vurguladı.
//ÇALIŞMASIYLA 'ONUR ŞEREF' SERTİFİKASI ALDI
Zerdeçal'ın yüzde 30'unu 'curcumin' molekülünün oluşturduğuna değinen Gülçin, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz de çalışmalarımızı bunun üzerine yoğunlaştırdık. Çünkü zerdeçalın etken maddesi biyolojik olarak zerdeçala aktiflik kazandıran curcumin molekülüdür. Bundan dolayı curcumin molekülü üzerine bir çalışma yaptık. Bir yıllık çalışmada deneysel çalışmadan sonra tezi tamamladık ve yayına dönüştürdük. 'Antioxidant And Radical Scavenging Properties Of Curcumin' adlı çalışmamız, 'Chemico Biological Ineractions' dergisinde hemen kabul edildi ve kabulü ile birlikte 50 civarında atıf aldı. Çalışma hem yurt içi hem yurt dışı bilim adaları tarafından çok güzel bir şekilde karşılandı. Özellikle online olarak bilim adamları çalışma hakkında bilgi istedi.' Zerdaçalın, en can acılı noktasının ise yayınlanan dergide scopus arama motorunda en çok atıf alan makale olduğunu belirten Gülçin, Elsevier (ünlü bilimsel yayınevi) tarafından kendisine çalışmasından dolayı 'Onur Şeref' sertifikası verildiğini ifade etti.
AYŞE YILDIZ/AA

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir okuyucu 25 Kasım 2010 Perşembe 10:40

Hocaefendi,siz bunları attarlara bırakın da kimya ile ilgili bilim, bilişim, teknoloji,proje üretin,yüksek düzeyde araştırma yapın,tıp alanında kullanılan ilaçları icat edin,bunların patentini almak için çalışmalar yapın.Bakınız bugün dünyada kullanılan ve patenti bize ait olan bir tane teknolojik eser yok. Siz bunları yapın.Mesela sizin ürettiği niz ve bilim âlemine sunduğunuz bir tane teknolojik eser var mı? Yok.Bundan haber verin.Yoksa bu avam bilgilerini,halka bi lim diye satmayın.Bilim ekolü gibi, gerçek bilimsel kriterleri göz ardı edip münferit yayınları esas alarak birimleri nizden ve çevrenizden kopukluğu pekiştir meyiniz.Mesela sizin bulduğunuz bir tıp ilacı var mıdır?Herhalde yoktur.Siz bun ları yapınız.Ee bu da tabiiki çok büyük bir kapasite ve çalışma ister.Bu da siz lerde yoktur.Belki de üniversiteye bir cemaatın referansıyla girmiş olabilirsi niz.Çünkü bu ülkede üniversiteler, ya cemaat,ya milliyetçilik ya da ulusalcı lık referansları ile adam alırlar.

Yorumu oyla      6      4  
Bir Akademisyen 25 Kasım 2010 Perşembe 09:39

Dr.İlhami Gülçin gerçekten Erzurum için bulunmaz bir nimet. Umarım diğer meslekdaslarına da örnek olur. Saygılı, kibar ve tam bir beyefendi. Biraz da yakışıklı.Çalışmalrının devamini diler, daha nice başarılar bekleriz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Goodyear Erzurumlu sürücüleri bilgilendirecek
Goodyear; kış şartlarının yurt genelinde kendisini göstermeye başladığı ...
Kurban İbadeti ve İletişim Boyutu
Dr. İsa Kayaalp/Kurban bayramı, İslâmiyet’in iki büyük bayramından biridir. ...
Kurban, Dua ve Paylaşım
Doç. Dr. Fikret Karaman/ Kurban Arapça bir kelime olup sözlükte; bir şeye ...
 
Helal Haram Bilinciyle Tüketici Olmak
Dr. Bahattin Akbaş/ Din İşleri Yüksek Kurulu UzmanI/ Bir imtihan dünyasında ...
Ekim’de ‘En Çok Bunlar Konuşuldu’
Türkiye'de Ekim ayında en fazla öne çıkan başlıklar, Taksim'de yaşanan ...
Atatürk ve Osmanlı Tarihi
Prof. Dr. Mücteba İlgüler/Bugün Türk ve Anadolu tarihi üzerindeki araştırmaların ...
 
Atatürk’ün İnanç Dünyası ve Din Anlayışı
Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu /Din, evrensel bir olgudur. Din, insanla beraber ...
“Küresel Isınma Sorunları, Türkiye ve Ortadoğu’ya Yansımaları”
Atatürk Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ...
II. Meşrutiyet’in Klasik Paradigmaları
Oğuzhan Saygılı/Türk modernleşme sürecinin en önemli kilometre taşlarından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kayyım uygulaması milletin ortak talebidir
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva