ERZURUM(GHA) – Veteriner hekimliği eğitiminin 250’nci yılına tekabül ediyor olması nedeniyle 2011 yılı tüm dünyada ‘Veteriner Hekimler Yılı’ olarak kutlanacak. Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fikret Çelebi, “Dünya Veteriner Hekimler Yılı olması nedeniyle 2011’de birçok etkinliğimiz olacak. Bu etkinlikler kapsamında aynı zamanda meslektaşımız olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da unutmayacağız.” dedi.
250’İNCİ YIL KUTLAMALARI
Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Fikret Çelebi, veteriner hekim eğitiminin geçmişinin bundan 250 yıl öncesine dayandığını söyledi. Modern ve bilimsel anlamda veteriner hekim yetiştirilmesine yönelik girişimlerin 250’nci yıldönümünün 2011 yılına denk geldiğini kaydeden Çelebi, bu nedenle Avrupa Veterinerler Birliği’nin bu yılı Dünya Veteriner Hekimler Yılı olarak ilan ettiğini belirtti.
Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimleri Eğitim Kurumları Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından 2011 yılında çok çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Çelebi, düzenlenecek etkinlikler kapsamında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un da unutulmayacağını ifade etti. Ersoy’un, aynı zamanda bir veteriner hekim olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çelebi, Dünya Veteriner Hekimler Yılı’nda, Mehmet Akif Ersoy’u da anacak olmanın, etkinliklere ayrı bir anlam katacağını söyledi.
ÇELEBİ: MESLEKİ SIKINTILARIMIZA DA DİKKAT ÇEKECEĞİZ…
Yıl içerisinde ağırlıklı olarak, veteriner hekimliği mesleğinin dünyada, Türkiye’de ve bölgede daha iyi tanınması ve öneminin vurgulanması amacıyla programlar yapılacağını vurgulayan Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Çelebi, söz konusu faaliyetler kapsamında Erzurum bölgesindeki veteriner hekimlerinin sıkıntılarını da gündeme getireceklerini kaydetti.
Prof. Dr. Fikret Çelebi, Erzurum’daki veteriner hekimlerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarına dikkati çekerek, “Erzurum’da maalesef hem kamu, hem de serbest veteriner hekim istihdamı noktasında yetersizlik sorunu yaşanmaktadır. Bununla birlikte veteriner hekim hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili sorunların başında, bölgemizdeki hayvancılık faaliyetlerinin mevcut durumu da gelmektedir. Erzurum’da hayvan yetiştiriciliği modeli, endüstriyel sanayi tipinde olmadığı için, hem dağınık, hem de kontrolü güç küçük aile işletmeciliği tarzındadır. Bu nedenden dolayı veteriner hekimlik hizmetleri planlı ve programlı bir biçimde verilemektedir.” şeklinde konuştu. Çelebi, Erzurum’da 50’ye yakın klinik bulunduğunu, bunun dışında serbest muayenehanesi bulunan veteriner hekim sayısının ise, 160 olduğunu sözlerine ekledi.