Yoksulluk arttıkça, Ekmek tüketimi azalıyor
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, ekmek tüketimin geçen yıllara göre yüzde 50 oranında azaldığını belirterek, ekonomik olumsuzlukların ekmek tüketimini azalttığını ifade etti.
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, ekmek tüketimin geçen yıllara göre yüzde 50 oranında azaldığını belirterek, ekonomik olumsuzlukların vatandaşın ekmeğini kendisinin üretmesine neden olduğunu ifade etti.
Keteci, “ Ekmek tüketimi ekonomik krizden sonra önemli ölçüde azaldı. Ekonomik olumsuzluklar vatandaşın ekmeğini kendisinin üretmesine neden oluyor. Tüketimin azalmasına rağmen israf da bu ölçüde arttı” dedi.
Ekmek israfının yüzde 70’ini lokanta, restorant, yemekhaneler gibi toplu yemek tüketim yerlerini yaptığını belirten Başkan Keteci, gelirin artmasının israfı da beraberinde getirdiğini ifade etti. Ekmek tüketimini ise daha çok geliri düşük ailelerin yaptığını ifade eden Keteci, ekmekten fazla bir kazanç sağlamadıklarını kaydetti.
BAYAT EKMEK TÜKETMİYORUZ
Bayat ekme yememe alışkanlığının Erzurumlu vatandaşlarda oldukça fazla olduğunun altını çizen Başkan Keteci, bu nedenle israf oluştuğunu savundu.. Ekmek üretim maliyetinin satış fiyatından fazla olduğuna dikkat çeken Remzi Keteci, ekmeğin ise bugün 250 YKr’den satılmasıyla fırıncıların maliyeti kurtarma çabası içinde olduklarını dile getirerek, ilgililerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.