SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, harçların yüksek oluşundan yakınıyor, sınavların sözlü yapılmasını istiyor.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde (KKEF) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı. Fakülte konferans salonunda bir araya gelen yabancı uyruklu öğrenciler, karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sorunları fakülte yönetimine ilettiler. KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melik Bülbül, Orta Doğu ve Orta Asya ve Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda sorunlarını dile getiren yabancı uyruklu öğrenciler, en çok da, üniversite harçlarının yüksek oluşundan dert yandılar.
DEKAN YILDIRIM ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ
Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, yabancı uyruklu her bir öğrenciye üniversitenin zenginliği gözüyle baktıklarını söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilerin istedikleri ortam ve şartlarda öğrenim görmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Dekan Yıldırım, öğrenciler ve fakülte yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının, söz konusu çalışmaların bir parçası olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin bu toplantıda dile getireceği sorunların bir rapor halinde üniversite yönetimine sunulacağını ve gerekenlerin yapılması noktasında bir strateji belirleneceğini anlatan Yıldırım, bu bakımdan önem ve öncelik değerine bakılmadan, karşılaşılan tüm sıkıntıların dile getirilmesini istedi.
ÖĞRENCİLER SORUNLARINI AKTARDI
Orta Asya ve Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş’un da bir konuşma yaptığı toplantıda daha sonra öğrencilere söz verildi. Yaklaşık 50 yabancı uyruklu öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, üniversite harçlarının yüksekliği ve sınav sorunu damgasını vurdu. Üniversite harçlarının yüksek olmasından yakınan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrencilere has bir ayrıcalık sergilemesi çağrısında bulundular. Bunun dışında yabancı uyruklu öğrencilerin yazılı olarak değil de, sözlü biçiminde imtihan edilmesini isteyen öğrenciler, başlıca sorunlarının bu iki maddeden oluştuğuna işaret ederek, fakülte ve üniversite yönetiminden destek talebinde bulundular. Yabancı uyruklu birçok öğrencinin, ekonomik nedenlerden dolayı sıkıntı çektiğini kaydeden öğrenciler, bu sorunların çözümü noktasında atılacak adımların, bölgedeki birçok ülkeden Erzurum’a çok daha fazla öğrencinin gelmesine neden olacağını ifade ettiler.
Tek tek söz alarak karşılaştıkları zorlukların dile getirildiği toplantının ardından öğrenciler, fakülte yöneticileriyle düzenlenen kokteylde de sohbet etmeyi sürdürdüler.